Jag har funderat på att måla om vårt sovrum, så i måndags när jag och Xander va lediga åkte vi till Bygga och köpte färg, tejp, roller och penslar. Nu är rummet grönt och det blev Xanders rum istället, han fick en ny säng i födelsedagspresent (tidig present då det är en månad kvar till födelsedag) av morfar och Pia, den passade perfekt. Xander har i stort sett sovit hos oss hela tiden, men nu har han sovit i sin säng sen i onsdags då han fick den nya, så vi är supernöjda med både sängen och rummet :)

Jag och sambon flyttade in i Xanders rum, och där har vi inte plats till nån garderob eller byrå i sovrummet längre, så nu måste vi fixa nån smart förvaring till kläderna? Och när vi ska sova ligger vi och tittar på grävmaskiner :)

Igår på midsommarafton jobbade jag dagen och sambon har jour, så Xander firade midsommar med sin mormor, och bättre kunde han nog inte ha det då han helst hade åkt till mormor varje dag. På kvällen blev vi bjudna på grillmat hos Beate och Kenneth, trevlig kväll med god mat, men jag blev trött så strax efter 21.30 sov jag!

Idag började jag och Xander dagen med att hälsa på mamma, skönt att slappa i solen. Xander hjälpte mammas granne att snickra och greja, han fick ett bälte till arbetsbyxorna av honom, och han blev så stolt och nöjd :) Sen åkte jag till Charlottenberg och handlade grillmat och tittade lite, men Xander ville inte följa med mamma på shopping så han fick ju självklart va kvar hos mormor, för mormor säger aldrig nej såklart.

Nu ikväll har vi varit hos Tina och Joachim och fått oss grillmat och en underbart god efterrätt, jordgubbar med vaniljvisp och crème brûllée, Tina kan det med att fixa goda efterrätter :) Och jag drack faktiskt en Somersby päroncider och en Cube lemon! Det tråkiga är ju att jag fortfarande väntar på sommarvärmen, det blir så fort kallt på kvällen, och massa knott och mygg så det är inte kul att sitta ute. Men jag hoppas det blir sol imorgon oxå, då ska jag och Xander baka äppelpaj (eller rabarber), ha söndagsfika, leka och njuta av att vi är lediga :)

/Louise 
Idag har jag och Xander varit på barnkalas, det va hans kompis Robin från dagis som fyllde tre år. Hamburgare, tårta, lek och skattjakt, men det bästa va nog att få åka traktor med Robins pappa, mycket trevligt kalas :) Jag tycker det är tidigt att börja med barnkalas så Xander kommer inte ha det i år, vi tänkte börja när han fyller fem år, men vi får se nästa år kanske jag har ändrat mig :)

Igår började vi morgonen med att leka i sandlådan, vi byggde ett sandslott med monstertruck-bana och en tunneln. Vi har lite för liten sandlåda tycker jag, men Xander va nöjd ändå :) Men när han leker själv, så är det mycker roligare att leka i grushögen där vi ska bygga veranda än att leka i sandlådan. Resten av förmiddagen tjatade Xander om att åka till "mommo", "ja kunne åka mommo jag", "ja tänke åka mommo", så när mamma kom hem från jobbet vid tolv åkte vi dit och slappade några timmar. På kvällen blev vi bjudna på grillmat hos Tina och Joachim, så vi hade en bra dag igår :)

Nu har jag köpt mig ett armband till, ett läderarband med rosé från Astrid & Agnes, superfint :) Nu vill jag ha en ring och ett långt halsband oxå, sen är jag nöjd med mina smycken!

Jag väntar ju fortfarande på sommarvärme och solen, i fredags när jag jobbade 12-20.45 då va det underbart väder, men om tre veckor hoppas jag vi sitter i Kungshamn med samma väder. Stugan är bokad och betald, så då blir det en minisemester med Beate, Kenneth och Sofie :) Det är femte året vi är nere, och va jag kommer ihåg så har vi än så länge inte haft dåligt väder en hel helg, så hoppas det fortsätter så i år oxå!

/Louise
Vi har inte gjort så mycket denna veckan,  men i onsdags va jag ledig så då gick jag och Xander till biblioteket, han lånade några böcker och sen gick vi en promenad i det fina vädret. Xander plockade blommor till gammelmormor, så på vägen hem gick vi inom henne och hälsade på, där bjöd han sig själv på glass och va toaletten och kissade två gånger. Vi försöker sluta med blöjor, så hemma är han utan på dagen och använder pottan, men han har inte varit borta så mycket utan. Så då blir mamma stolt när han lyckas med ett besök på biblioteket och en promenad på nästan 6 km, och sen säger till att han vill gå på toaletten, liten är stor nu :)

Igår va Xander med mormor och Olivia i Skillingmarksparken på nationaldagsfirande, jag tror han kände sig stor som fick åka ensam med mormor på utflykt, så det va en glad och stolt pirat vi fick hem :) På kvällen hade vi grillmiddag med några vänner och deras barn, det va ingen sommarvärme och leksaker överallt, barnen blev trötta och lite "gnälliga" på slutet. Men en mycket trevligt kväll och god mat va det, vi grillade älg, tjäder, gris och oxe, och till det hemlagad potatissallad :) Jag hade tänkt dricka några cider, men det blev en sen hade jag ont i huvudet, så är det när man aldrig dricker!

Idag åkte jag till Ørje och handlade lite, så dagens lunch innan jobbet blev en red bull, voss vatten och en hvetebolle! Och självklart köpte jag med Noras hjemmelaget eplemos, så nu blir det havregrynsgröt med äppelmos till frukost varje dag :)

När jag kom hem från jobbet nu ikväll blev jag mycket imponerad av min sambo, i hallen stod den byrån jag ångrade att jag inte köpte på loppisen, den passade perfekt!
Oxå hade han grejat med veden, fixat färdigt golvet i köket, lagat mycket middag så vi kan frysa in matlådor, städat köket, plockat ihop alla leksaker och Xander va nybadad och låg i sängen, även om han kom ner när han hörde mamma kom hem :)

Nu myskväll med sambon, grandiosa till kvällsmat och Frikänd på tv:n!

Go'natt!
/Louise 
I fredags hämtade jag hem en trött kille från dagis, som hade bestämt sig för att han skulle hem och baka muffins. Det tar ca två minuter från dagis hem till oss, och på den tiden somnade Xander. När han vaknade på soffan efter tre timmar skulle han fortfarande baka, så det blev muffins till fredagsmyset :) 

I lördags förmiddag va vi i Arvika, Xander och pappa sprang knattejoggen i regnet. Xander har varit för mycket med pappa och Roger i garaget, för det bästa va att dom sålde korv med bröd där, och det första han fråga när han kom i mål va, vart korven va?

På eftermiddagen va jag hos frissan, det är så skönt att få klippt håret!

I söndags va vi på loppisen i Åmotfors, jag hittade en snygg byrå som jag ångrar att jag inte köpte, och Xander köpte sig bilar och ett garage. Och kvällen avslutade vi med att bli bjudna på glass hos mamma, även om jag tycker hon tjatar, så har jag världens bästa mamma!

Idag har jag köpt mig en ny kalender så jag kan planera ihop jobb, dagis, semester och resor resten av året oxå. Det enda jag vet vi ska göra, är att vi ska till Kungshamn helgen vecka 27 med Beate, Kenneth och Sofie, jag måste bara komma ihåg att ringa och boka stuga imorgon! Men om det vädret som vi har nu fortsätter, kallt, blåser storm och regnar, så vill jag åka till solen på min semester ist 🌞 

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på mina killar som snarkar, det är svårt att somna idag, men alarmet ringer 05.10 så nu är det dax!

/Louise