Tisdag 28 Februari 2012


Vaknade av solen lyste in i sovrummet, underbart väder och jag är ledig = Perfekt dag! :)


Idag har jag och Maria varit på shoppingtur i Arvika och Charlottenberg. Shoppade inte så mycket, men en jätte trevlig tur va d :) Köpte mig 14 par strumpor för 100 kr, strumpor behöver man alltid!

Man blir så pigg och glad när d är sånt superväder, så nu ska jag krypa under täcket, och hoppas på att vakna t samma strålande väder imorgon!






Måndag 27 Februari 2012

Slö och trött efter att ha jobbat 7-16, så somnade jag på soffan när jag kom hem. Man blir ju inte speciellt pigg av vädret som varit idag, grått, trist och snöslask! Men d va någon som pratade om vårväder och +10° imorgon, så jag hoppas på d :)

Korv med bröd till "Chefen undercover" på Kanal 5, eld i kamin och datorn med mig i soffan... Alltså en riktig slappiskväll!

I fredags va jag hos frissan, är så skönt att va nyklippt och frissan tyckte jag fått tjockare hår?! Måste ju bero på att jag är ljusbrun ist för blond nu! Och färgningen igår blev oxå ganska bra, så nu hoppas jag att jag är nöjd med håret några veckor t :)

Nu ska jag bädda ner mig i sängen igen, sovmorgon t morgonen :)


Söndag 26 Februari 2012

Varit underbart väder under helgen, och jag har såklart jobbat, 7-16 fredag, lördag och idag. Men d är ändå skönt att se solen, man blir så pigg då :) Igår kväll bäddade jag ner mig i sängen 19.40, men ändå va jag supertrött när alarmet ringde imorse, tror jag sovit för mycket!
Men under dagen har jag varit pigg :)
Hälsade på mormor i fredags kväll, och hon tyckte jag lägger mig tidigt när jag lägger mig runt 20-21-tiden, så då kände jag mig gammal :)

Nu har jag precis kommit hem från jobbet, eller jag har hunnit med att ha i färg i håret, så nu sitter jag och väntar på att skölja ur d. Sen blir d middag och bingolotto hos mamma... Mysigt!




Hemma igen efter en mycket god middag hos mamma, tack för en mysig kväll :) Men ingen vinst på bingon, så nu bäddar jag ner mig i sängen. Hoppas på att vakna pigg och glad när alarmet ringer 05.00 t morgonen igen!


Torsdag 23 Februari 2012

Så skönt när d är plusgrader och snön tinar bort... Vårkänslor! :)
Har halkat t jobbet i två dagar nu! D är inte kul att gå ut och inse att man inte kommer uppför backen hemma, för att d är så halkigt. Efter tre försök igår morse gick jag in för att väcka sambon, men då va han redan på väg ut för att sanda åt mig... Tack så jättemycket! D är d enda som är tråkigt med att d närmar sig vår, halkan! Men så skönt att se d gröna (och bruna) gräset kommer fram, att d droppar från taket och känna att solen börjar värma :) Så idag va d skönt med sovmorgon och slippa halkan, bara njuta av solen som lyste in i sovrummet!

Igår kväll blev d efterrätt, Kladdkaka med vaniljsås och färska jordgubbar... Fantastiskt gott med jordgubbar :)

Nu blir d pizza och några avsnitt av House innan d är dax att sova, alarmet ringer 05.00!

Måndag 20 Februari 2012

Nyvaken, jag har sovit ett par timmar på soffan efter en dag på jobbet! Nu ska jag åka t sambon på hans jobb, och tigga en kopp varm choklad, sen t mamma och hälsa på :)


Min lediga helg har varit jättebra! På lördag ringde alarmet 07.00, då va d dax att gå upp och göra sig i ordning för en dag i Norge. Först åkte vi och hälsade på sambons "Tante och Onkel" och blev bjudna på lunch, väldigt trevligt :) Sen åkte vi inom två köpcenter, Strømmen Storcenter och Metro, och åt middag på Peppe's Pizza... Mums!


Metro, roligt med lite mer butiker (och andra) än vi har på  här hemma :)


Frukost på söndagsmorgon :) Resten av dagen slappade vi, på kvällen såg den nya norska filmen "Hodejegerne", bra film!

Förutom att vi åkte över Töcksfors och Östervallskog när vi åkte t Norge, och d va inte speciellt bra väg där! Åksjuk!
Så är jag mycket nöjd med helgen :)



Fredag 17 Februari 2012


K-special med filmjölk och en banan t frukost, sol ute och läsa nyheter på datorn är en bra start på dagen d :)

Resten av dagen har jag tvättat, hängt och vikt kläder, hämtat ved och jobbat ett kvällspass, så nu är jag ledig lördag och söndag... Gott!
Så självklart hoppas jag på strålande väder under helgen oxå :)

Dax att sova, så jag vaknar pigg och glad imorgon :)







Torsdag 16 Februari 2011


Igår blev d nästan en timmes promenad med Maria, va ju så underbart väder, känns att d närmar sig vår nu :) När jag åkte hem från jobbet nu ikväll, va d +2º ute... Skönt!

Idag började jag dagen med sovmorgon t klockan elva!
Sen fortsatte jag med storstädningen här hemma, så nu är snart hela huset rent och fräscht... Gott :)

Klockan ett hade jag pensionsmöte på banken. Fattar inte så mycket av d, men vi har ändrat några placeringar, så d blir nog bra. När jag kom hem därifrån beställde jag en ppm-kod t sambon, så nu är d hans tur att fixa med sin pension... Så han oxå kan samla sig lite vuxenpoäng :)

Nu ska jag fixa varma smörgåsar t kvällsmat och bädda ner mig i sängen!


Tisdag 14 Februari 2012


Alla hjärtans dag idag, och jag fick 10 fina röda rosor av sambon ♥

Jag somnade på soffan igår kväll, och där vaknade jag 05.55 idag, då fick jag bråttom t jobbet! När klockan äntligen blev 16.00, va d skönt att få åka hem efter en stressig eftermiddag. Men d har ändå varit en bra dag :)


När jag kom hem storstädade jag sovrummet, och bäddade rent med "Tom & Jerry", pizza t kvällsmat, sen ska d bli skönt att lägga sig i renbäddad säng och se på House!



Söndag 12 Februari 2012

Vaknade t strålande sol idag igen... Underbart!


Städat bilen invändigt idag, så nu är den ren och fräsch :) Bara utsidan kvar nu, och den behöver verkligen tvättas! Men bara d blir lite varmare ute nu t veckan, så ska sambon fixa d :)


Jobbat ett kvällspass idag oxå, köpte mig en sallad från "City pizzan" innan jag började... Gott!

Jag blir på så gott humör, och får massa vårkänslor när d är så fint väder ute. Hoppas på samma strålande väder nästa helg, då jag är ledig både lördag och söndag :) Första hellediga helgen sen sista helgen i november, förutom nyårshelgen (men då ska man fixa så mycket, så d känns ändå inte som ledigt)... Längtar!

Nu när jag kom hem hade sambon fixat hemlagad pizza, så nu blir d lite kvällsmat sen sängen!



Lördag 11 Februari 2012

Vaknade runt åtta, så d blev inte så lång sovmorgon som jag tänkt mig! Gick upp och umgicks lite med sambon, sen bäddade jag ner mig i sängen igen, med frukost och House på tv:n.... Mysmorgon!

Sen en lång varm dusch, filat fötterna, fixat naglarna, noppat ögonbrynen och sånt - skönt med Louise-tid :)

Strålande väder ute ju! Så nu ska jag gå ut i solen och prova mina nya solglasögon, innan jag åker t Årjäng för en kväll på jobbet...



Hemma igen efter en bra kväll på jobbet, men d kändes ju inte speciellt kul att åka dit, inte när d va så fint väder ute idag!

Ätit kvällsmiddag, så nu bäddar vi ner oss i sängen och fortsätter med några avsnitt av House. Sovmorgon imorgon oxå, skönt! :)





Fredag 10 Februari 2012

"The Voice Sverige" (i väntan på att d ska börja nått bättre!) på tv:n, eld i kamin och vovven ligger under bordet och sover, själv sitter jag nerbäddad under täcket i soffan och trycker på datorn :)
Men vart är sambon?


Han är ju såklart i garaget, gissar på att han skruvar på sin nya (gamla!) "snygga" bil, d är fredagsmys d... Eller?

Känner mig slö och lat! Efter att ha jobbat 7-16 igår och idag, så ska d bli gott att jobba 16-21 imorgon, sovmorgon!

Längtar efter en ledig helg med vårväder, sol och plusgrader! Sugen på att åka på äventyrsbad eller nått lite större badhus än häromkring oxå!

Fick lust på mjukglass eller GB's Krossad choklad glass, funderar på om jag ska åka och köpa mig d i kylan :) Eller så somnar jag på soffan... Hmm?!

Onsdag 8 Februari 2012

Började min lediga dag med att flytta mig från sängen t soffan, elda i kamin och se på Nyhetsmorgon!

Känt mig riktigt pigg idag :) Men d är ju inte så konstigt, jag jobbade 7-16 igår, sen somnade jag på soffan och sov t idag (va vaken lite runt 22-tiden, men d räknas ju knappt)!


Min slappisdag fortsatte ända t kl 16.00, då jag äntligen "orkade" slita mig från tv:n och korsorden i mina "tant"-tidningar och åka t Töcksfors och shoppa lite ist :)


Köpte lite olika småsaker som en nyckelring, nagelpenna, solglasögon, mm. Gillar att solglasögonen börjar komma fram igen! :)

Nu har jag fixat naglarna och håller på med kvällsmaten, kebab med pita. Kvällsmat t "Den hemlige miljonären" på Kanal 5 sen bädda ner mig i sängen, alarmet ringer 05.00!



Lördag 4 Februari 2012

Fredagkväll igår, och vi låg i sängen innan klockan 21.00... Tråkiga?!
Men gud så skönt att vakna utvilad när alarmet ringde 05.00!

-28° när jag gick upp imorse, d är för kallt!
Men bilen startade och jag har jobbat 7-16 idag, så d va väldigt skönt att bädda ner sig på soffan när jag kom hem. Med täcke och kudde, eld i kamin, Irene Huss på tv:n, ostfrallor och varm o'boy och vovven i andra hörnet... Mys!

Nu är d strax dax att krypa ner i sängen, alarmet ringer 05.00 imorgon igen, då hoppas jag d är varmare ute än idag!



Torsdag 2 Februari 2012


Vaknade 05.30 på min lediga dag, alltså tog vi natten för tidigt igår?!
När jag kom ner 06.00 va d 13,3° inne, så här sitter jag i min "Onepiece" och eldar i kamin, äter våfflor med mormors hemgjorda äppelmos och ser på Nyhetsmorgon... Morgonmys!

-14,8° ute... Brr!



Såklart somnade jag ett par timmar på soffan, men på eftermiddagen blev d en promenad med Maria i d fina vädret. Nästan en timmes promenad både igår och idag... Vi är så duktiga :)

Nu blir d kvällsmys med sambon, pizza och nått bra på tv:n :)