Söndag 29 September 2013
 
Nu är d en vecka sen jag skrev igen, och allt är som vanligt!
Liten har varit på dagis, jag har jobbat och sambon har varit på brandutbildning,
så nu i helgen hade han jour på riktigt :)
 
Igår va jag, Xander, Beate och Sofie i Arvika, vi kollade på barnloppisen i Edane och på Snövit. Jag letar efter vinteroverall t Xander, jag har så svårt att bestämma vilken jag tycker är bäst? Jag har kollat på overaller från Didriksson, Swedemount, Reima, Lindberg och Molo, d är alldeles för mycket att välja på. Oxå har jag ju läst olika test på nätet om vilken som är bäst, så nu kan jag ju inte bestämma mig. Men tanten på Snövit lyckades nästan övertala mig att köpa en Reima! Den har extra isolering i rumpan och va 100% vattentät, superbra, men den kostar 1095! D är pengar jag inte har just nu, men finns d nån storlek kvar nästa månad, så köper jag nog den :)
 
Vi har köpt vinterskor av märket Kavat t Xander nu, som ska va varma, lätta att sätta på och va lätta att gå i, och han blev nöjd :) D är ju lite konstigt att d ska kosta 699:- för så små skor, men nu behöver inte liten frysa om fötterna i vinter! Jag tror kanske jag är lite "kräsen" när jag ska köpa skor och ytterkläder, men jag vill gärna ha nått riktigt märke! D känns bättre att köpa lite dyrare, för oftast är d varmare och bättre kvalité, "man får d men betalar för"!
 
När vi kom hem från Arvika, stod sambon och mamma i vedhögen och kastade in ved, så nu är den stora högen borta från backen. Och Xander skulle va lika duktig som pappa och mormor :)
 
Vi har några kompisar som har en flicka, Madeleine, i samma ålder som Xander och som går på samma dagis som han. I måndags när dom tog dagisfoto, så hade hon med sig sin storasyster oxå, som Xander blev väldigt glad för att se :) Och mamma blev glad för att få ett så fint sms!
 
Madeleine och hennes pappa va här och hälsade på en kväll under veckan oxå :)
 
Oxå va jag och Xander på mitt jobb och hälsade på en snabbis en dag!
Xander fick gå själv när vi va inne, han tyckte d va både spännande och konstigt att åka hiss :)
 
Nu när jag kom hem efter en bra kväll på jobbet, hade mamma fixat hemlagade köttbullar och potatismos (som jag tipsade henne om innan jag åkte) t middag, gott!
D är bra att ha barnvakt ibland :) Tack snälla mamma för all hjälp vi fått denna helgen!
 
Nu duschen, innan jag ska bädda ner mig i sängen, alarmet ringer 05.00 t morgonen!
 
 
 
 
 
Lördag 21 September 2013
 
I måndags va jag och Xander i Charlottenberg på bvc för första gången, vi har bytt från Arvika t Charlottenberg nu. D känns smidigare att kunna åka med han t vc i Åmotfors när han är dålig, ist för Arvika, men då behövde vi byta bvc oxå?! Jag hoppas vi kommer trivas lika bra där, och än så länge känns d väldigt bra! Dom hade ett leksakskök i väntrummet, och d gillade Xander :)
Så nu vet jag hur jag ska inreda "lekrummet" här hemma!
 
Xander va fortfarande sjuk när vi va på bvc, så vi fick tid på vc innan vi åkte hem.
Dom kollade öronen, munnen och halsen, och allt va bra! Så vi fortsatte med alvedon och nässpray, och på onsdag va han redo för några timmar på dagis igen :)
 
I tisdag va jag och sambon på vårt första föräldramöte på dagis :)
Så nu känner vi oss gamla, och Xander blev helt plötsligt väldigt stor!?
 
Denna helgen är d Årjängsmâten och jag jobbar, men d gör mig ingenting!
Sambon och Xander kom t Årjäng och mötte mig när jag slutade kl ett, så d blev en liten tur på mâten. Xander förstår ju inget av d än, men han tyckte d va kul att se alla folk, och han blev supernöjd över sin ballong :) När vi hade gått från travet och nerför backen, så åkte sambon och Xander hem, och jag gick upp igen. Jag tycker d va ganska dåligt med saker i år, men jag köpte en jumpsuit t Xander, en pepparkvarn, ett iphone-skal och kokosbullar, så d är ju alltid nått :)
 
Nu ligger liten uppe och sover gott, sambon är på brandlarm och jag har fixat hembakad pizza :)
Jag hoppas sambon kommer hem innan jag somnar, skönt med en ledig lördagskväll ihop!
Pizza + soffan + en bra film på tv:n = Mys!
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndag 15 September 2013
 
I onsdags när Xander va på dagis mellan 9-14, så va jag hos mormor och hjälpte henne att koka äppelmos. Lr jag skalade mest äpplen, och provsmakade, mormors äppelmos är supergott!
 
Vi hittade fram ett stort "Fia med knuff" på jobbet en dag,
d är flera år sen jag spelade d, men jag tror både jag och tanterna tyckte d va kul!
 
Denna helgen har vi haft hemma-umgås med familjen-helg!
D händer inte ofta att sambon är hemma så mycket,
iaf inte en helg när jag är ledig, men denna helgen har varit jättebra :)
 
I fredags hjälpte Xander pappa att greja med bilen, undrar om han får samma intresse?
 
Igår va d "Koppoms marknad" (loppis), så vi va där en snabbis och tittade. Jag köpte "lego" t liten, annars va d inte speciellt mycket som passade mig denna gången, men kul när d händer nått här! Resten av dagen umgicks vi med sambons "onkel og tante" som varit här på besök under helgen, dom har en husvagn som står här, där dom sover när dom kommer.
Xander tyckte d va intressant att va med onkel, och titta på alla saker där inne :)
 
Idag började jag och Xander dagen 06.30, efter massa mys i soffan somnade liten igen,
jag plockade ihop i köket och bakade bröd! Duktiga mig!
 
Xander vaknade snorig på morgonen igår och hostade mest hela dagen, idag har han fått feber oxå, så nu är han förkyld igen! Han är oftast pigg när han är sjuk, så han blir ju så sliten när han ska leka och greja med allt! Med "Babblarna" på plattan lr spotify på tv:n, så har vi ändå myst mycket på soffan idag :) Jag tycker så synd om honom, för d verkar så jobbigt när han ligger och sover. Men jag hoppas han sover bort d i natt, så han vaknar pigg och glad t morgonen :)
 
Idag har jag varit hos frissan och klippt mig, d va underbart att få bort lite hår!
Nu ska jag bara hitta en hårfärg som jag trivs med oxå?
 
 
 
 
 
 
 
Tisdag 10 September 2013
 
Grått och trist väder idag, men va gör d, när jag ändå är ledig :)
Igår jobbade jag 7-16, så d va första dagen Xander började tidigt på dagis, och d va första dagen han va där så länge. Jag tycker inte d va speciellt kul att väcka honom så tidigt, och lämna bort honom! Han sov när vi bytte blöja, bytte kläder och körde t dagis, men när vi kom t dagis började han vakna. Vi är väldigt nöjda med både dagis och personal, och d verkar d som Xander oxå är :)
Enligt personalen så går d väldigt bra med Xander på dagis, d känns mycket bra!
 
Sambon jobbade 13-21 idag, så vi började dagen med sovmorgon!
På fm grejade vi ute, lr sambon grejade, jag tittade på och Xander lekte i pappas bil :)
 
Oxå har Xander varit hos frisören för första gången idag!
Han satt i knät på mig, så jag kunde inte ta några kort, men han va jätteduktig och satt still när hon klippte. När vi kom hem bäddade han ner sig i soffan, och där hade han mysstund med "Babblarna" på plattan, så då tog jag några kort. Min pojk är fin som en docka!
 
Jag har hittat en jacka som jag vill köpa t Xander, en skaljacka från Kappahl :)
Den skulle passa perfekt t hans svarta byxor han har av samma märke, men jag är inte helt enig med mig själv om vilken färg jag vill ha? Jag tror jag tycker den rosa passar mycket bättre ihop med svart, än den mörkblå gör! Tråkigt att den inte finns i fler färger, utan bara "pojk- och flickfärg". Jag tycker ingen färg är specifik pojk- lr flickfärg, men jag tycker d är synd att så många andra gör d! För såklart kan Xander ha en rosa jacka, när jag kan ha en blå, eller?! Jag tycker om att klä Xander i rött, lila, grönt och turkos, så varför finns ingen av dom färgerna?
En lila jacka med röda dragkedjor, d hade varit Xander d :)
 
Nu ska jag sova, go´natt!
 
 
Lördag 7 September 2013
 
Denna veckan har jag inte gjort nått speciellt, jag känner mig mest orkeslös och sliten hela tiden, och jag har inte lust att göra nånting! Jag har bara jobbat kvällen denna veckan, så Xander har varit på dagis när jag varit ledig oxå. Jag jobbar så lite dom här första veckorna, så han har rätt att va där 15 timmar i veckan nu, och då är han där mellan 9-14 vissa dagar jag är ledig. Denna veckan har jag passat på att sy lite, d blev ett par byxor, två napphållare, ett nyckelband och en basker t liten. Jag tycker inte Xander passade i basker, så jag ska försöka mig på att sy en kepsmössa nån dag ist, d tror jag passar min tuffa kille mycket bättre!
 
Resten av veckan har vi lekt och busat ute, när vi inte myst på soffan!
 
Jag och Xander gick en promenad t Beate hälsade på igår, Xander har fortfarande inte fått nått intresse för lilla Sofie, men han blev jätteglad för att se farbror Kenneth och Rex :)
 
Xander blev nöjd med loppis-fåtöljen jag köpte!
 
Idag blev d havregrynsgröt med "mormors äppelmos" t frukost, bästa frukosten d!
Innan jag åkte t jobbet fixade jag plättar t lunch, och t kvällsmat tacos, vilken dag :)
Jag ska ner t mormor en dag och hjälpa henne att göra äppelmos, då ska jag passa på att lära mig så jag kan koka själv oxå! Så är d någon som har för mycket äpple, kan ni ge dom t mig :)
 
Jag vill ha tid hos frissan oxå, för nu är jag jättetrött på mitt hår!
D går inte att få någon ordning på d alls, så nu är d dax att klippa och färga d igen!
Jag ska bara spara lite pengar och bestämma mig hur jag vill ha d?
 
Sambon har kortspelskväll med grabbarna här hemma, Xander sover och jag har bäddat ner mig på soffan och bloggar! Men nu ska jag snart bädda ner mig i sängen ist, go´natt!
 
 
 
 
Måndag 2 September 2013
 
Nu är d september, så då är d höst, och snart Årjängsmâten :)
 
Igår började jag jobba på schema igen, jag jobbar väldigt lite första schemaperioden nu, så jag tycker faktiskt d ska bli jättegott att börja igen! Xander vaknade och va otroligt ledsen på morgonen igår, oxå fick han feber under dagen, så igår tyckte jag inte d va så kul att åka t jobbet för ett kvällspass! Men han hade d ju så bra hemma med pappa, och jag hade d bra på jobbet :)
Men så ledsen har jag inte sett honom, förutom när han fick ljumskbråcket, så han hade nog väldigt ont nånstans! D är svårt när han inte kan berätta själv, jag tror d är tänderna, för han ville inte ha varken vatten lr majskrokar (d vill han alltid ha!). Alvedon + massa mys, så blev humöret bättre :) Tempen har varit 38,7-38,9° även fast han fått alvedon var 4:e timme, men före han badade förut så hade tempen gått ner t 38º, så ikväll hoppas jag på att bädda ner en feberfri kille!
Då blir d dagis för liten imorgon, och ett kvällspass på jobbet för mig :)
 
Jag köpte en liten fåtölj på loppis, dynorna va inte så fräscha så jag sydde nytt överdrag!
 
Sambon va på möte ikväll, så då va mamma här och lekte med Xander en stund, jag började städa på övervåningen och bäddade rent i sängen. Så ikväll ska jag sova extra gott!