Söndag 29 April 2012

Dåligt med uppdatering under veckan, men jag har mest sovit och jobbat, d har ju ändå varit så grått och trist väder hela veckan!

Men igår vaknade jag t sol, även om d va tråkigt att jag vaknade 07.05 på min lediga dag så va d väldigt skönt att se solen igen :) På dagen igår åkte vi t Karlstad, sambon shoppade på Biltema och jag på Stadium. Oxå va vi på Husdjursmässan, Lexie hälsade på hundar, grisar, lamadjur, ponnys och höns. Innan vi åkte hem, åkte vi inom moster Ylva på fika, morotskaka och bullar... En superbra dag!


Fikapaus när vi kom t Karlstad :)


Lexie i sin nya hundbädd, med nytt halsband och leksak :)


Och "storebror" fick ett stort ben, han blev mycket nöjd :)


Båda sitter fint efter en promenad inne i stan :)


Så trött blir man efter en dag i Karlstad!

Idag vaknade jag och Lexie 07.30, t ännu finare väder än igår :) Efter att hon ätit frukost och vi gått morgonpromenaden åkte vi och köpte nybakade frallor och kaffe, och fixade frukost t sambon och vovven som vaknade 09.30. Så idag har hela familjen ätit frallor med leverpastej t frukost... Mums!

Oxå har jag hunnit med en shoppingtur t både Charlottenberg och Töcksfors, innan jag åkte t Årjäng för att jobba kvällen idag. Otroligt nog så shoppade jag nästan ingenting, kaffebröd t grabbarna i garaget och två linnen t mig. D har varit en ganska lugn kväll på jobbet, ändå känner jag mig "helt färdig" nu när jag kom hem! Så d blir sängen alldeles strax, alarmet ringer 05.00 t morgonen...


Måndag 23 April 2012

Klockan åtta va d dax att gå upp idag, promenad i regnet med vovvarna, rostat bröd t frukost och nyhetsmorgon på tv:n, räknat ut avdraget för resor och skickat in deklarationen, knappat in räkningarna i internetbanken, fixade i ordning mig själv, plockade i ordning i skåpen i köket, lunch t Lexie och promenad med vovvarna... Helt plötsligt va klockan 13.00?! Och jag hade tid på vc Verkstaden i Arvika 13.30, jag skyndade mig ner med Lexie t sambons jobb och åkte t Arvika, förstår inte varför jag alltid lyckas komma i sista minuten?
När jag kom hem igen städade jag sovrummet, bäddade rent i sängen och städade nere, så nu är d bara massa tvätt kvar att tvätta!


Varför så mycket regn? På söndag blir d äntligen lite sol och värme!


Hälsade på mamma igår, där somnade Lexie skönt på sin jordgubbsfilt :)


Söndagsmys igår kväll, är inte så glad i godis/snacks, men sambon fixade popcorn (poppade i cognac) och den skålen försvann fort :)

Nu ska jag snart bädda ner mig i sängen, extra gott ikväll när d är renbäddat :) Alarmet ringer 05.00 t morgonen igen!



Lördag 21 April 2012

Alarmet ringde 05.00 på morgonen igår, morgonpromenad med vovvarna och fixa i ordning mig, sen va d dax att åka t jobbet. Jag har sovit så dåligt dom sista nätterna! Jag känner mig "helt färdig" när jag jobbat 7-16 turer, så d va väldigt skönt när klockan blev 16.00 igår. Bäddade ner mig i sängen och kollade lite på CSI när jag kom hem, där vaknade jag av att sambon kom och väckte mig och sa att d va mat vid nio-tiden. Gick ner och åt mat, ut med vovvarna och sen bäddade jag ner mig igen, så igår gjorde jag inte mycket mer än att jobba och sova :)
Men på rasten hann jag iaf med att ringa försäkringskassan, åka t labb och ta blodprover och ringa Sveland och fixa försäkring på lillflickan :)

Idag kändes d nästan lite deprimerande när alarmet ringde 05.00, trött och nyvaken gick jag ut och kissa med vovvarna, och ser att d är massa snö ute! Längtar efter sol och värme!

Jag sov hur mycket som helst igår, ändå är jag trött idag... Suck!

Så sambon står vid spisen och jag slappar, bloggar och väntar på biff med strips t kvällsmat... Mums! Sen blir d sängen, jag ska jobba 7-16 imorgon med, men på måndag är jag ledig :)

Onsdag 18 April 2012

Jag kände mig inte alls på nått bra humör när jag vaknade idag, kändes som d skulle bli en dålig och tråkig dag!
Jag måste ha drömt nått konstigt i natt?

Lexie väckte mig klockan åtta idag, jag hoppade i min "One Piece" och gick morgonpromenaden med vovvarna, sen somnade dom gott igen. Så då blev d rostat bröd med skinka och ett glas o'boy t frukost framför Nyhetsmorgon... Gott!
Efter duschen, så hoppade jag i min "One Piece" igen och fortsatte slappa på soffan, fixade naglarna och kollade på Holby City (en serie som går på tv4), jag gillar sjukhusserier så den passade mig.


Konstigt väder vi hade igår, snö, sol, blå himmel och regn, och jag mötte plogbilen på väg t jobbet!

Nu har jag iaf lyckats komma i kläderna och fixat lunch, så nu går jag och vovvarna ut och väntar på att sambon ska komma hem, sen blir d pasta och fiskpinnar...




I måndags kväll va vi hos mamma och hälsade på moster Ylva som va där på besök, kul att ses :)
Hon passade på att ta några fina kort på Lexie oxå!

Nu närmar sig klockan 21.00 och då börjar jag ju såklart gäspa!
Men först blir d lite mys i soffan med eld i kamin, smörgås och varm o'boy och hoppas på att d går nått bra på tv:n :)

Alarmet ringer 05.00 t morgonen, då hoppas jag att jag vaknar på bättre humör än idag!


Söndag 15 April 2012

Sol och blå himmel igår när jag jobbade 7-16, men idag när jag är ledig då är d regn och grått... Vart är solen?


I förrgår badade jag Lexie för första gången, stackars lilla flickan blev jätte rädd :(


Men ren och fräsch så åkte vi t sambon i garaget och visade upp oss, där somnade hon framför elementet en timme, sen så va den hemska upplevelsen glömd :)

Hon börjar lära sig mer och mer nu, men d är fortfarande lite skumt när vi går promenader på nått nytt ställe. Men idag har vi iaf lyckats gå upp t Gillevi och ner förbi Golan och hem, en promenad som normalt skulle ta 5-10 minuter tog 30 minuter! Oxå har vi hälsat på mamma en tur, hon börjar bli "hemma" där med, leker, sover och vågar gå in i alla rum nu :)

Sambon eldar i kamin och fixar tacos t kvällsmat, och jag trycker på datorn... D är väl så d ska va? :) Han är allt bra snäll och go' min sambo ♥ Så nu ska jag gå en liten promenad med vovvarna, sen tända värmeljus och duka framför tv:n, soffmys ikväll :)





Tisdag 10 April 2012


Dåligt med uppdatering, men d är fullt upp med en valp i huset!
Men idag fick jag sovmorgon, Lexie sov bredvid mig i sängen ända t klockan halv tio?! Sen efter morgonpromenaden så fick vovvarna ett ben var, så då va d lugnt nästan hela förmiddagen :) Oxå är jag ledig idag, så förutom regnet så va d en mycket bra start på dagen!


D fungerar jättebra när vi åker i bilen oxå, hon sover för d mesta!


Slappar med sambon ♥


Förutom massa småpromenader i regnet, så har vi bakat en chokladrulltårta med vaniljsås och färska jordgubbar på eftermiddagen, kladdigt men gott :) Oxå va jag och Lexie i garaget och hälsade på sambon och grabbarna en tur, då kom även hennes bror Rex dit på besök, efter lite bråk så somnade dom ihop :)

Sambon är i duschen, så jag tar en liten promenad med vovven. Mysväder ute, eld i kamin och värmeljus, så då ska jag bädda ner mig på soffan och äta fiskbuller (norska såklart!) och potatis när jag kommer in igen... Massa mys!


Lördag 7 April 2012


I onsdags va vi och hämtade oss en sån söt hundvalp, en blandning mellan Bernersenner, Schäfer, Collie och Doggo canario, hon blev 10 veckor igår. Vovven vi har börjar bli gammal och stel så nu får han en kompis, så blir d inte lika jobbigt för oss när han inte orkar mer :(


Sover sött i sambons knä, första kvällen i sitt nya hem...


Och tur nog så fungerar vovvarna jättebra ihop! I förrgår kväll somnade hon gott på "storebror"s rumpa :) Men d märks att Egon är gammal, för han tröttnar på henne och försöker gå och gömma sig när hon leker för mycket. Han har alltid sovit med oss i sovrummet, men nu ligger han hellre nere i soffan ensam och sover, d är inte lätt att bli gammal!


Min nya söta kompis, Lexie!


Påskafton idag, och jag har såklart lyckats lägga schema så jag jobbar hela påsken! Känns ju inte lika kul just nu, när d är fint väder och dom flesta är i Charlottenberg och dricker, men så är d...
Sambon är med några kompisar i Karlstad och äter middag och tar några öl, och jag har myskväll med vovvarna :) Så ikväll har jag fixat pizza t middag och bäddat på soffan, förstår inte varför men d känns mycket bättre att sova nere när jag är ensam?!

Nu har jag förberett vovvarnas kvällsmat och dom ligger på golvet och sover, så nu sätter jag mig i soffan och försöker hålla mig vaken t nio-tio tiden :) Då är d dax för valpen att vakna, äta, leka och gå ut igen, sen hoppas jag hon sover hela natten!


Måndag 2 April 2012

Började veckan med att jobba 7-16 idag, d va lite segt att gå upp imorse, men annars har jag varit pigg hela dagen :)

Vi kom ju hem från "Hytta" igår kväll, d va verkligen skönt att komma bort en helg! Men d va inte någon vårvärme där, låg snö kvar här och där, minusgrader på natten och blåste iskallt på dagen. Så d blev inte några långpromenader, men sovit har vi gjort!
Somnade runt halv sju på fredagskvällen och vaknade strax efter sju på lördagsmorgon, men då va vi utvilade oxå :)
Förutom att sova så har vi spelat kort, ätit godis, slappat och självklart hälsat på sambon mamma :)




Vovven va den enda som va glad över snön!




Lånade mammas nya kylväska, inte bästa kvalitén :)


Sängen, med världens godaste täcke, är bäddad :)


Hyttefrukost, smörgås smakar alltid så gott när man är borta :)


Inte skönaste soffan, men d gör ju inget när man har skönaste täcket!


Vovven och sambon på promenad i Fagernes :)


Min otroligt snygga sambo!


Slappar och mumsar godis :)


Räkor t kvällsmat på lördagen... Mums!

D har iaf varit en väldigt bra helg, lugnt och skönt :)