Tisdag 28 Augusti 2012
 

Sambon har pappaledigt idag och resten av veckan!
Så då började vi dagen med att rensa förrådet, vi plockade ihop massa saker och körde ner t Vivian och Roger, för på fredag öppnar Vivians loppis i lägenheten över där sambon har garaget :)
Xander sov gott när mamma fixade på loppisen!
 
Jag har börjat kolla och shoppa på Tradera igen, d är ju så kul :)
Igår fick jag en Villervalla-mössa på posten som jag vunnit för 59 kr t Xander, så nu har han en som passar från 3 månader oxå!
 
Tråkigt att d inte blev någon sommar, för nu är d höst!
Blåser kallt, massa regn och nästan minusgrader, +2º i natt, d är för kallt i augusti! Så ikväll är alla värmeljus tända och d brinner i kamin... Mys!
 
 

Lördag 25 Augusti 2012
 
I torsdgs kväll hade vi besök av Joakim, Tina och barnen, jag har bara träffat Joakim förut så d va jättekul att träffa resten av familjen oxå :)
 
 
Söta Ida-Marie och Xander :)
 
Söta Madelene och Xander! Jag som tycker Xander börjar bli stor, men brevid Madelene ser han fortfarande liten ut :)
Hon är bara tre dagar äldre, så dom kommer bli skolkamrater!
 
Xander fick kvällsmat 22.00 i torsdags kväll sen sov han t 03.20, så länge har han aldrig sovit förut! D känns jättebra!
Skönt att vakna pigga, så igår började vi dagen 07.00 :)
När sambon kom hem efter jobbet 12.00, så åkte vi t Vålberg och hälsade på sambons pappa med familj, sambon hjälpte han med att måla lite och Xander fick träffa sin farfar :) När vi ändå va så nära, så passade vi på att ta en liten shoppingtur i Karlstad!
Sambon shoppade massa t lillen...
 
...Babygym, som vi provade på morgonen idag, och där somnade han gott i nya snobben-pyjamasen :)
 
Oxå va inom en butik i Haga, Pricken, där har dom massa snygga och färgglada barnkläder! Så där vill han ha massa saker tycker mamma :)
Vi köpte en mössa och snuttefilt av märket Villervalla, så mjuka och go'a!
 
 
Onsdag 22 Augusti 2012
 
Nu är äntligen sambon pigg igen (efter helgens "matförgiftning")!
Han va hemma från jobbet i måndags och igår, låg på soffan och klagade över sin mage, så nu är d skönt att han är på jobbet igen :)
Han äter nog aldrig mer några skaldjur förutom räkor!
 
 
Xander har inte varit riktigt pigg han heller, varm, klibbig och gnällig, och ville inte ligga ensam! Igår gick vi en kvällspromenad så d blev lite kyligare för honom, han sov gott i vagnen hela tiden!
Självklart blev d vilopaus hos min mamma...
 
...där somnade han gott på mormors köksbord :)
 
 
Igår va vi på Bvc, Xanders första läkarbesök, och allt va jättebra! 
4380 g och 53,5 cm (d blev fel längd i torsdags), 390 g sen i torsdags!
Men d syns ju på låren och dubbelhakan :)
 
Idag har jag och Xander varit och hälsat på gammelmormor på förmiddagen, jag har lånat med mig symaskinen hem igen.
Oxå fick jag massa tyger som jag ska sy sängkläder av...
Hon är snäll min mormor :)
Lexie va ensam hemma under tiden, vi har inte tränat d så mycket än eftersom jag är hemma på dagarna, så nu är d dax! På ca 45 minuter hade hon fått ut ett paket med havregryn på golvet och tuggat sönder en vedpinne, men hon låg snällt på sin plats och tuggade på en leksak när vi kom hem. Hon är ju inte gammal än, 7 månade 27 augusti...
Så jag tycker hon va duktig ändå :)
 
 
 
Söndag 19 Augusti 2012

Snart måndag igen då, men d har varit en bra helg!
I fredags va vi på soc i Charlottenberg så sambon skrev på faderskapsbekräftelsen, nu är han pappa i systemet med!
Sen åkte vi t Arvika och hälsade på Sanna och Gunnar, Sanna är en kompis som jag inte har umgåtts med på väldigt länge, så d va jättekul att träffa henne igen :) Innan vi åkte hem så hälsade vi på min pappa, så Xander fick träffa sin morfar och Pia :)
 
Igår va vi hos Roger och Vivian på skaldjurskalas...
Mycket trevligt och supergott!
 
Xander låg gott hos "farbror" Kenneth, och skrek inte en enda gång :)
 
När vi kom hem igår kväll fixade vi en brasa i kamin... Mys! 
Lexie va nöjdast, hon låg så nära kamin hon kunde komma :)
 Men strax efter tio klagade sambon på att han va illamående, fem minuter senare kräktes han för fullt, och d fortsatte han med hela natten... Magsjuka? Så jag och Xander sov hos min mamma i natt, för d är d sista jag vill ha! Men vi tror mer på att d va "matförgiftning" (d är något skaldjur han inte tål), för han är pigg förutom att han är trött och sliten efter att ha sovit dåligt i natt. Så fick han när han va med jobbet t Riga i våras oxå, och då hade han med ätit skaldjur?!
 
Idag har vi inte gjort någonting, slappat på soffan, sovit och klagat på värmen, ändå så känner jag mig supertrött nu!
 
Börjar bli trött, d är jobbigt att bada :)
 
Jättestort grattis t Alexandra och Mattias!
Som fick en liten dotter i torsdags, hon va så fin och söt :)
Hon kom precis en månad efter Xander och ett kilo tyngre :)
 
Torsdag 16 Augusti 2012
 
D känns inte som d va länge sen jag va gravid, jag är i v 35+2 på bilden, och v 36+3 föddes han! Så idag är vår lilla Xander redan 1 månad :)
 
Xander sover gott i barnvagnen efter vi varit på Bvc idag, nu väger han 3990 g och är 52 cm, mammas lilla docka växer bra :)
 
 
När sambon kom hem efter jobbet så hade han lånat en fyrhjuling, så han överraskade mig med en skogstur. Vi åkte t Påterud och kollade efter kantareller, men vi hittade inte så mycket. Men vi åkte upp i en skog där jag gick mycket när jag va liten, och jag hittade en myrstack som jag alltid kollade på då :) Annars hade d växt igen mycket, va inte alls lika fin väg att gå på längre!
 
Xander va hos mormor så länge, dom hade "mormor och Xander-mys" igen, han sover så gott på henne varje gång han är där :)
D känns så bra att jag bor så nära min mamma!
Lexie va hos sin "farmor" så länge, där trivs hon jättebra :) D kan ju va för att hon skämde bort henne med massa godis när hon va mindre?! När vi kommer in där, så vet hon direkt vart hon ska gå för att få godis :)
 
Nu är värmeljusen tända och maten snart klar, d blir chilimarinerade kycklingspett och ris... Gott!

Natten i natt va lika bra, han sov gott och d va minst tre timmar mellan matpauserna, så nu hoppas jag d fortsätter så :)
 
Onsdag 15 Augusti 2012
 
 
Natten till igår så sov jag och Xander ca en timme!
Han skriker mest när d är dax för mat eller blöjbyte, men igår skrek han så fort jag bäddat ner honom. Jag tog han på armen oxå gick vi upp och greja i köket ist, och lyssnade på radion, då blev han tyst och nöjd :)
Sen va jag trött och sliten resten av dagen igår!
Vi bädda ner oss på soffan runt halv fyra på eftermiddagen och där somnade vi gott, eller iaf jag, för jag märkte inte att sambon tog upp Xander när han kom hem vid fyra?!
Jag måste ha sett väldigt sliten ut, för sambon tog ledigt från jobbet idag så jag skulle få sova riktigt. Han är att bra go' och snäll min sambo, så idag är jag pigg och glad :) Självklart så har ju Xander varit supersnäll i natt när d va "pappas natt", sovit minst tre timmar mellan matpauserna... Pappas pôjk? :)
 
Orkar inte skriva mer nu, ska bädda ner mig på soffan med varma smörgåsar, massa äppeljuice, se på "Law & Order" och hoppas på att d blir en lika bra natt i natt :)
 
Söndag 12 Augusti 2012

Jag somnade runt halv två i natt och sov t tre, sen va jag vaken t halv sju innan jag somnade en timme igen, och halv åtta började vi dagen. Två och en halvtimmes sömn känns på humöret!
Jag beundrar dom som är ensamstående med en bebis, som inte inte har någon sambo att diskutera med, bli irriterad och skälla på...
För visst känns d bättre när man gjort d? :)
 
Vi har haft en mycket trevlig helg ihop med svärmor/farmor som åkte hem igen idag, men nu hoppas vi d inte blir så länge t nästa gång :)
Jag längtar efter en hyttetur, så bara Xander blir lite större så ska vi åka dit en långhelg under hösten!
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att längta efter att sova!
Va en snabbis t Töcksfors och klippte mig, underbar känsla att va nyklippt :) Ikväll har vi spelat bingolotto med Beate och Kenneth, men ingen vinst! Och nu är grabbarna i köket och fixar sen middag, biff med strips och bearnaisesås... Mums!
 
Jag färgade håret i torsdags, och som vanligt fick jag färg överallt på mig! Jag tycker d är så svårt att få bort färgen sen, så jag googlade om tips, provade hårspray på en bomullstuss och gnuggade...
...och d försvann med en gång! :)
 
Lördag 11 Augusti 2012
 
Igår va d datumet vi egentligen hade som bf, men pojken ville ut tidigare så på måndag blir min Xander 4 veckor ♥ Även om jag inte va riktigt förbered och tyckte allt gick lite fort när han kom, så känns d ju skönt nu när vi är hemma och så, att allt redan är över :)
 
Vi har farmor/svärmor här på besök under helgen...
En stolt farmor med Xander :)
 
Han fick många fina presenter av henne som hon virkat och stickat, tvättlappar, tofflor, kläder, mm...
 
...och en superfin vagga :) Tack så jättemycket!
 
Idag har vi varit i Töcksfors och visat shoppingutbudet för svärmor...
 
...då passade pappa och son på att vila i en fåtölj dom hitta på centret :)
 
Risifrutti - Sommarflirt är ju bara så go', tror jag kan äta hur många som helst! Varför säljs den inte hela året?
 
Torsdag 9 Augusti 2012
 
Min mamma kom hit och passade Xander igår kväll, dom hade "mormor och Xander"-mys :) Så då städade jag nästan hela huset och sambon målade färdigt barnrummet... Duktiga oss!
Och tack för hjälpen mamma :)
 
Idag vaknade vi 06.20, efter mat och blöjbyte hängde jag tvätt och plockade lite i köket, innan vi bäddade ner oss på soffan en stund t, klockan 09.30 va d dax att gå upp igen. Då fortsatte jag med tvätten och städade barnrummet, som egentligen än så länge bara ser ut som ett gästrum, d fattas lite barnsaker och barngardiner :) Oxå har jag bäddat rent i sängen där, så nu är d färdigt t Xanders farmor kommer imorgon, för att träffa honom för första gången :) Hon bor ca 5 timmar bort och då är d inte så ofta vi träffar henne, så d ska bli jättekul!
 
 
När sambon kom hem efter jobbet åkte han och Lexie t garaget en stund. Jag och Xander åkte t mamma/mormor och hälsade på, jag passade på att utnyttja henne som barnvakt idag oxå. Så då åkte jag t Charlottenberg och köpte mat t honom, och passade på att byta lite kläder som han fått som redan va för litet! Men dom hade haft d så bra när jag va borta, och fått hjälp av en liten barnvakt oxå :)
 
Nu ska jag göra ett försök att färga håret, dom sista gångerna tycker jag färgen har fastnat så dåligt?! När lönen kommer är d dax för frissan oxå, d är helt omöjligt att få ordning på håret nu!
 
Nu ska vi sova!
(d gick inte att publicera i natt, så därför d är uppdaterat nu på morgonen)
 
Söndag 5 Augusti 2012
 
Vaknade inte på nått bättre humör idag!
D känns i kroppen att jag sovit tre timmar i natt, klockan sex tyckte Xander att han sovit färdigt! Nu sover han max tre timmar innan d är dax för mat, så jag har så svårt att somna riktigt, man piggnar t när man ska gå t köket och fixa flaskan. Oxå är d massa flugor som stör mig, äckligt! Eller så är d vovven som är leksugen och hämtar massa saker mitt i natten... Va negativ jag är idag då, så hemskt är d inte! :)
 
Imorse när sambon och Lexie låg och sov, så åkte jag och Xander t Sulvikingen och handlade flugsmällor och "flugtejp"...
Så nu hoppas jag dom försvinner!
 
På eftermiddagen bäddade jag i ordning på soffan t mig och Xander, tänkte vi skulle sova en stund, och han sov jättegott där...
 
...tills jag skulle lägga mig bredvid, då blev han pigg igen :)
Så då blev d vagnen, och jag plockade ihop och grejade lite ist!
 
Nu ska jag gå en kvällspromenad med vovven, sen hoppas jag både jag, Xander och Lexie sover gott i natt, utan flugor!
 
 
 
Lördag 4 Augusti 2012
 
Augusti - Och vart är sommaren?
D börjar kännas som hösten, blåser på dagarna och kallt på kvällarna, så nu har jag gett upp hoppet om sommar!
 
 
I torsdags va jag på Bvc med Xander, nu väger mammas docka 3030 g :)
Vi passade även på att åka inom morfar, när vi ändå va i Arvika. Och på eftermiddagen när vi kommit hem igen, fick vi besök av Alexandra och Edward, nu är d nära till deras lilla kommer... Spännande :)
 
Och i söndags hade vi besök av Sandrah och Roger, Xander fick en mjukis elefant, en skylt och en påse med blöjor, d va väldigt roligt att få nått annat än kläder faktiskt :) Tycker d va en superbra idé att ge bort blöjor, d hade jag aldrig lyckats komma på!
 
Idag har jag varit i Norge och köpt blöjor (d är ju under halva priset mot i Sverige!), och självklart Grandiosa pizza :) Annars har d varit en helt vanlig tråkig lördag, och jag är på dåligt humör! Så nu ska jag värma mig en Grandiosa och bädda ner mig med Xander på soffan, så vaknar jag på bättre humör imorgon :)