Onsdag 30 November 2011

Jobbat 7-16 i tre dagar nu, utan att jag somnat direkt jag kommit hem. På måndag va jag duktig och bakade "Mormors kake"... Mums! Igår va jag i Charlottenberg och kollade lite. Idag har jag och Maria gått en promenad, kallt, men känns gott när man kom hem igen... Duktiga oss!

Ikväll åkte jag och sambon och köpte kvällsmat på McDonald's, gott med skräpmat och gott att va lat ibland!

Fryser fortfarande, så nu ska jag bädda ner mig under täcket och se några avsnitt av Grey's!





Söndag 27 November 2011

Första advent idag och ingen snö!
Får inte riktigt samma julkänsla utan snö :(


Började dagen med att följa med mamma på shoppingtur t Töcksfors. Fick en mjuk och skön tubhalsduk av henne, min snälla mamma :)


Oxå köpte jag mig ett läppstift och ett nagellack från Kicks :)


Sen på eftermiddagen åkte jag och Maria t Arvika på skyltsöndag, d va folk överallt och blåste storm och kallt, men ändå mysigt! Och vi såg sötaste tomteparet :) Va roligt att hon ville följa med, synd bara att d går så länge mellan vi umgås. Men d ska bli skärpning nu!
Spelkvällar och promenader hela vintern :)


Nu blir d adventsmys med hembakad pizza, julmust och pepparkakor!

Ska försöka somna tidigt ikväll, för t morgonen ringer alarmet 05.00 igen, tebax t jobbet!


Lördag 26 November 2011

Bråkade med sambon igår kväll, så när vi vaknade idag föreslog han en shoppingtur t Karlstad. Men han undrade om vi inte bara kunde åka förbi Grums en snabbis oxå, han skulle bara hämta en bildel... Såklart!
Men men... D har varit en väldigt trevlig dag :)
Vi va och tittade på nya Jula och Elgiganten, och där va d massa folk! Blev sugen på att köpa en ny dator och en systemkamera, allt verkar så billigt när d står "Rea" och "Kampanj" överallt :) Oxå va vi ju självklart inom Bergvik oxå, men d enda jag har köpt mig idag är en hårborste och en bok!

Igår va jag i Töcksfors och klippte mig på "Holberg & Nielsen", där jag alltid är och klipper mig, och jag blev lika nöjd som vanligt :) Håret känns så mjukt och skönt när d är nyklippt!

Imorgon är d ju skyltsöndag, så funderar på att åka t Charlottenberg eller Arvika och börja handla julklappar. Men va ska man köpa t alla? Lika svårt att komma på något som verkligen passar den personen varje år, så d brukar sluta med presentkort :)


Blåst storm och varit kallt hela dagen! Så nu sitter jag och värmer mig framför kamin, innan jag ska fixa varma smörgåsar t kvällsmat. Sen blir d myskväll med "Donkey Kong" på Nintendo Wii, och Marängswiss :)
Och jag ska vinna!


Torsdag 24 November 2011

Vaknade och gick upp före 09.00 idag, skönt att vakna t blå himmel :)

Började morgonen med havregrynsgröt med äppelmos, bra start på dagen! Mormors äppelmos är slut så jag har köpt en burk från Felix och en från Önos, men inget smakar som Mormors hemlagade äppelmos. Nästa år ska jag palla massa äpplen och lära mig koka eget äppelmos!


Sen fortsatte jag morgonen med att bära in ved i hallen... Duktiga mig!

Resten av dagen har jag umgåtts med tvättmaskinen, och inte gjort något speciellt :) Nu ikväll åkte jag en snabbtur t centret i Charlottenberg, köpte mig ett par örhänge och ett nagellack annars bara mat. Så nu ska jag sätta mig och fixa t mina naglar, innan d blir chilimarinerade kycklingspett, kall sås och strips (eller ris kanske?) t middag, och sista avsnitt av Bron på tv:n... Spännande!


Onsdag 23 November 2011


Fick min nya namnskylt (t jobbet) igår, eftersom dom andra har följt med i tvättmaskin så va d dax för en ny. Köpte en med "kraftig plastyta", så nu kanske den håller en tur i tvättmaskinen?
Eller så får jag försöka komma ihåg att plocka bort den! :)
Namnskylten köpte jag från Vavnamn.se, nyckelbandet och pennfickan i silikon från Vardvaskan.se där har dom även klockor, stetoskop, pennor, mm i massa olika färger.

Jobbade kvällen igår, men d va sista passet för denna veckan för nu är jag ledig onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag... Gott!

Slappade i sängen t 12.00, för d får man när man har semester! :)
Gick upp och fixade lite "måste-saker" som disken, tvätten, hämta ved, brasa i kamin, osv. Åkte t återvinningen och slängde massa skräp oxå, tre stora soppsäckar! Duktiga mig!


Allt känns lite jobbigt just nu!
Va meningen vi skulle åka t hytta denna veckan, så jag är lite besviken på att d inte blev så! Har en hög med skräp utanför köksfönstret, som skulle behöva komma t tippen? Skulle behöva bära in massa ved i hallen, så vi slipper gå ut och hämta varje dag! Snart dax att börja med julklapparna, 31 dagar kvar t julafton, men hade varit skönt att va färdig med d tidigt i år. Ont i halsen, tätt i näsan och hostar... Förkyld? Har bara en säsong kvar av "Grey's Anatomy" med svensk text, får köpa mig säsong 5 och 6 på dvd för dom finns inte på play...
Och massa annat att fundera på?!

Men jag är ledig resten av veckan, och d känns bra! :)
Så nu bäddar jag ner mig i sängen med en tillbringare päronsaft, och ser några avsnitt t av Grey's! Go'natt :)


Måndag 21 November 2011

När alarmet ringde på morgonen igår hade jag absolut ingen lust att gå upp, låg så underbart skönt under täcket! Va trött hela dagen på jobbet igår, så när klockan blev 16.00 va d väldigt skönt att få åka hem :)
Sov två timmar natt t lördag och tre timmar natt t söndag, men d har jag sovit igen i natt för igår kväll somna jag nog redan klockan åtta!
Men då har jag varit pigg idag oxå :)


När jag kom hem ifrån jobbet diskade, dammtorkade, dammsög och skurade jag nedervåningen och sovrummet, sen började jag plocka fram julsakerna. Jag tycker om julen, så jag plockar gärna fram sakerna tidigt. Är ju så mysigt att tända adventsljusstakarna och stjärnorna när man vaknar på morgonen, och d fortfarande är mörkt ute :)


Beställde snygga källsorteringskassar från Pandakatalogen för några veckor sen, och igår fick jag dom, så nu ska d återvinnas!


Julmust-premiär idag! Men pepparkakorna fattades :)


Dax att sova nu!


Fredag 18 November 2011

Dimma + grått + kallt = Fruktansvärt tråkigt väder!


Igår hade vi myskväll med god mat (bakpotatis med karré och kantarellstuvning...Gott!), Bingolotto och näst sista avsnittet av serien Bron, ingen vinst på Bingon (såklart!) men Bron va spännande!


Mina nya snygga arbetskläder (även om d finns finare färger än Carema-grön)  va helt ok att jobba i, och tror dom blir mjukare bara jag använt dom lite. Jag ska inte klaga, jag har ju väntat på att få dom :)


Nu har jag köpt mig en Bergans fleece-tröja och d blev varken röd eller vit, d blev en lila/gul, men den är lika go' och mjuk som jag trodde. Så nu ska jag värma mig med den och mina snygga "Raggsocker" när jag fryser :) Hatar att frysa!

Har förälskat mig i serien "Grey's Anatomy", så d är d jag gör om kvällarna, ser på Greys :) Fantastiskt med dator, usb och tv med usb-ingång! Så nu ska jag bädda ner mig och se några avsnitt t, innan d är dax att sova! Alarmet ringer 05.00 t morgonen, har inte gått upp så tidigt på hela veckan :)


Tisdag 15 November 2011


Grattis grattis t min Pappa som fyller år idag! :)
Jag och min pappa för sådär 26 år sen, när jag va nyfödd...


Kallt idag oxå! Men solen lyser fint, så då blir d lite varmare :)
När jag gick upp idag va d bara 15° inne, nu är d dax att fylla hallen med ved!

Ikväll fick vi dom nya arbetskläderna på jobbet, så imorgon kväll blir jag grön/vit på jobbet :) Fräscht med vitt! Men dom kändes väldigt stela när vi provade dom förut, men kanske blir bättre imorgon när man jobbar i dom...



Måndag 14 November 2011


Morgontrött! Sov länge idag igen, har sovit bort "hela dagen" i tre dagar nu, så imorgon har jag bestämt mig för att komma upp tidigt. D är så lätt att tänka "Jag ska bara sova lite till..." när man inte behöver upp t jobbet, men d ska bli skärpning nu!


Hade lite Louise-tid innan jag åkte t jobbet idag, färgade håret, fixade naglarna, noppade ögonbrynen, osv. Skönt med lite skönhetsvård :)
Har hittat mig ett nytt favoritmärke på hårvårdsprodukter... Syoss!


Usch va kallt d har varit idag, tycker inte om kylan! Fryser nästan alltid, så nu vill jag ha en Bergans fleece-tröja, dom ser så mjuka och sköna ut, är snygga, och förhoppningsvis varma! Men lite beslutsångest om vilken färg? Den vita är ju snyggast, men hur länge orkar jag hålla den vit? :)

Sitter i soffan och värmer mig framför kamin, och tänker på va gott d ska bli att krypa ner i sängen :) Jobbar kvällen nästan hela veckan, så jag behöver inte ställa alarmet på 05.00 förrän på lördag!




Lördag 12 November 2011


I natt har jag sovit i min säng igen, första natten i nya sovrummet, och jag har sovit underbart gott :) D är såå skönt att slippa sova på soffan!

Igår kväll va sambon och körde Go cart med grabbarna, så jag va ensam hemma. Jag grejade och fixade lite mer i sovrummet, sen blev d eld i kamin, kriminalserier på tv:n och pizza... Myskväll :)

Idag har jag absolut inte gjort någonting, slappat i sängen t klockan 17.00! Känns inte bra att inte ha gjort något på hela dagen, men d har inte rasat ihop här hemma ändå :) D är så skönt att ha ett sovrum igen!

Nu ska jag fixa i ordning mig, sen blir d en natt på jobbet!


Torsdag 10 November 2011

Hoppade ur soffan när alarmet ringde imorse (funderade på varför sambon satt vaken i andra hörnet?), såg att klockan va 06.45 och va helt säker på att jag försovit mig! Då kom jag på att d va sambons alarm som ringde, för jag är ju ledig idag :) Nu är sju av sju arbetsdagar gjorda, så d är skönt med en ledig dag!


Somnade om en stund innan d va dax att åka t banken, 09.30 hade jag "pensionsmöte", jag fattar ingenting om sånt med placeringar osv. så d får banken sköta!

Nu har d hänt lite mer i sovrummet oxå, d fattas lite lister, vägguttag och garderoben såklart, men annars är d typ färdigt! Målade fönsterlisterna på förmiddagen så jag fick upp gardiner, och på eftermiddagen åkte jag t Ikea, så nu har jag äntligen fått med mig Malm-byrån hem :)


Ikväll har vi skruvat ihop byrån, d tar tid att skruva ihop Ikea-saker!
Oxå har vi fått sängen och lite småsaker på plats, så i natt blir d sista natten på soffan!

Dax att sova, för imorgon ska jag upp när alarmet ringer 05.00!


Söndag 6 November 2011

När jag kom hem efter jobbet igår målade jag första lagret i sovrummet, och när jag kom hem idag målade jag ett t. "Håller tummarna" för att d räcker med två lager, så är d bara att sätta dit lister och lägga lite golv, så är d snart klart. Vill att d ska va klart nu!
Jag har ganska bra tålamod, men inte när d gäller saker och ting som renovering eller shopping :)


Efter jag krupit runt och skurat bort spackel och färg från halva golvet (andra halvan fick vi plocka bort i renoveringen) i sovrummet, så fixade jag korvstroganoff med ris t kvällsmat innan jag och sambon försökte oss på att lägga tebax andra halvan oxå. Och d blev ett helt okej resultat, d börjar iaf att likna ett rum nu :)


Dagens frukost: Färska hallon med vaniljyoghurt... Mums!
Har kommit på att jag blir mer pigg och mätt om jag inte äter smörgås t frukost, så d blir oftast yoghurt/filmjölk eller gröt... Gott och nyttigt :)

Nu ska jag bädda ner mig på soffan, alarmet ringer 05.00 t morgonen!


Fredag 4 November 2011

Efter jobbet idag åkte jag t Jysk och köpt en ny bäddmadrass t sängen, "180x200 Gold Dreamzone" så nu slipper vi madrasser som glider isär! Och kommer nog sova underbart gott, när d är dax att sova i sängen igen :)

I onsdags va jag på Ikea igen, skulle köpa en Malm-byrå, blommor, lampor och lite små saker t sovrummet. Men självklart va byrån slut i precis den färgen jag ville ha, alla andra färger fanns men inte den... Typiskt! Men fick köpt lamporna, blommorna och lite annat iaf. Tror d kommer passa perfekt i sovrummet :) Vi ska ha en garderob efter ena väggen, så vi hade tänkt köpa en på Ikea men måtten passar inte riktigt, så grabbarna får bygga en ist!


När jag har slappat på soffan ikväll, så har grabbarna satt upp glasfiberväven i sovrummet, dom är så duktiga!
Så imorgon ska jag börja måla :)


Min alldeles egna kock står vid spisen, han fixar hemlagad potatisgratäng med biff... Gott! Jag sitter nyduschad i soffan framför datorn och känner mig allmänt lat.... Nu blir d fredagsmys :)



Tisdag 1 November 2011


Jobbat 7-16 idag, så när jag hade rast blev d en liten shoppingtur på Nice, dom har 50% på allt! Köpte mig en stickad tröja, hängsleshorts och en mjuk, skön tröja, typ "farfarströja" :)


Efter jobbet följde jag med sambon t Töcksfors. Han hade frisörtid, så nu är han snyggast! Och dom hade 40% på massa stylingprodukter, så jag fick ju självklart med mig några hem, som han betalade :)

Har inte hänt så mycket mer med vårt projekt "renovera sovrum", men förhoppningsvis så fortsätter d imorgon igen! Längtar t jag kan börja måla, för då är d ju inte länge kvar t vi kan flytta in sängen :) Och d ska bli så gott när garderoben är färdig, så vi får ordning och reda på alla kläder oxå!

När alarmet ringde 05.00 idag, så sov jag sååå gott!
Typiskt att d alltid ska va så gott att sova, när man måste gå upp. Hoppas jag sover lika gott t morgonen när jag är ledig! Har inga planer alls för imorgon, och d känns hur bra som helst :)

Nu ska jag fixa varma smörgåsar t kvällsmat, sen bädda ner mig på soffan och hoppas d går nått bra på tv:n!