Lördag 29 September 2012
 
Igår va jag och Tina simmade igen... Duktiga oss!
Jag har köpt mig ett halvårskort, så nu har jag tänkt att försöka simma minst två gånger i veckan...
D är bara att höra av sig om någon är sugen på att följa med?

Sambon va tvungen att jobba över, så då va Xander med pappa på jobbet! Och han trivdes bra på soffan i lunchrummet, vi tycker han är lite liten än för att va bland alla maskiner och färg...
 
 
Så när pappa va ute och grejade med maskinerna...
...sov han gott hos faster Beate :)
 
Dåligt med uppdatering den här veckan, men jag har inte gjort så mycket, mest grejat hemma och sytt lite. Jag har sytt en snuttis t Xander igen... Min nya hobby är att sy!

Idag har jag varit på Säfflemâten med sambon, Xander, Beate och Kenneth. Men d va ju absolut inte lika bra som i Årjäng och Arvika,
dom sålde inte ens kokosbullar?!
Xander fick en smurfballong av faster Beate och Kenneth :)
 
Grabbarna på handelsparken i Töcksfors :)
Vi åkte inom där och åt mat på restaurangen, d va godare mat än jag väntat mig! Sambon fick sig en klipptid, oxå köpte han en "Kosedress" t mig, så nu är han både supersnygg och supersnäll :)
 
Nu va d skönt att komma hem, sambon eldar i kamin och jag ska baka en äppelpaj, lördagsmys med familjen!
 
 
Söndag 23 September 2012
 
Så här blev mina naglar! Jag använde "Nail wraps", d är typ som ett klistermärke som man värmer och formar efter nageln...
D va första gången jag testade d, så d blev d helt ok!
 
Jag och Xander somnade om på soffan imorse, efter ett par timmar väckte sambon oss, med nystekta våfflor, han är ganska go' ibland :)
D är söndagsfrukost d!
 
D har varit en lugn helg, igår hade jag och Xander en slappisdag på soffan. Idag har vi gått en promenad, grått men ändå skönt ute!
Oxå har vi hälsat på min mamma, som va lite sliten efter igår :)
Då va d dansgala på Gillevi här i Koppom, med Top cats och Pia Pihlgrens. Kul när d händer nått här, hoppas d kom mycket folk!
 
Nu sitter jag här och trycker på datorn, och väntar på att maten i ugnen ska bli klar, kyckling och ris blir d... Gott! Grabbarna sitter nybadade i soffan och Lexie ligger framför kamin, tror jag ska ge henne kvällsmat och gå en liten promenad, innan d blir soffmys för mig oxå :)
 
Fredag 21 September 2012
 
I onsdags va jag och Xander i Arvika på Bvc...
...nu väger min lilla bäbis 5370 g och är 57,5 cm lång!
 
Vi va och besökte Tina och Joakim en kväll under veckan...
...här sitter jag med Xander och Ida-Marie :)
 
Idag har jag och Tina varit på badhuset i Arvika och simmat, efter 30 minuter så kändes d i kroppen, dax att börja träna! Men d va kul, och d känns bra efter :) Duktiga oss!
 
Xander och sambon har varit i Karlstad, dom har "pappadag" idag :)
Så då passade jag på att storstäda nere när jag ändå va ensam hemma, så nu är halva huset rent!
 
Lexie ligger på sin plats och snarkar, värmeljusen är tända och jag ska fixa mina naglar! Sen ska jag hämta ved och försöka få eld i kamin, så d är varmt t mina grabbar kommer hem... Mys :)
 
 
 
 
Tisdag 18 September 2012
 
Jag ringde och pratade med försäkringskassan förut idag, jag hade lite frågor om föräldrapenning och dubbeldagar. Hon förklarade (mycket tydligt, så jag måste ju ha verkat väldigt dum?) att dom inte kan lämna "vissa upplysningar" för att d gäller sambon, och d kan jag ju förstå!
Jag undrade varför d står att han ska skicka in en ansökan, när jag (självklart med hans BankID) redan gjort d? Hon behöver ju inte säga nått privat, utan bara svara på om jag har gjort rätt, men då ska han ringa själv och fråga d ist! Men hon kunde berätta att han ska få ett brev från dom på posten, som hon mycket tydligt (igen!) förklarade att han ska läsa, hon trodde nog att jag skulle sno hans post :)
 
I lördags när vi va i Åräng fick jag med mig lite tyger hem från moster Yvonne, så nu har jag sytt en snuttis t Xander igen :)
 
Ikväll fick vi sällskap av sambon och Xander när vi skulle ut och gå, så idag har hela familjen varit duktiga! D känns att d är hösten nu, mörkt och kallt på kvällen, men med värmljus och eld i kamin...
...så är hösten bra oxå :)
 
Nu har jag fixat naglarna på mig och lillpojken, så nu ska jag bädda ner mig på soffan och mumsa "Mormors steka äpplen"... Gott!
 
Måndag 17 September 2012
 
Jag och Lexie har gått en kvällspromenad idag oxå, duktiga oss!
Nu sitter jag här och väntar på att sambon ska bli klar med maten,
biff med strips, ska bli supergott! Sambon är pappaledig några dagar nu, så då får man äta mat mitt i natten :)
 

Har tänkt mig att färga håret, och kanske ändra frisyr lite...
Men har lite svårt att bestämma mig för vilken färg jag vill ha?
 
Söndag 16 September 2012
 
Årjängsmâten denna helgen :)
Så igår va jag, Xander och mamma där, man måste ju självklart dit och titta! Jag gick ett litet varv med Xander och mamma, sen gick jag själv nerför backen. D va ju fint väder, så d va fullt med folk över allt! Mamma och Xander va hos min moster Yvonne, jag hade ingen lust att gå med barnvagn när man knappt kom fram utan, oxå fick han vila sig...
Jag handlade inte så mycket, kokosbullar t sambon och ett ben t Lexie. Xander fick kläder och en super mjuk nalle av min mamma, och ett jättefint fårskinn av Barbro (min mammas kusin) och Roger :)
 
Så trött blir man av att va på mâten :)
När vi kom hem igår kväll, åt han en hel flaska med ersättning och somnade, och sov t två i natt! Han vilar/sover inte lika bra när vi är på nya ställen eller borta länge, så d får vänta tills han är lite större...
Han trivs bäst hemma! :)
Eftersom han vaknade pigg och glad klockan två i natt, så sov jag inte så mycket efter d! Men Xander och sambon hade pappamys på morgonen, då somnade jag några timmar, från halv tio t två?!
Så idag har vi en slappisdag här hemma :)
 
Xander är två månader idag, mammas fina pojk :)
 
Jag och Lexie har precis kommit hem efter en skön kvällspromenad, alldeles lagomt väder ute nu... Duktiga oss!
Mina grabbar sover gott i soffan :)
 
Onsdag 12 September 2012
 

Nu äntligen har jag fått "Mormors äppelmos" igen, så nu äter jag havregrynsgröt t frukost :) "Mormors äppelmos" är bäst!
 
I måndags va vi på banken och fixade sparkonto t Xander, och tecknade barnförsäkring. D är konstigt att dom alltid ska tjata om hur bra d är att spara i fonder, d är ju bra att dom förklarar va d är,
men sen gör jag ju som jag vill... Eller?!
 
Jag har sytt om skyddet t spjälsängen, nu är d grönt med nallar ist!
Jag ska bara köpa nått passande band att sy på, så d finns nått att knyta fast d med, sen är d färdigt :)
 
 
Jag och Xander på promenad med Lexie, vi har lånat en BabyBjörn-sele, och d verkar som han gillar att sitta i den :) Men d blir tungt för den som bär när d inte är höftbälte, d funkar för kortare promenader eller inomhus, men jag ska absolut köpa mig en med höftbälte!
 
Vi har tänkt oss en sån här från Stokke, sambon har provat en och han tyckte den satt väldigt bra! Vi har en nyfiken liten pojke som gärna vill titta sig runt, så då är d bra att han kan sitta framåt oxå :)
Minus är att den går bara upp t 15 kg, och att den är så dyr!
 
Morgonmys med pappa!
Xander sov första natten i sin säng under helgen, han sov jättebra!
Men han är lite "mörkrädd", han gnäller så fort d blir helt mörkt i rummet, och jag har väldigt svårt att sova om d inte är mörkt...
 
...så nu önskar han (d gör iaf jag) sig en sån här Barbapapa-lampa från Lekmer.se, så d ska jag köpa när d är löningsdax!
 
Efter lunch igår fick jag ont i ryggen, så där ont så man knappt kan sitta, resa sig eller gå, allt gör ont! D är typiskt att jag får så ont när jag ska ha mensen och inte tar p-piller, så nu är d dax att börja med d igen. Idag är d mycket bättre, d känns bara när jag böjer mig ner eller lyfter något. Sambon kom och hämtade Lexie när han hade lunch, så då bäddade jag och Xander ner oss på soffan och sov en timme, skönt att vila!
 
Nu sover liten och stor på soffan, jag och Lexie ska gå en kvällspromenad innan vi oxå bäddar ner oss!
 
Fredag 7 September 2012
 
D är några dagar sen jag uppdaterat bloggen nu, men nu äntligen har jag fått tebax mitt vanliga internet!
Så nu är d kul att sitta med datorn igen :)
 
Denna veckan har jag inte gjort något speciellt!
Jag har fått låna symaskinen av mormor igen, så jag har sytt lite...


...en ny höstgardin t köket :)
 

... och en snuttis t Xander :)
Jag är inte speciellt duktig på att sy, men jag tycker d är jättekul!
D har jag ärvt efter moster Yvonne, för min mamma har absolut inget intresse för sånt :)
 
Oxå plockade jag fram systemkameran en dag och fotade lite, men d är så tråkigt att jag kan så lite om d!
Jag vill gärna ha en lite nyare modell (sån som man kan redigera korten mer, direkt i kameran) och bättre objektiv, och gå en fotokurs :)
 
Nu ska vi se filmen Liza Marklund - En plats i solen och äta kvällsmat innan vi bäddar ner oss i sängen!
 
Söndag 2 September 2012
 
I torsdags på dagen va jag och Xander på mitt jobb och hälsade på,
så kul att träffa dom igen, både boende och personal :)
Jag saknar mitt jobb!
Jag har ju att göra här hemma både med Xander och huset, men jag saknar ändå d sociala med att åka t jobbet..
 
Under veckan fick jag ett paket på posten igen, ett klädpaket med barnkläder som jag vann på Tradera för 99 kr, Tradera är kul!
 
På kvällen i torsdags va vi hos Tina, Joakim och barnen på middag,
en mysig kväll med god mat och trevligt sällskap :)
 
I fredags öppnade Vivian loppisen, så då va vi där och hälsade på en stund på dagen. D finns ett köksbord med stolar och ett fat som är superfint som vi ska köpa, vi tänkte byta ut barbordet vi har, d ska bli så gott att få ett vanligt bord i köket ist! På kvällen kom sambons faster och farbror, mycket trevligt, d va ett tag sen vi träffat dom nu :) Xander fick ett paket med jättefina kläder, kul att få sånt som inte finns här!
 
Igår på dagen va jag och Xander hos min mamma och hälsade på,
han trivs bra på mormors köksbord :)
På kvällen började vi med "Halv åtta hos mig" igen, så då va d min tur att fixa maten! Men nu är d ju bara jag och Beate kvar, för Marius och hans flickvän har ju flyttat tebax t Norge. Sen tänkte vi börja om på nytt, då hade varit kul om någon annan vill va med oxå :)
 
D blev toast med kantarellstuvning t förrätt, karré med potatisgratäng och sallad t varmrätt och äppelpaj med vaniljsås t efterrätt. Mätta och go'a satte vi oss i soffan, sista Varg Veum-filmen på tv:n och massa chips och popcorn. Jag och Xander somnade i soffhörnet innan filmen va slut och besöket gått hem, men d va en mycket trevlig kväll ändå :)
 
Idag började jag och X morgonen 07.30, regn, grått och trist väder!
Nu ligger han på bordet och sparkar i benen och jag sitter och funderar på va vi ska hitta på idag? Sambon och Lexie snarkar ikapp än!