Torsdag 22 maj 2014

Imorgon är d dax att jobba igen, d har varit underbart med en vecka semester, och vädret har varit superbra alla dagar!


Idag när Xander vaknade va han röd och prickig runt halsen och prickig i nacken och på ryggen, värmeutslag? 
D tror iaf jag, och d trodde sköterskan på vc med, så nu smörjer vi med Bamse Aloe Vera och hoppas d är borta imorgon! Enda skillnaden mot dom andra dagarna i värmen, är att igår smörjde jag in honom med solkräm, så d kanske kan va en reaktion på d oxå? Om ingen har nått annat tips?

Xander började morgonen med att ta på sig gummistövlarna och hjälmen, och gick ut och körde fyrhjuling, d va dagens träning för mamma d :)





I eftermiddags va vi hos mamma och hälsade på, jag hade en glad pojk när mormor hade gjort i ordning badbaljan ute, och en stolt mormor när Xander sa "mormo" för första gången :)

I tisdags va vi i Mysen och Askim och shoppade lite, jag hittade snyggaste barnehagesekken t Xander, och en body med traktor och en rosa napphållare med döskallar :)

Red bull i 2-pack, tufft och praktiskt!



Och när vi kom hem på kvällen där, hämtade vi Ida-Marie och Madeleine på dagis, så följde dom med hem och lekte lite ute innan Tina och Joachim kom :) 

Försäkringsbolaget har bestämt att dom inte lagar upp bilen, så nu letar jag bil? Tyvärr hittar jag ingen som har lika snygg inredning som vi hade, men om jag tänker bort d, så finns d ju massa snygga bilar! Jag och sambon är eniga i d mesta, så d blir en passat, men vi är inte helt eniga i vilken färg? Hmm...!


I natt ska jag sova bredvid min go'a Xander, för sambon jobbar och kommer hem imorgon kväll. Liten har bäddat ner sig på soffan och sover gott, så där tror jag han ska få sova, för d har varit en jobbig dag med värmen för han!

25 grader inne, så nu har jag öppnat några fönster och ska gå ut och sätta mig på verandan en stund, innan d är dax att sova. Jag tror jag ska börja läsa en bok, för dom här kvällarna när inte sambon är hemma och Xander har somnat är tråkiga! 

//Louise 



 
Måndag 19 maj 2014

Precis som alla andra dagar som vi varit lediga nu, så började vi morgonen med att gå ut och greja i trädgården!



Idag är min födelsedag, så på fm kom mamma och mormor med "mormors tårta" och blommor :) Tack för alla grattis och presenter, dagen har varit superbra!

Xander visade gammelmormor alla blommor i trädgården :)





Igår gick jag och Xander en kvällspromenad t Hanna och Hans, nästan 8 km, duktiga mig! Xander busade med Martin, och vi blev bjudna på grillat :) D va väldigt länge sen vi umgicks med dom, så d va en mycket trevlig och mysig kväll!

 


Sambon som inte är lika sportig som mig, tog bilen bort, och träffade en älg på vägen! Förutom sår på handen så gick allt bra med han, och d känns ju jättebra, ännu bättre känns d att Xander inte va med i bilen! Så nu är bilen inlämnad på verkstaden, så får vi se om dom löser in den lr fixar den? Jag hoppas dom fixar den, för jag vill ha min fina bil, d känns konstigt att den inte står här ute som vanligt!
 
Ikväll provade jag mina nya träningstights på promenaden, mycket skönare att gå i d än "vanliga" träningsbyxor! Men jag känner att jag skulle behöva en personlig tränare som drar med mig ut, så är d någon som känner för sällskap när ni är ute och går lr tränar, hör av er?

Nu fixar sambon grillat t kvällsmat, och jag sitter och funderar på va vi ska hitta på imorgon? D är sista dagen vi är lediga ihop, på onsdag börjar sambon jobba igen, men jag och Xander är lediga onsdag och torsdag oxå :) Så vi hoppas på sol resten av veckan!

//Louise 
Lördag 17 maj 2014

Idag skulle vi ju egentligen varit i Norge och firat 17 maj då, eftersom sambon är norsk, men d blir nästa år ist! Så Xander och pappa började morgonen med att skruva, och jag duschade och fixade i ordning mig i lugn och ro! Resten av dagen har vi grejat ute, planterat blommor, eldat gräs och lekt :)




Joachim och barnen kom på besök på em, och ikväll va vi hos dom och blev bjudna på supergod mat, Tina va grillmästare :)




Xander myste i soffan med Madeleine och Ida-Marie, och han hade sin första godiskväll :) Nu ligger han i sängen och sover gott, han somnade redan på vägen hem, trots att d tar oss max fem minuter att gå hem. Men jag och sambon sover oxå snart, d är slitsamt att va ute hela dagen! 

Igår kväll sydde jag en handledsrem t nya vagnen, så nu fattas bara en organizer, fotsack och regnskydd, så är den komplett!

Go'natt!
//Louise 



Fredag 16 maj 2014


Nu har vi äntligen fått dom nya arbetskläderna på jobbet, första gången jag jobbar i klänning, men d passade mig perfekt så jag är nöjd! Men nu behöver jag inte använda dom på en vecka, för jobbnyckeln har jag hängt i nyckelskåpet, naglarna är fixade och d är underbart väder, vilken superbra start på min semestervecka!



D är 50% på Abeko i Årjäng, för dom ska stänga i slutet av maj, tråkigt! Men jag har fyndat regnkläder t Xander, 248 kr för två set och två hattar :) 

Idag har vi grejardag i trädgården, Xander hjälper pappa att skruva både på röjsågen och bilar, och jag sitter i solen och blir brun!

Men jag klippte faktiskt gräsmattan i onsdag när jag kom hem från jobbet!

Sambon är ju oxå ledig nu, tills på onsdag, så vi har tänkt lite på om vi ska åka bort några dagar lr göra nån utflykt nånstans? Men vi har ju så svårt att bestämma va vi vill göra, så vi blir nog hemma och grejar och leker ute ist! Just nu har vi picknick på gräsmattan!

//Louise
Onsdag 7 maj 2014



I onsdags kväll förra veckan gick vi t majbrasan med Beate, Kenneth, Sofie och Majken, d va mycket trevligt, men otroligt kallt! Sambon hade jour så han va där med brandbilen, så då va inte Xander speciellt intresserad av brasan, han undrade mest varför han inte fick va med pappa hela tiden? 

I lördags åkte jag och Xander t Karlstad för att köpa en Emmaljunga scooter 3, men vi kom hem med en Brio spinn? En vagn som jag inte alls kollat på, jag hade ju tänkt mig en med fyra fasta lika stora hjul. Men när jag provat nästan alla vagnar på Köpbarnvagn, både ute och inne med Xander i, så tror jag att jag skulle bli väldigt missnöjd med en vagn utan svängbara hjul. Vi har provat den i gruset på skolgården, på cykelbanan, på "järnvägen" och på centret, och än så länge är både jag och Xander mycket nöjda med Brio spinn,  och den är ju snygg oxå! :)

När jag packade upp vagnen, så fick Xander lådan att leka med, där bäddade han ner sig och nästan somnade :)

När jag jobbar 7-21, så känns d väldigt bra att sambon skickar meddelande med bild på Xander, han sover ju när jag åker och sover när jag kommer hem!

Jag har sökt semester 16-20 maj, jag tänkte vi kanske skulle ha åkt på en minisemester. Men d har jag nog inte pengar t nu när jag köpt vagn, så då får vi hitta på nått annat kul, för sambon är oxå ledig, så då är vi faktiskt lediga fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag ihop :)

Idag har jag varit ledig, och Xander har varit gosig hela dagen, så vi har läst böcker, sett på film på plattan, lagat mat, lekt med traktorer, kramats och myst. Efter lunch åkte vi en sväng t Årjäng, Xander va med på mitt jobb. Han va lite blyg först, men sen va d kul att träffa alla tanter, och att springa i korridorerna :) Så när vi kom hem, så sov d en sån fin kille bredvid mig!

Nu ligger sambon och liten och sover, jag ska fixa mig varma smörgåsar t kvällsmat och se va jag vill på tv:n, för jag är ledig imorgon oxå :) Go'natt!