Söndag 28 Augusti 2011

Jobbade 7-16 igår, känns som jag inte hinner med så mycket annat än jobb, när jag går "heldag". Va bara trött och sliten när jag kom hem. Har nog lite med d trista vädret att göra oxå, jag har inte lust att göra nått när d regnar!


Igår skulle min älskade "Moffarn" ha fyllt 86 år. Han fick ett hjärta av "sten" på graven ist för blommor, för den håller ju längre...


Saknar min "Moffarn"!


Min mormor hade födelsedagskalas igår, för hon fyller 75 år imorgon :) Men kände mig inte så fräsch och pigg för att åka på kalas direkt efter jobbet, då längtade jag bara hem efter duschen och soffan!
Men hälsade på henne nu ikväll, hon hade fått massa fina blommor :)


Jag fick med mig en bit tårta hem, mormors tårta är mums!
Och en burk med hemlagat äppelmos :)

Hann med att färga håret igår kväll, innan jag somnade på soffan. Och Syoss hårfärg va super, den kommer att köpas fler gånger!

Min lediga dag idag, blev 7-16 på jobbet, men d blir timmar :)
Så nu bäddar jag ner mig på soffan resten av kvällen, och hoppas på att d går nått bra på tv:n!


Fredag 26 Augusti 2011

Jobbat 7-12 idag, hann med att betala räkningarna innan jag åkte t jobbet idag. Alltid lika tråkigt med räkningar, men så skönt när dom är betalda! Men d blev tyvärr inte mycket kvar denna månaden, efter som sambon varit sjukskriven före semestern. Och försäkringskassan är ju inte snabbast precis! Och självklart kom skatten på bilen denna månaden. Men d känns bra ändå eftersom sambon blev "fast", så då vet vi ju att vi får som vanligt nästa månad och framåt :)


Gott att sluta tidigt, så har hunnit med både en tur t Töcksfors och t Arvika idag. I Töcksfors blev d ett besök på frisörsalongen "Holberg & Nielsen", så skönt att bli av med lite hår, och blev riktigt nöjd med resultatet :) Köpte även hårfärg, samma färg som nu. Men ett nytt märke som jag aldrig provat, ska bli spännande! Så imorgon kväll blir d "Spa- och myskväll" här hemma, med hårfärgning, nagelvård och bubbelbad :)


Kollade även efter arbetsskor på båda ställena, men d finns inte såna som jag vill ha någonstans! Köpte mig en ny kalender på Bokia i Arvika, så nu kan jag planera fram t juni 2012 :)

Sambon jobbar tolvtimmarspass, 14-02, så jag och vovven bäddar ner oss på soffan. Känns som d blir svårt att somna, 23° inne, fast jag har tre fönster öppna. 17-18° passar mig bättre när jag ska sova, men d dundrar och blixtrar för fullt ute, så d kanske blir bättre!
Alarmet ringer 05.00, för ännu en arbetsdag!


Onsdag 24 Augusti 2011


Bakat äppelpaj t dom boende på jobbet idag, och d blev självklart lite t personalen oxå... Mums :) Slutade 16.15 idag, och efter att ha plockat ihop och grejat lite när jag kom hem, somnade jag på soffan!


Efter en dusch så vaknade jag t igen, så nu fixar jag middag t sambon kommer hem från jobbet. Har köpt blommor t han, för han har fått "fast jobb" eller tillsvidareanställning som d heter på Arvikaverken...
Känns faktiskt väldigt skönt :)


Tisdag 23 Augusti 2011

Skönt att vakna t sol idag, vaknade t sol igår på min lediga dag oxå :)


Va nere med en tidig födelsedagspresent t min mormor igår kväll, hon fyller 75 år på måndag... Min älskade mormor :)


Igår beslöt dom att Koppoms vårdcentral kommer stängas, tycker d är tråkigt att allting ska va i Charlottenberg! Det är ju inte speciellt lätt att ta sig dit, om man inte har körkort. D går en buss så man är där runt halv åtta, och hem runt halv tre igen. D är lång väntan, om man bara ska på vårdcentralen. Och att ta taxi är d inte många som har råd med. Vi kan ju alltid hoppas på att d är någon "privat", som är intresserad av att ta över i Koppom. Jag kommer ändå att lista mig i Årjäng! Passar ju bra eftersom jag jobbar där, eller kanske Arvika, d blir iaf inte Charlottenberg!


Har ju bytt min Saab mot Passat, den är finare att se på, billigare att tanka (är ju en diesel) och bekvämare att köra... Är supernöjd :)
Så nu ska sambon fixa saaben, sen ska den säljas!


Kvällspass på jobbet idag. D är en avdelning som har loppis, så jag fick ju självklart med mig ett par saker hem. En söt ängel, och en ljuslykta att hänga över matsalsbordet :)

Nu är d dax att sova, alarmet ringer 05.00 t morgonen!


Söndag 21 Augusti 2011


Jobbade 7-21 igår med rast mellan 13-16, la mig och vilade och läste lite. Men vaknade klockan tre, så måste ha somnat :) Åkte och köpte mig en mjukglass på OK, innan d va dax att jobba igen! Mjukglass är mums :)


När jag kom hem hade sambon fixat sen middag, och eldat i badtunnan.
Så efter maten hoppade vi i badtunnan, förutom att grannen hade igång ett elverk som dundrade, så va d väldigt mysigt att sitta där och titta på stjärnorna :) Sambon tog en öl och jag tog med mig vinglaset, med päronsaft i. Hade nog somnat med en gång, om jag druckit alkohol, och är inte speciellt glad i vin heller! Men päronsaft är gott :)

Hemma efter en kväll på jobbet. Nu kör jag Passat! Har haft den t jobbet hela helgen, och den fungerar perfekt än så länge, är så nöjd :)

Nu blir d kvällsmat, soffan och en bra film!

Fredag 19 Augusti 2011

40 minuters promenad med Maria på förmiddagen, duktiga oss! Och vi hann precis hem innan innan d började ösregna, bra planering :)

Ätit lite lunch, och fixat naglarna, så nu är jag snart redo att åka mot jobbet. Mysväder, hade hellre tänt värmeljus, eldat i kamin, bäddat ner mig på soffan och sett en bra film :) D får bli myskväll på jobbet ist!

Sambon är på väg t Tyskland, så d blir jag och vovven som får ha fregadsmys när jag kommer hem från jobbet :)


Ser faktiskt framför mig, att d passat mig perfekt att tillbringa en vecka här t våren :) Tror bestämt att d är dax att börja spara pengar nu!
Vill ha något att längta efter... Men jag har en plan :)


Torsdag 18 Augusti 2011


Gick upp och fixade i ordning mig klockan tio idag, så åkte jag t mormor och hälsade på. Fick lite pysselgrejer av henne, så nu ska d pysslas :)

Sen åkte jag en snabbtur t Charlottenberg. Va på Eurosko och tittade på arbetsskor, och dom Ryn-skorna dom hade inne där, vill jag inte ha. Oxå va jag inom Sportshoppen och tittade lite såklart, och där fanns d massor jag ville ha :) Men köpte inget!


När jag kom hem efter en kväll på jobbet, blev d en kvällspromenad med Maria, 50 minuter :) Är alldeles lagomt väder ute nu!


Nu har jag diskat och plockat ihop, så d är fint när jag vaknar. Och lagat Kycklingwraps t kvällsmat, så har jag lunch imorgon oxå. Måste säga att jag lyckades bra idag, för dom va väldigt goda :)


Onsdag 17 Augusti 2011

Sovmorgon, vaknade t sol och ledig...
Dagen kunde inte ha börjat bättre än så :)

Men d blev ingen träning idag, d kunde ta upp t en vecka innan dom aktiverat gymkortet, så vi hoppas på bättre tur nästa vecka!

Så va med sambon ett par timmar t garaget på dagen ist, han grejade med "nya" bilen. Laddningen krånglar fortfarande, men han ska byta någon grej imorgon, så då hoppas jag d blir bra. Vill ha den nu! Efter jag kört den, så hör jag bara massa ljud i min Saab, och skakig är den. Jag va iaf duktig och städade kontoret åt dom, skurade och hängde upp gardiner, så nu är d så fint så :)

Åt middag och såg filmen "Maria Wern - Svart fjäril" ikväll, innan sambon skulle iväg t jobbet igen. Mys :) Älskar nordiska filmer!
När sambon åkte t jobbet, åkte jag upp t Mirja och hälsade på...
Kul att ses igen :) Va så länge sen jag varit där, så nu hoppas jag d inte blir lika länge t nästa gång!


Beställde nya parfymer t oss i måndags, och idag fick jag paketet på posten :) David Beckham t mig, och Juicy Couture t sambon...

Nu ska jag bädda ner mig på soffan, sovmorgon t morgonen igen :)
Men tycker inte om att sova ensam!


Tisdag 16 Augusti 2011

Kort dag på jobbet idag, slutade klockan tolv, men hade Apt-möte 13-14, så hemma runt tre tiden. Och som vanligt dom sista dagarna, så blev d slappa i soffan, och somnade en timme. Förstår inte varför jag är så trött?!

Har kollat runt på nätet efter arbetsskor, efter som mina inte fungerar så länge t. Men d finns ju hur mycket som helst att välja på, och i alla prisklasser. Vet iaf att jag vill ha med "rund" sula, och helst inte helsvarta. Men så svårt att veta hur kvalitén är, när man beställer från nätet?! Dyra = bättre kvalité? Men skiljer ju mycket på samma märke/modell beroende vilken sida man beställer ifrån oxå. Hmm...
Svårt detta!



Skecher för 1399:-, från Brandos.se.


MBT för 59,99 €, från Allzzz.com.


F.O.S för 800:-, från Skotornet.se.


MBT för 2298:-, från Shoemed.se.


RYN för ca 1500:-, från Eurosko.

(Tryck på bilderna för att komma t dom olika nätbutikerna)

Vill helst ha dom blå/grå MBT-skorna från Allzzz.com, snyggast ju :)
Men d verkar lite "för bra för att va sant" när dom är så billiga, oxå tycker jag d är skumt att d är så dåligt översatt på hemsidan?!
Ja ja, får se hur jag gör :)


Fått hemodlad purjolök av Vivian och Roger :) Men va ska jag göra med allt? Blir iaf middag med d imorgon. D första jag kommer på är ju potatis- och purjolökssoppa, men d måste ju finnas nått annat kul recept som innehåller mycket purjolök. Så d blir att googla :)

Sambon jobbar ju natt, så då bäddar jag och vovven ner oss på soffan idag igen. Tänkte se filmen "Maria Wern - Svart fjäril", men tror jag är för trött. D blir "Csi Miami" och mumsa glass ist :)


Måndag 15 Augusti 2011

Regn, regn, regn... Ännu mer regn!
Slappat på soffan och lyssnat på regnet under morgonen... Mys!
Så som d regnat idag, hade jag lika gärna kunnat ta båten t jobbet... Förstår inte vart allt regn kommer ifrån?!


Fixade middag innan jag åkte t jobbet, hemlagade köttbullar med kokt potatis och stuvad vitkål, husmanskost :) Vitkålen hade jag klarat mig utan, men sambon blev glad!

Dax att plocka fram träningsväskan igen då! På onsdag blir d iväg t gymmet, då börjar jag och Maria träna igen, om allt går som planerat. Längtar! Ska bli så kul att göra nått igen :)


Nu har jag precis bakat Äggmuffins, så då är kvällsmaten fixad, och frukosten :)


Söndag 14 Augusti 2011

Jobbat 7-16 igår och idag, så nu är ännu en jobbhelg över :)
Sambon är på jobbet och gör ett nattpass, gott att d är som vanligt igen! Så jag och vovven har bäddat för en myskväll, och natt på soffan :)

Sambon slappade lite på soffan vid sextiden, jag gjorde honom sällskap. Och vem somnade, jag såklart! Vaknade vid nio när han skulle åka t jobbet, ska ju sova i natt oxå?!

Igår blev jag bjuden på mat hos mamma, fläsklägg med potatis och vitsås. Tack så mycket mamma (och mormor, som köpte köttet!), jättegott! Va länge sen jag ätit d, d fick jag ofta när jag var yngre och hälsade på "moffarn" och mormor i Påterud :)


I fredags städade jag "nya" bilen (Passaten) invändigt, innan jag följde med sambon t Årjäng och besiktigade den. Den gick nästan igenom, bara två fel. Ena dörren som inte går att öppna, men d är fixat. Och en "grej" under bilen som behöver bytas, men d skulle inte va så svårt sa sambon. Oxå laddar den lite dåligt, men d skulle han fixa på tisdag. Så på tisdagskväll kör jag förhoppningsvis Passaten istället för Saab :)

Nu har jag en kladdkaka i ugnen, som snart är färdig... Mums!
Sen ska vi bädda ner oss på soffan och se på Csi. Men börjar bli trött, även fast jag sov så länge förut. Hmm... Har nog sovit för mycket!


Torsdag 11 Augusti 2011

Alarmet ringde 05.00 idag, snoozade ett par gånger innan jag gick upp. Va bara +6° när jag åkte t jobbet, nu är d höstväder!

Varit en bra dag på jobbet idag!
Hade ankomstsamtal, som gick jättebra, men tycker egentligen inte om att ha möten ensam. Och skrev på anställningsavtalet, på att jag ska fortsätta jobba 90% till 31 december, känns perfekt :)


Bara ett minus, mina arbetsskor gick sönder, eller ena iaf, men d löste jag med lite ståltråd :) Nog dax att shoppa ett par nya nu! Och d blir inte av samma märke, för d va väldigt dålig kvalité på dom!


Glass med hemlagad kolasås... Mums :)

Imorgon är jag ledig, så då blir d sovmorgon!

Onsdag 10 Augusti 2011

Heldag på jobbet även igår, 7-21, men då hade jag rast mellan 12-16. Lite drygt, för d finns inte mycket att hitta på, är lite kort tid för att åka hem oxå! Men duschade och gick en tur t Ica, så försvann en timme iaf :) När jag kom hem igår kväll, åkte vi en tur på McDonald´s. Sen somna jag gott på soffan, och där vaknade jag klockan 9.45!


Hälsade på mamma en tur på förmiddagen. Va där förut en dag och hjälpte henne att beställa från Ellos.se, och då fick jag oxå välja nått jag ville ha.  Och idag hade vi fått paketet, alltid lika kul med paket :)
Jag beställde ett par träningsbyxor, en sport-bh och en myströja, men tröjan va jag inte nöjd med, den va stygg! Men byxorna och bh:n blev jag mycket nöjd med :) Tack så jättemycket mamma!

Tvättat sängkläder under dagen, skönt att krypa ner i renbäddad säng ikväll :) Har bakat en kantarellpaj t lunch, hittade receptet i en tidning som följde med Expressen. Va väldigt gott, men så är jag ju väldigt glad i både kantareller och paj :) Och nu bakar jag "Mormors kake", är mjöl överallt! Ska bli gott med "kake" med ost och varm o´boy t ikväll, och nya Irene Huss-filmen :) För jag somna såklart förra kvällen, när vi skulle se den!

Grått, trist, kallt och massa regn ute, är d höst nu??



Eftersom sambon aldrig kommer hem, så blir d kvällsmys med vovven :)


Tänt massa värmeljus och hämtat täcket t soffan. Filmen "Irene Huss - Det lömska nätet" redo på tv:n, och kvällsmaten framdukad :) Mys!
Kanske glass och hemlagad kolasås t efterrätt? :)

Sambon kom visst hem ändå, så han får väl va med och mysa ändå!


Plockat fram "raggsockera" oxå, så jag slipper frysa om fötterna!


Krämig kantarellpaj :)
Till kräftkalaset, buffen, picknicken eller som förrätt... Lika god kall :)
Tillagad i matberedare!
Om du inte ska ha något tillbehör, kan du tillsätta lite stekt bacon eller köttfärs i fyllningen :)

Pajskal:
3 dl Vetemjöl
150 g Smör (kallt, delat i kuber)
1 msk Vatten (kallt)

Fyllning:
1 gul Lök
ca 300 g Kantareller
1 msk Smör

Äggstanning:
1 dl Vispgrädde
1,5 dl Mjölk (röd)
2 Äggulor
1 Ägg
150 g riven Ost
Salt, Peppar, eller kryddor efter smak...


Plocka fram ingredienserna, och sätt ugnen på 225°.


Börja med pajskalet. Blanda vetemjöl, smör och vatten i matberedaren, blanda samman till en deg. Packa in i plastfolie, och låt vila i kylskåpet, i ca 30 minuter.


Fortsätt med fyllningen. Hacka löken och dela kantarellerna i lagom stora bitar. Stek i lite smör i stekpannan, tills all vätska från kantarellerna försvunnit. Tillsätt lite mer smör, och stek tills dom blir lite knapriga.


Ta ut pajdegen och tryck ut den (eller kavla) i den smorda formen. Låt vila ca 20 minuter till i kylskåpet.


Gör nu äggstanningen. Börja med att riva osten. Blanda sen ihop grädden, mjölken, ägget och äggulorna, i matberedaren. Rör i osten och kryddorna.


Ta ut pajskalet ur kylskåpet, och nagga med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter. Ta ut pajskalet, och sänk värmen till 175°.


Häll i kantarellerna och löken i pajskalet, och häll sen över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen, i ca 30 minuter (tills pajen "stelnat"). Låt stå och svalna en stund, innan servering.


Färdigt =)

Måndag 8 Augusti 2011

Precis kommit hem efter en heldag på jobbet, 7-21 men hade rast mellan 13-15 då :) Jobbar samma tur imorgon med, så nu blir d snart sängen här!


Men först våfflor med glass t kvällsmat... Mums!
Och nya Irene Huss-filmen, "Det lömska nätet", hoppas den är spännande!

Igår sov jag bort mest hela dagen, va ju höstväder, mörkt, kyligt och regn, regn, regn... Riktigt "hytteväder"! Så förstår inte varför vi inte är där ist?! Vaknade iaf pigg och glad när klockan ringde 05.00 idag :)

Lördag 6 Augusti 2011

D blev bara två drinkar igår, och en timme i badtunnan. Sen blev jag trött, så gick in och la mig på soffan ist :)


Beate va grillmästare och fixade kvällsmat, jättegott :)

Idag ringde ena chefen, och frågade om jag kunde komma och jobba i natt eller ikväll. Men tackade nej eftersom jag jobbat så mycket. Men sen ringde jag tebax och sa att jag kunde jobba iaf, har så svårt för att säga nej! Men hon skulle försöka leta lite mer, och d ordnade sig så jag slapp jobba :)


Så d blev mys i soffan med pizza och film, sympati bakfull med sambon! Gott att va ledig och bara slappa :)


Tröttnade på att ligga på soffan med en bakfull sambo!
Så nu ikväll åkte jag en tur t "Kärleksudden", kollade på vattnet :)


Och målade naglarna, blått på fötterna :)


Och mer neutralt på händerna :)

När jag kom hem igen, blev d soffan och film igen, såg "The Mechanic", riktigt spännande! Sambon har somnat igen, så jag kryper ner i andra hörnet på soffan, och fortsätter se på tv:n!

Alarmet ringer 08.00 t morgonen, hoppas på att komma upp då :)



Fredag 5 Augusti 2011

Jobbat 7-16 idag, så nu är tio av tio arbetsdagar gjorda, ledig tills måndag morgon nu! Skönt!


När jag kom hem, stekte sambon våfflor... Mums!
Efter jag sovit ett par timmar på soffan, åkte jag och hälsade på min mormor :) Va så länge sen jag varit där nu, men varit sliten efter att ha jobbat mycket i värmen! Min mormor är världens bästa mormor!


När jag kom hem igen, satt Beate och grabbarna med varsin öl i badtunnan :)


Så jag tar med mig Bacardin och hoppar i jag med!





Onsdag 3 Augusti 2011

Har gått upp klockan 05.00 i sju dagar, så idag va d gott med sovmorgon t klockan 10.00 :)


Förmiddagen har jag tillbringat i en solstol på verandan med datorn, korsord och radion, skönt att va ledig när solen lyser :) Varma smörgåsar med kantarellstuvning t lunch, gott!


Kvällen har jag tillbringat på jobbet. När jag kom hem grejade sambon på veranda, och eldade i badtunnan. Så nu blir d ett dopp i den :)



Tisdag 2 Augusti 2011

Hemma igen, efter en otroligt varm och "rörig" heldag på jobbet, men med goa arbetskompisar så har jag lyckats få gjort d jag ska idag oxå :) Nu är sju av tio arbetsdagar gjorda, snart helg! Ska bli gott :)

Igår kväll va vi på auktion i Hillringsberg igen, blev lite fynd även denna gången...


Kom dit lite senare än alla andra, eftersom jag jobbade och så...
Men sambon hade lyckats ropa in en kista som jag ville ha :)
Förra gången gick dom för över 300 kr, men han fick den för 80 kr!
Ingen är nöjdare än mig, nu har jag en brödbox :)



Snygga korgar :)


En bricka, så sambon kan servera mig frukost på sängen :)


Svampkorg, och en zinkbalja att kyla öl och cider i, när vi har "badtônnekväll" :)


Sambon fick en griskompis t sin gris :)


När vi kom hem, blev d ett kvällsdopp, gott! Får d nog bli idag med, om vädret håller sig resten av kvällen!

Nu ska jag åka och leta kantareller, annars får mina middagsplaner idag ändras!




Hittade lite kantareller, men jag är ju inte så långt in i skogen och letar heller, när jag är ensam. Men tycker d är lugnt och skönt att gå i min ensamhet och leta, så kan man fundera på va man vill :)


När d började åska åkte jag hemåt, då kom d massa regn! Tror jag tagit mig snabbare hem med båt!


D blev middag som planerat, Vitlöksmarinerad potatis, karré och kantarellstuvning... Gott :)

Dax att sova! Sovmorgon imorgon :)