Tisdag 31 Juli 2012
 
Idag började vi dagen 13.00 i huset, lr sambon va ju på jobbet, men jag, Xander och Lexie. Xander har varit vaken mycket i natt, så d va väldigt gott att ligga länge idag! Han vill ju inte ta bröstet så vi ger honom bara ersättning, då ska vi väcka honom var 3-4:e timme och ge mat (och självklart oftare om han vill ha d!), så då blir d inte så mycket sömn på nätterna. Men han sov länge i vagnen igår kväll, så d va nog därför han va vaken i natt! För han ville inte ha mat, och slutade skrika när han kom t mig, då låg han bara och tittade runt sig... Sällskapssjuk :)
 
Allt kändes lite konstigt dom första dagarna när vi kom hem, tror jag kände så för att allt gick så fort! Men nu börjar jag känna mig "hemma" igen, och komma in i rutinerna :)
 
Ligger i vagnen och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet, efter att ha badat i badbaljan för första gången igår :)
 
Igår på dagen va min mamma barnvakt ett par timmar, så nu har jag börjat måla i barnrummet. Sambon hade redan börjat på ena väggen, vi har tänkt oss ljusgrått. Jag tyckte d såg så mycket ljusare ut d jag målade än d han målat, men jag tänkte d blir säkert bra när d torkar...
Men jag hade tagit fel färghink, så nu blir d vitt ist :)
 
När sambon kom hem från jobbet förut, så åkte jag t Töcksfors på en shoppingtur. Jag köpte mig en ring och en ögonbrynspenna, förutom d så va d enda jag fick med mig hem barnmat och hundben, jag som hade tänkt hitta mig lite nya kläder! Men när jag kom hem igen så va min mamma på besök, och hon hade skurhinken framme och städade...
D va en trevlig överraskning, tack så jättemycket :)
 
 Nu ska vi äta chilimarinerade kycklinspett och ris t kvällsmat... Mums! Sen bädda ner oss på soffan och hoppas d går nått bra på tv:n!
 
 
 
Lördag 28 Juli 2012
 
Jag vaknade på måndag 16 juli 04.30 av att vattnet gick, då kom jag snabbt upp ur sängen! Gick på toa och så, väckte sambon och ringde förlossningen, som ville att vi skulle komma in och kolla så lillen låg åt rätt håll. Vi fixade hundvakt, duschade och packade i ordning en väska, sen åkte vi mot Karlstad. Efter lite undersökning, så blev d planerat akut kejsarsnitt, lillen låg med rumpan ner!
Så klockan 14.35 kom vår lilla kille t världen, 2720 g och 48 cm,
så liten, fin och söt :) Vi fick stanna kvar på avd 14, i sex dagar innan vi kom hem, dom ville ha koll så han gick upp i vikt som han skulle. D va mycket trevlig och bra personal där, supernöjd med all hjälp vi fått där :) D blev lite långa dagar, men d va nog för att jag va så pigg, så d va skönt att sambon va där och gjorde oss sällskap :)
 
Väntar på att d ska bi dax!
 
Eftersom d blev kejsarsnitt så fick pappa ta hand om lillen dom första timmarna efter han hälsat på mamma...
 
Skönt att komma till ett rum på avd 14, efter att vi varit på uppvakningen några timmar...
 
Mamma och son :)
 
Pappa och son :)
 
Sover gott hos pappa!
 
Mycket att titta på!
 
Mammas fina docka, första natten i egen pyjamas :)
 
Mycket stolt mormor på besök!
 
Första promenaden på sjukhuset, utanför avdelningen...
 
Godaste mjukglassen har dom på Csk!
 
Eftersom jag blev snittad så fick jag en spruta i låret varje kväll, som jag skulle ta i sju dagar. Så kvällen innan vi skulle hem, så fick jag sticka mig själv... Usch! Jag är hemskt rädd för sprutor, så jag kände mig mycket stolt som fixade d själv :) Jag har ju gett såna sprutor på jobbet, men d blir något annat att sticka sig själv :)
 
Första promenaden utanför sjukhuset blev på Bergvik, till apoteket så mamma fick med sig sina sprutor hem. Sen va d väldigt skönt att komma hem, tror aldrig d varit så gott att sova på soffan :)
 
Lillen har varit namnlös dom första dagarna, men nu har han äntligen fått ett namn, Emil Xander Platek Opstad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredag 27 Juli 2012
 
Fortfarande inte fått fixat vårt internet, men jag har lånat mig ett usb-modem så nu kan jag blogga lite iaf :) Som jag skrev i måndags så har jag haft några bra och spännande veckor!
 
Internetet försvann för snart tre veckor sen, då när d va sånt otroligt åskväder! Och såklart så slog d ner i vårt hus, d slog ut routern, Ps3, digitalboxen, parabolen, datorn och alla säkringar, så första veckan va jag utan både tv-kanaler och internet...
D kändes lite obehagligt när d blixtrade ur kontakterna, sånt åskväder har jag inte sett sen jag va liten!
 
För två veckor sen, fredag den 13:e, åkte jag och sambon t Lund och köpte en "ny" bil. Vi åkte sex på morgonen och va hemma igen runt elva på kvällen, så den natten sov vi gott! Vi hann med en tur inom Ullared på vägen hem oxå, men trötta och slitna så blev d bara en timme där.
D va första gången jag va där, och jag blev faktiskt inte speciellt imponerad! Men jag är mycket nöjd med "nya" bilen :)
 
Hade tänkt skriva ett blogg-inlägg om min graviditet, men d hann jag inte med, för den 16:e kom vår lilla pojk t världen :) 
Han skulle ju komma 10 augusti, så d blev inte helt som vi tänkt oss, men d blev perfekt ändå :)
 
Och i tisdag åkte sambon t vetrinären med stora vovven, så han fick somna in. Han va gammal och blev väldigt stel på kort tid, han hade svårt för att sätta sig och resa sig så d va skönt för honom. Men nu är d väldigt tyst och här i huset :( Ingen som går efter mig, på slutet när jag va gravid och nu efter vi kom hem med lillen, så har han följt efter mig vart än jag går, så d känns tomt nu!
 
Nu ska vi ha fredagsmys, bakpotatis med kött och kantarellstuvning (årets första kantareller), innan vi bäddar ner oss på soffan!
 
 
Måndag 23 Juli 2012
 
Dåligt med uppdatering här!
Men vårt internet är trasigt sen två veckor, så nu sitter jag hos mamma och lånar datorn snabbt, men d är nått fel med internet här oxå, för man "kastas ut" hela tiden...
Så jag skriver mer när vi fått fixat internet hemma!
Jag har iaf haft två bra och spännande veckor sen jag skrev senast! :)
 
 
 
Lördag 7 Juli 2012
 
Igår tog jag och vovven kvällen ganska tidigt, tända värmeljus, CSI på tv:n och fönstret öppet, så låg vi där och lyssnade på regnet, länge sen d regnade så mycket... Mysigt!
Sambon och Lexie satt nere och tittade på tv:n och somnade på soffan, för 05.30 vaknade jag av att dom kröp ner i sängen!
 
Idag är d ju riktigt mysväder, förutom att d är äckligt varmt!
Tänk om d kunde bli ett riktigt oväder med blixtrar och dunder så d blir lite bättre luft, sen är gärna solen och värmen välkomna :)
Men tittar man på Yr.no så ser d ju inte positivt ut!
 
D blev visst strömavbrott lagomt t jag skulle fixa lunch oxå, så då åkte vi t Årjäng och handlade lite mat och köpte med pizza hem ist :)
 
Så idag har jag inte gjort nått vettigt på hela dagen, slappisdag!
Köpte massa glass förut, så nu ska jag snart bädda ner mig i sängen och äta glass och se på film... Mys!
 
 
Torsdag 5 Juli 2012
 
Idag vaknade jag på gott humör t sol, värme och blå himmel... Äntligen!
 
Igår kväll va Lexie och badade med två av sina syskon, Beethoven och Rex. Hon vågar inte simma än, men hon börjar bli lite tuffare, går längre och längre ut nu! Dom sprang precis överallt och lekte hela tiden, så när vi kom hem somnade hon gott, och sov t klockan tolv idag :)
 
Igår plockade vi dom första jordgubbarna från vår trädgård... Mums!
 
Idag har jag umgåtts med tvättmaskinen nästan hela dagen, skönt att hänga ut tvätten, d torkar snabbt och luktar så gott :) Jag tycker fortfarande d är lite konstigt att inte jobba, jag saknar mitt jobb! D är inte som d "ska va", dagarna går snabbt men ändå inte... Hmm?
 
Har även fixat fransk manikyr på händerna, d ser bra ut på avstånd iaf :) Jag använder sånt kit från Depend, men sprayen tog slut, så på ena handen blev d massa små sprickor... Typiskt!
 
Jag är tycker fortfarande att d är tråkigt att d inte blir någon semester!
Denna helgen brukar vi ju åka t Kungshamn på "Räkracet", dom sista tre åren har väskorna varit färdigpackade nu! Jag vill ju sola och bada vid klipporna, se på folkrace (d är ju inte så noga egentligen då!), grilla och dricka drinkar i solen i år oxå :) Inte har vi något annat planerat som jag kan se fram emot heller, så här sitter jag och tycker synd om mig själv!
 
Ikväll va vi iväg och badade igen, lr sambon och Lexie badade och nu va d nära att hon simmade! Beate och Kenneth va där med Rex när vi kom, så nu sover hon nog gott i natt oxå :)
 
Nu ska jag äta spagetti med ost t kvällsmat... Gott! Och när jag och vovvarna ätit färdigt, blir d en promenad innan vi bäddar ner oss i sängen, och ser på The sopranos och CSI tills vi somnar!
 
 
Tisdag 3 Juli 2012
 
Dåligt med uppdatering dom sista dagarna igen!
Men vårt internet har varit trasigt (lr d va någon box som behövde bytas) sen i lördagskväll, men igår kom dom äntligen och fixade d :)
 
Idag vaknade jag och gick upp 07.30, så då började jag dagen med att plocka ihop lite nere, sätta igång en tvättmaskin och städa sovrummet! Vovvarna hoppade upp i soffan och sov en timme t, eftersom jag sovit t minst 10.30 dom sista dagarna så tyckte dom nog jag va uppe alldeles för tidigt idag :) Klockan nio gick jag och Lexie en morgonpromenad ner t sambons jobb och hämtade bilen, hon går jättefint i koppel nu, men hon skäller lite om vi möter någon människa, men fåren i Mumindalen (ett naturområde mitt i Koppom, där d finns får, ankor, en mumin-staty och rosor, läs mer här: Framtidsgruppen) bryr hon sig inte om...
Men hon har börjat skälla här hemma oxå, på "ingenting", så jag tror hon har kommit i "spökåldern" nu... Hmm?!
Stora vovven tittar bara dumt på henne "Varför skäller du?" :)
 
I söndags fick vi hem vinterveden, så nu ska den bara slängas in i vedboden oxå! Sambon började lite på kvällen i söndags, vovven fick en pinne sen låg han snällt och tuggade på den, men Lexie fattade inte riktigt d där så hon hämtade nya pinnar hela tiden :)
 
Igår kväll hade min snälla sambo storstädning av mitt akvarium...
D va knappt man såg fiskarna för alla alger, men nu är d som nytt igen :)
Jag har ju bara två fiskar kvar eftersom guldfisken äter upp alla andra, jag har provat flera olika fiskar men han äter upp alla, utom den lilla gula som är kvar! Självklart ska sambon hjälpa till med saker här hemma, men d va jag som ville ha akvarium och lovade att sköta d, så d är ju egentligen mitt jobb, så... Tack så jättemycket :)
 
Jag sitter här och deppar över att d inte blir någon semester!
Jag som är så sugen på att åka bort en helg, slappa och göra ingenting!
 
Så nu ska jag baka en blåbärspaj och bädda rent i sängen när den är i ugnen, innan jag ska bädda ner mig och mumsa blåbärspaj med vaniljsås t kvällsmat, se på film och drömma om semester i natt :)