Fredag 30 December 2011

Sol, grönt ute och -3°... Känns mer som våren är på väg, än vintern!

Har mest jobbat och sovit hela veckan, förstår inte vart all min energi tar vägen?! Tur jag har en sambon som fixar hemmet :) Jag skulle ha jobbat kvällen idag, men d fattades folk så jag fick jobba 7-12, d passade perfekt eftersom jag är ledig lördag, söndag och måndag oxå... Skönt!


När jag kom hem hade sambon redan tänt en brasa i kamin åt mig, så jag slappade lite på soffan med några avsnitt av Grey's och toast med kantarellstuvning t lunch... Mums!


Färgade håret igår kväll, mörkblond! D sliter så mycket på håret när jag bleker d, så tänkte prova nått nytt ett tag. Känns ovant när jag tittar mig i spegeln, men d kanske känns bättre om några dagar?

Nu ska jag städa lite här hemma, och hämta in ved, så behöver vi bara fixa maten imorgon. Beate och Kenneth kommer hit och firar nyår, god mat, alkohol, "Grevinnan och betjänten", "Tolvslaget på Skansen" och fyrverkerier, fast t mig har dom köpt "Khom Loy" (svävande lykta) som jag ska skicka upp i mörkret :)


Måndag 26 December 2011

Annandag jul idag, nu är julen snart slut!
Tycker d är fruktansvärt tråkigt med en grön jul, men annars har julen varit perfekt ♥


Jobbade 7-12 på julafton, efter en dusch och jag bytt kläder, så åkte vi t mamma och blev serverade en mycket god julmiddag :)


Efter maten och "Kalle Anka", kom tomten (eller han kanske skulle vidare t barnen?) på besök :)


Vi fick massa bra saker i julklapp, ljuslyktor, en madonna-staty, böcker, ett nyckelskåp, presentkort, pengar, kläder, mm. Och jag fick en väska och en elektrisk värmefilt, så jag är supernöjd! :)

På juldagen när vi vaknade bäddade vi in oss med täckena på soffan, tomtegröt och smörgås t frukost och julfilmer på tv:n... Mys!
Under dagen hälsade vi först på Beate och Kenneth, sen Hanna, Hans och Martin, och på kvällen Vivian och Roger, innan vi bäddade ner oss på soffan med julfilmer på tv:n igen...

Idag har jag varit i Charlottenberg och shoppat för mitt presentkort som jag fick på Kicks, d blev en parfym och ett läppstift :)
Nu ska jag göra mig i ordning och åka t jobbet!


Fredag 23 December 2011

Vaknade t grönt och is ute idag... Tråkigt!


Igår jobbade jag 7-16, så på rasten handlade jag den sista maten t julen, och efter jobbet åkte jag t Töcksfors och köpte några fler julklappar. Igår kväll stekte vi köttbullar, plockade ihop här hemma och pyntade granen (fusk-gran i år)... Mysigt!


Vi plockade fram julkrubban oxå, den påminner om alla jular jag firat hos mormor och "moffarn". Mormor hade den alltid i ett hörn på köksbänken. Jag tycker om krubban, den ska va med på jul! Men jag saknar en kyrka (sån med belysning), den jag hade blev trasig. Så jag hade ingen förra året heller, och den hade jag sen jag va liten, så den hör till på jul!

Nu ska jag göra mig i ordning, sen ska jag och mamma åka och julshoppa i Charlottenberg :)



Helt otroligt så va d inte så mycket folk på centret idag!
Efter bara tre timmar så va vi på väg hem igen, och hade lyckats köpa alla julklappar vi skulle ha :)


Mamma bjöd på maten idag... Tack så mycket :)


Nu ikväll har jag och sambon "Lilla julafton", packat in julklappar, spelar Bingolotto, sambon har griljerat skinkan oxå har vi öppnat "morgonpaketen" (eftersom jag jobbar t morgonen), och nu blir d "Mormors kake" med julskinka... Mums!


Supernöjd med paketet från sambon, d va en värmefilt så nu slipper jag frysa :) Passar mig perfekt!





Måndag 19 December 2011


Trött och sliten! Men jag sov ju 11 timmar igår? Känns som jag börjar bli sjuk... Trött, "ont" i kroppen och fryser ständigt! Funderar på saker och ting oxå, men blir inte nått smartare för d. Får nog sluta fundera och äta mer c-vitaminer, så blir jag nog pigg igen :)


D har varit något fel i dataprogrammet som vi har att planera schemat i, så jag har inte kunnat lägga schema längre än t 31/12. Men idag fixade dom problemet, så nu har jag äntligen lagt in nästa schemaperiod, även om d är några veckor efter alla andra. D är inte enkelt att få ihop ett bra schema med alla timmar och dagar, men nu är d fixat iaf :)

Nu är den hemlagade pizzan i ugnen, jag har hittat bästa receptet på pizzadeg, som inte är kladdig! Så snart blir d kvällsmat framför tv:n, och tända alla fyra ljusen i adventsljusstaken (jag somnade ifrån d igår)...
Sen ska jag bädda ner mig i sängen och hoppas på att jag sover underbart i natt :) Alarmet ringer 05.00 t morgonen igen!

Söndag 18 December 2011

D är som vanligt, jag har jobbat helgen!
Men bara 7-13 både idag och igår... Skönt!
Fixade en brasa i kamin och slappade på soffan när jag kom hem. Somnade visst, för jag vaknade 20.00! Jag som planerat att baka bröd och fixa middag och allt... Typiskt!


I fredags följde jag med sambon t Kongsberg i Norge, han skulle dit och lämna nått för jobbet. Så då passa vi på att åka inom Sandvika Storcenter på vägen hem, är typ samma som i Charlottenberg och Töcksfors, men mycket mycket större, och roligare :)


Efter jobbet igår åkte jag t Charlottenberg och köpte mig en ny jacka, d blev en Didriksons... Mycket nöjd :)


Jag har upptäckt Bonprix.se, är ju massa snygga och billiga kläder där :) Jag beställde en bh, trosor och ett par träningsbyxor, så jag hoppas på att kvalitén och storlekarna är bra där oxå!

Jag och sambon har precis kommit hem efter en kvällspromenad t mamma, fick med mig en påse med "Mormors bullar", min mormor bakar världens godaste bullar :) Nu ska vi steka våfflor t kvällsmat... Mums!




Torsdag 15 December 2011


Skönt med sovmorgon! Men d va kallt i huset när jag gick upp, så halkade ut t vedboden och hämtade ved. Grått, blött, trist och kallt ute! När jag väl lyckats fixa en brasa, så blev d frukost framför kamin för att få upp värmen igen...


Resten av dagen har  jag lyssnat på Musikhjälpen på tv:n, grejat lite hemma och bakat äppelmuffins, alltså haft en slappisdag!


Nu ikväll har jag först varit i Årjäng och pantat flaskor och burkar åt "gubbarna" i garaget, nästan 300 kr rikare :) Sen åkte jag och sambon en snabbis t Charlottenberg, så jag fick köpt mig säsong 6 av Greys. På vägen hem köpte vi med pizza t kvällsmat. D va väldigt halkigt på vägen! Men nu sitter vi tryggt i soffan framför kamin igen :)


Tisdag 13 December 2011


Eftersom jag fryser ständigt (hittar bara en av två av dom gamla), så har jag köpt mig ett par nya varma och goa' vantar, så nu slipper jag frysa när jag skrapar rutorna på bil, eller orkar mig ut på en promenad :)
Hade faktiskt planerat en promenad med Maria idag, men vi kom fram t att d va för halkigt och tråkigt väder!


Efter ett kort pass på jobbet idag, så åkte jag inom butiken Jolins Home i Årjäng och köpte en liten present t Sandrahs bebis. Där fanns d massa snygga inredningssaker, och dom finns även på Internet på Jolins.se.


Sen åkte jag och hälsade på Sandrah och Timo, sötaste bebisen!

På eftermiddagen har jag städat, så nu är huset rent!

Och nu ikväll ska jag slappa på soffan med sambon och värma mig framför kamin, slitsamt att städa ju :) Ska försöka att somna tidigt ikväll för alarmet ringer 05.00 t morgonen, hoppas på bättre väder då!
Trött på is och halka!



Lördag 10 December 2011


Bara 14 dagar kvar t julafton idag, och då jobbar jag 7-12, så i år hinner jag med att se Kalle Anka innan tomten kommer... Längtar!

Bråkade med mamma i telefon idag, men som vanligt ordnade d sig, så jag har hälsat på henne en stund idag... Älskar min mamma ♥


Annars har jag inte gjort så mycket under dagen, plockat ihop och grejat hemma. Hämtat in ved, eldat i kamin, packat in dom första julklapparna, mm. Och förberett kvällens middag, Picknickbog och potatis... Gott!


Imorgon är första dagen i mitt nya sunda liv!
Ska försöka att sluta äta godis och dricka kolsyrad dricka, godis är inte så svårt för d är väldigt sällan jag äter d, men d är värre med drickan :)


Med alla pengarna jag sparar, ska jag köpa mig en ny snygg jacka!

Nu ska jag ta en varm dusch, sen hoppa i min kosedress och mysa på soffan resten av kvällen :)



Fredag 9 December 2011

Snö är fint och kul när d är vitt överallt, men d är inte kul att köra i d snöslasket som är nu!


Trött och sliten (som vanligt!) efter att ha jobbat 7-16, och frusen!
Så jag bäddade in mig i filten på soffan när jag kom hem, eld i kamin, hamburgare och Ronja Rövardotter på tv:n, där slappade jag några timmar :) Blir aldrig för gammal för Astrid Lindgren-filmerna!

Igår skrev jag på anställningsavtalet, att jag ska fortsätta jobba 90% fram t 31 mars 2012. Skönt att jobba mycket, även om d är tråkigt att man jobbar nästan varje helg... Så jag är nöjd!

Pluspoäng t sambon som fixat fredagsmys-middag ikväll, biff med strips och bearnaisesås... Mums!

Hoppas på strålande väder imorgon, för d är lördag och jag är ledig :)


Onsdag 7 December 2011


När jag kom ut efter ett kvällspass på jobbet igår, snöade d för fullt, knappt jag såg vägen när jag åkte hem. Och när jag vaknade imorse snöade d fortfarande, vill ha massa snö! :)

Jobbade 7-16 i måndags, så jag hade planerat en promenad med Maria efter d. Men när jag kom hem stod sambon vid spisen och lagade middag, han brukar aldrig laga middag direkt efter jobbet! Då ska ju han åka t garaget som vanligt, vi får nog bli lite bättre på att kommunicera!?

Alarmet ringde 07.00 idag! Gick upp och fixade en brasa i kamin, gjorde mig i ordning och satte mig vid datorn och väntade på att klockan skulle bli dax att åka t Arvika. 09.00 hade jag tid på sjukhuset, tycker sjukhus är lite otäcka! Är nog för att jag är så fruktansvärt rädd för sprutor...
Men allt va bara bra med mig :)

Resten av dagen har jag slappat hemma, eldat i kamin och sett på Grey's. I eftermiddags fick jag oväntat besök av Hanna, trevligt :) Va alldeles för länge sen vi träffats! Sen åkte jag och hälsade på min mormor en snabbis, innan d va dax för onsdagsmys med sambon, pizza, tända värmeljus och nya Irene Huss filmen "Jagat vittne"... Mys :)




Söndag 4 December 2011

Hade en jätte trevlig kväll igår, med god mat och trevligt sällskap :)


Åkte en snabbis t Charlottenberg på förmiddagen, köpte en tröja för 175:- som skulle ha kostat 699:-, d är fynd! Hittade en super snygg HH-jacka som jag vill ha oxå, så nu är d dax att börja spara pengar!

Nu är jag hemma igen efter ett kvällspass på jobbet. Ska fixa lite kvällsmat, sen mysa ner mig i soffan framför kamin och tända andra ljuset i adventsljusstaken och hoppas d går nått bra på tv:n... Mys! Just nu känns d som jag inte kommer överleva denna vinter, fryser hela tiden! Använder "raggsocker" och vinterkängor redan, så hur ska d bli när d närmar sig -20? Trött är jag hela tiden oxå! Vitaminbrist?


Lördag 3 December 2011

Lördag, och jag är ledig idag... Gott!


2 December 2011 har jag och sambon varit ihop i 10 år ♥
Så igår hade vi myskväll med god mat. Jag fick ett supersnyggt armband från "Efva Attling" och rosor... Tack Älskling!


Oxå fick vi en snygg "staty" av min mamma... Älskar dig mamma!

Började dagen med att åka t Årjäng och handla mat, va inom systemet oxå, köpte rödvin för första gången i mitt liv. Tycker inte om vin, men vi ska bjuda på mat ikväll, så sambon ville ha rödvin... Vuxenpoäng?


Nu har jag städat och plockat ihop lite här hemma, börjat duka bordet och maten står i ugnen. Så nu ska jag ta en snabbdusch innan besöket kommer. Hoppas på en trevlig kväll! :)