Tisdag 27 September 2011


Idag har jag varit i Svensbyn, en liten ort utanför Årjäng, kändes som jag va hemma. Dom hade Ica och en skola, så d är ju ungefär som här, bara att vi har Konsum ist. Vi hade personalmöte på ett jättemysigt café där, där dom sålde massa fina ljuslyktor, krukor, blommor, godisstrutar och sånt :)


Och självklart massa goda kakor, så vi fikade ute i solen :) Va roligt att ses på något annat ställe än jobbet, mycket trevligt möte!


Idag har jag "raggat runt" i mammas snygga bil :)
Eftersom vi åker t hytta imorgon, d är ju några mil, så har sambon haft service på min bil... Duktiga han!


Blev en snabbis t Charlottenberg oxå, köpte en foundation, några linnen, en bh och ett par trosor. Men hittade en supersnygg mössa, och en baddräkt som jag vill ha! Undrar vem som vill sponsra mig med en mössa för 499 kr? :)

Nu ska jag packa lite mer, så kanske jag inte är i "sista minuten" imorgon! D är jag säkert ändå, men d hade varit kul att komma iväg tidigt! Först ska jag ju jobba, men jag slutar 12.00... Skönt! :)


Måndag 26 September 2011


Löningsdag! Räkningarna är betalda, och köpt hem massa nödvändigt som mat och så....


Oxå har jag börjat packa lite inför hytteturen, bara 2 dagar kvar nu :)

Kyligt, grått, blött och trist ute, d betyder myskväll på soffan med tända värmeljus och eld i kamin! D blir pizza, och äppelpaj med vaniljsås t kvällsmat :)
Söndag 25 September 2011

Hemma igen, efter en bra kväll på jobbet!


Sambon står vid spisen idag igen, biff med potatisgratäng... Gott!
Lyx att maten är färdig när man kommer hem :)

Tränat med Maria idag... Duktiga oss!
Känns som jag börjar bli gammal, klockan 09.00 va vi på gymmet ist för att ligga bakfulla hemma på soffan :) Men d känns faktiskt väldigt skönt efter ett pass, så nu hoppas jag vi fortsätter att va duktiga!

Knappade in alla räkningarna på internetbanken, innan jag åkte t jobbet. Så nu är d bara att trycka på "Godkänna" 00.00 i natt, för då kommer lönen :)


Min nya väska, man får aldrig för många väskor :)

Snart dax att sova! Ska jobba 7-16 imorgon sen hem och tvätta, och börja packa, för på onsdag åker vi t hytta. Ska bli så skönt att komma bort, och att va långledig... Längtar!



Lördag 24 September 2011

Vaknade pigg och glad 09.00 t sol, och jag är ledig hela dagen :)
Igår va d dansgala här i Koppom, inte ofta d händer nått här i Koppom!
Jag jobbade 7-21 och sambon jobbade 14-02, men dom hade så lite att göra på jobbet, så han kom hem vid tiotiden. Så d blev slappa framför tv:n för oss, men då är vi ju pigga idag oxå :)


Började morgonen med helgfrukost framför tv:n, Rostat bröd med ost och ett glas O'boy :) Sen 15 minuter på crosstrainern, innan jag va utsliten!

Va ska man hitta på idag då? :)




D blev en tur t centret idag, handlade lite mat och köpte mig en ny plånbok :)

Sitter i soffan och letar efter nått bra på tv:n, varför går d aldrig nått bra på helgen? Precis kommit hem efter en liten springtur med vovven och sambon, och jag är utsliten igen! Sambon står vid spisen, d blir biff med strips och bearnaisesås t middag idag... Mums :)


Tänk att nått som ser så äckligt ut, kan va så gott!


Soffmys resten av kvällen!




Onsdag 21 September 2011

D är inte kul att gå upp 05.00 när d är så mörkt ute, känns som man går upp mitt i natten! Hade gärna snoozat en timme, tills d blivit ljust ute, är så mycket lättare att gå upp då. Tänk va lite sol och ljus kan göra med humöret! Men d är mysigt med höst/vinter oxå :) Tända värmeljus, elda i kamin, bada "badtônne", mysdagar på soffan, osv...
Oxå är d bättre utbud på tv:n!


Somnade en timme på soffan, när jag kom hem efter jobbet. Somnar nästan alltid en stund efter jag jobbat 7-16, lr så somnar jag super tidigt på kvällen, typ sju-åtta. D är inte alltid lika kul!


Nu ikväll har jag varit i Arvika och köpt mig en crosstrainer. Har tjatat länge om att jag vill ha en, så nu fick jag pengar av sambon så jag kunde köpa en... Snällaste pôjken! Vet inte om han va trött på mitt tjat, lr om han tycker jag behöver träna? :) Köpte en begagnad Orbitrek Elite, dumt att köpa nytt ifall den aldrig blir använd. Testade den förut och blev utsliten efter 10 minuter! Tur att jag och Maria har börjat träna igen, så jag kanske får lite kondition :)

Nu blir d en dusch, fixa middag och sen sova igen!


Tisdag 20 September 2011


När jag vaknade idag, kändes d i axlarna/armarna att vi va på gymmet igår! 07.30 åkte jag hämtade Maria, så åkte vi t gymmet igen. Jag va iaf inte ensam om att ha träningsvärk, så då kändes d bättre :) D blev dåligt med träning idag! Stela som vi va, så orkade vi inte träna armarna. Och Crosstrainern va trasig, så d blev ingen kondition.
Men på söndag är d dax igen! :)


Hemma efter en kväll på jobbet, så nu ska jag fixa kvällsmat och tända i kamin. Fryser! "Raggsockera" är på, och täcket är hämtat t soffan, så där somnar nog jag idag. För trött är jag, har ju ändå varit vaken sen 06.30 :) Och alarmet ringer 05.00 t morgonen!


Måndag 19 September 2011

Nyvaken i soffan, nyhetsmorgon på tv:n och regn ute, bra start på en ledig idag :)

D blev en snabbtur på "Mâten" igår oxå, i regnet! Men köpte bara två parfymer, annars tyckte jag inte d va mycket att ha där :)


Igår kväll hade vi en riktig myskväll... Först en timme i bubbelbadet :)


Sen pizzabakning... Mums! Recept för fyra personer, men hade nog räckt till åtta :)


Nej, göra mig i ordning kanske, och packa träningsväskan :)
07.30 kommer Maria och hämtar upp mig, då är d dax för gymmet igen!



D va skönt att komma tebax t gymmet! Men d kändes ju i kroppen, att vi inte varit där sen i Maj :) Och d märktes i väskan oxå, för jag hade glömt massa saker och tappat bort vattenflaskan, men d är fixat nu. Så nu står väskan redo på bänken, för d blir en tur dit t morgonen oxå :)


Har varit på jobbet och provat arbetskläder igen. D bara är tre T-shirtar/pikétröjor och byxor att välja på, ändå får jag beslutsångest. Men nu har jag bestämt mig, d blir T-shirt, randigt förkläde och gröna byxor... Och jag är nöjd! Har provat så många gånger nu, så nu tyckte jag dom va bekväma oxå :) Längtar faktiskt till vi får dom!

Somnade ett par timmar på soffan, men nu har jag diskat, plockat ihop, tömt aska ur kamin och fixat en brasa. Väntar på att sambon ska komma hem från jobbet, och lagar sen middag... Fiskpinnar med potatis och stuvad spenat, mormors hemodlade spenat... Gott :)


Lördag 17 September 2011

Nu är jag äntligen ledig, ända tills tisdag 16.00... Så skönt!

Dålig start på morgonen, när man får börja skrapa is på bilrutorna.
Vill ha vinter nu, för då blir man iaf van kylan!


På förmiddagen gick jag och en boende ut på en promenad, d är ju "Mâten", roligt att umgås utanför jobbet lite :) Klockan va bara strax efter tio, men d va redan massa bilar överallt.


Och dagens motion fick jag, när jag körde rullstol i "Mâtensbacken" :)
D va ganska lagomt med folk när vi gick uppåt, men när vi gick tebax va d  desto mer!

Sitter i soffan och äter toast, efter en lång varm dusch... Gott!
Och väntar på sambon som är i duschen nu, efter att ha kastat in all ved... Duktiga han! Så nu slipper jag fundera på vem som ska göra d :)

Ska snart fixa i ordning mig, så blir d en tur t Årjäng igen...
Måste ju på "Mâten" :)




Hemma igen, kvällens vinst blev tre nallar :) Tyckte d va dåligt med folk, d va lika mycket folk på OK som d va på nöjesfältet... Synd!
Åt kebab t kvällsmat innan vi åkte hem, så nu blir d soffan direkt. "Mördare okänd" på tv:n, och d brinner i kamin... Mys!


Fredag 16 September 2011

Imorse fick vinterjackan följa med, bara 0°... Brr!

Jobbat 7-16 idag, och 7-16 imorgon, sen är 12 arbetsdagar gjorda, och jag har sovmorgon på söndag... Gott!


När jag kom hem, blev d en promenad med Maria i d fina höstvädret!
1h 20 min, 6 km, 9444 steg... Duktiga oss!


Fått hem första lasset med ved idag oxå, så nu slipper vi frysa i vinter! Men vem ska kasta in d i vedboden?

Årjängsmâten idag då, vill dit! Känner mig som barn på nytt :) Men här sitter jag i soffan och gör ingenting, och väntar på att d är dax att sova. Tycker faktiskt d ska va storhelgs OB när d är mâten!
Men imorgon kväll blir d en tur dit :)

Onsdag 14 September 2011

Va så trött när alarmet ringde 05.00, så funderade snabbt på om jag inte va sjuk. Men bara jag kom upp blev jag piggare! Och lagomt t jag slutade klockan ett, så kom solen :)


Fick besök av Hanna en snabbis när jag kom hem, kul att prata lite :)
Synd bara att d ska gå så länge mellan vi ses!
(är nog 4-5 år sen detta kortet togs, men hon är lik sig ändå :))


Sen blev d en tur t Årjäng igen, vovven hade tid för en hälsocheck hos veterinären klockan 16.00. Lite sned i bakbenen, annars pigg och aktiv för sin ålder. Han hade gått ner fyra kg på ungefär 1,5 år, men 46 kg va alldeles lagomt tyckte hon. Så han fick godkänt :)


Om två veckor idag, så åker vi t hytta... Längtar!

Sitter här mitt i natten och uppdaterar bloggen :)
Vaknade på soffan nu, 02.00, känner mig faktiskt ganska pigg! Men där ju inte så konstigt, somnade på soffan runt halv sju, så jag har ju sovit några timmar :) Men snart ringer alarmet, 05.00 är d dax att gå upp!



Tisdag 13 September 2011

Regn, grått och blåser "storm", typisk höstdag!


D hade varit mysigt, om man va ledig. Bäddat ner mig på soffan i min "One Piece" och "raggsocker", hostat, tänt värmeljus och eldat i kamin :) Men ist så har jag gått runt och hostat på jobbet hela dagen. Sen somnade jag på soffan när jag kom hem, och vaknade lagomt t sambon skulle åka t jobbet. Men vi syns ju imorgon! Klagade på honom igår, att han bara är hemma när han är trött och sliten, "tur" att d inte gäller mig oxå... Hmm?


Vill köpa mig en t "One Piece", eller "Kosedress" som dom kallas. D har kommit två nya färger på Slakkline.no, är sugen på att köpa den ljusblå... Mys hela vintern! Eller kanske den svarta, helst båda två, men dom kostar ju en del!


Tänkte få mig en ny hobby, sticka "raggsocker", men jag kan inte sticka? Har hittat en sida på nätet där dom säljer garn i många fina färger iaf, Kickishobbysida.se.  Får åka och hälsa på mormor en dag, och få en kurs... Min mormor kan d mesta :)

Snart dax att sova nu, alarmet ringer 05.00! Bara fyra arbetsdagar kvar nu, sen är jag ledig två dagar, ska bli så skönt :)

Måndag 12 September 2011

Min lediga dag idag, och alarmet ringde 08.00!
Klockan tio, utbildningen "Äldre och läkemedel" på Travmuseet i Årjäng. D kändes lite som den va riktad t sjuksköterskor, men ändå väldigt intressant! Många smarta tips man kan pröva, för att de äldre ska slippa ta så många tabletter.

Hon berättade t.ex. om "Säröbomber" (fruktdrinkar), som är tänkta att användas ist för sömnmedel. Visst ser d mycket godare och trevligare ut, att få en sån liten "lila drink" ist för en vit tablett? :)


Klockan ett va d Kvalitetsmöte på jobbet, så dagens lunch blev en Red Bull, en chokladbulle och en ask Emser. För halstabletterna tog slut på förmiddagen, efter att jag hostat mig igenom utbildningen!
Strax efter två mötte jag sambon på Bilprovningen, då va d dax för efterkontroll på min bil, och nu går den tills november nästa år :)


När jag åkte hem såg jag denna skylten, inte varje dag d är filminspelning i Koppom! :) "Torka aldrig tårar utan handskar" är en dramaserie skriven av Jonas Gardell, som kommer visas på SVT hösten 2012. Den handlar om en homosexuell kille som växt upp i Koppom, och som efter studenten flyttar till Stockholm för att leva livet. Den måste ju ses! Mest eftersom dom spelat in delar av filmen i Värmland, annars är d nog inte min typ av film.


Den utspelar sig på 80-talet, så mittemot där mamma bor har "Peterssons Livs" varit under dagen :)

När vi kom hem fixade sambon diskmaskinen... Duktig han!
Den har varit trasig över ett år, men vi har inte saknat den heller, så den har bara stått där och inte fungerat. D blir inte så mycket disk på två personer, så d går fortare att diska som vanligt. Men den är skön att ha efter en fest :)

Nu har sambon åkt t jobbet, och jag har bäddat ner mig på soffan. Ligger och lyssnar på regnet, hostar och väntar på att "Criminal minds" ska börja. Gillar inte att sova ensam!


Söndag 11 September 2011

Sovmorgon, vaknade klockan tio på soffan! Kändes som jag sovit lite för länge, ont i huvudet, slö och stel i kroppen, måste ha somnat tidigt igår?

Diskat och plockat ihop, och varit en snabbis på Konsum. Men nu har jag bäddat in mig i täcket igen, och knäppte på tv:n. Och då missar man ju inte, att d är tio år sen terrorattacken i New York, "11 September" idag. Hemskt d som hände, och jag tycker synd om dom drabbade, men d känns som d är så långt ifrån mig.


Så här sitter jag och myser med värmeljus, trycker på datorn och lyssnar på P4 Norge ist :) Och lyssnar på regnet som öser ner, och väntar på att klockan ska bli tre. Då är d dax att åka t Årjäng för ett kvällspass på jobbet!


Hittat en snygg dator som jag vill ha, helst nu! Snyggt med vitt :)



Hemma igen... Städat mitt akvarium och matat fiskarna, tänt värmeljus och bäddat på soffan. Sambon började nattveckan på jobbet idag, så då sover jag med vovven på soffan. Är egentligen ledig imorgon, men d är utbildning och möte på jobbet, så d blir några timmar i Årjäng iaf. Ska se ett avsnitt av "Csi", innan d är dax att sova!


Lördag 10 September 2011

Äntligen helg... eller? Ja just d, jag jobbar helg igen! Men d blir timmar, och jag slutade klockan ett idag, och jobbar 16-21 imorgon :)


När jag kom hem, blev d en skön promenad i solen... Duktiga mig!


+2º på morgonen igår, när jag åkte t jobbet, alldeles för kallt!
Längtar efter vintern för då är d varmt när d är +2 °, och då är vantarna, "raggsockera" och vinterjackan framme!


Ensam hemma med vovven, för sambon är ju självklart i garaget!
Mys i soffan med "Mormors stekta äpplen" och vaniljsås... Mums!
Men förstår inte varför d aldrig går nått bra på tv:n på helgen?

Om jag hade haft lite mer pengar, hade jag varit på "Torsbymârten" och slösat bort dom ikväll :) Tycker d är superkul att köpa lotter, och "fiska" kramdjur, så d kanske är lika bra jag inte är där!



Torsdag 8 September 2011

Vaknade t en underbar höstdag idag, med sol :) Känns helt otroligt att se solen efter allt regn, men vilket toppen humör man blir på!


Åkte t Charlottenberg en tur på förmiddagen, tittade lite på centret, Sportshoppen och Rusta. Tycker d är gott att gå runt ensam och bara titta, fast d hade varit ännu bättre om man hade massa pengar att spendera :) Dom hade fått in Merrell-kängorna igen på Sportshoppen, fick ju dom gråa av mamma förra vintern. Och d är dom skönaste vinterskorna jag haft, så nu är jag sugen på att köpa mig ett par svarta oxå. Men 1299:-? När jag redan har ett par. Hmm... Får fundera på d!


Började få lite ont i halsen på tisdag kvällen, igår va näsan tätt och jag fick hosta, lite feber, ont i kroppen och frös. Men med hjälp av Alvedon, nässpray och näsdukar, så känner jag mig mycket piggare idag :) Så d är nerpackat i väskan, ihop med nya stegräknaren för en kväll på jobbet!



Hemma igen efter ett kvällspass på jobbet, 5263 steg blev d idag!

Sambon har fått förkylningen jag hade igår, och gissa om han är "sjuk". Är nog ganska nära döden, om han får säga d själv :) Men lite synd om han är d, är faktiskt ganska jobbigt att va tätt i näsan och att hosta! Men han hade orkat fixa middag t jag kom hem iaf, han är att snäll :)
Nu är magen mätt och go', och tvättmaskinen med arbetskläderna är igång. Så nu bäddar vi ner oss i varsitt hörn på soffan, med nässpray och Alvedon, och ser ett avsnitt av "Criminal minds".
Alarmet ringer 05.00 t morgonen!


Onsdag 7 September 2011


Sambon hade tänt värmeljus, fixat en brasa och lagat tacos t jag kom hem från jobbet igår kväll... Mys!

Vaknade t ännu en dag med regn, så idag har jag städat förråden på övervåningen. Plockat bort sommarkläder/skor och fram med höstens!
Och samlat ihop massa kläder/skor/saker som vi aldrig brukar, förstår inte varför vi ska spara på allt? Men nu ska d kastas!


Väntar på att d ska komma ett par snickare och fixa förrådet snart, så d blir min garderob ist! Sätta upp panel på väggarna, bygga hyllor och fixa lampor, mm :) Hmm... Undrar när dom kommer?

Igår blev nästa schemaperoid färdigt, och jag fick ledigt första helgen i oktober. 7-12 på onsdagen, sen är jag ledig torsdag, fredag, lördag och söndag... Skönt! Så om 21 dagar är vi på väg t hytta :)

Hemma igen, efter en bra kväll på jobbet :) Så nu ska jag slappa framför tv:n, innan d är dax att sova!


Måndag 5 September 2011

Idag gick jag upp klockan 07.00 på min lediga dag :)
Sällan jag går upp så tidigt när jag är ledig, älskar sovmorgon! Somnade nog tidigt igår, eftersom jag vaknade så tidigt. Varit mysväder hela dagen, regn, regn, regn! Så idag har jag städat, grejat och fixat hemma.


När sambon kom hem från jobbet, lyckades jag (helt otroligt!) få med honom till simhallen :) Det trodde jag aldrig, han som typ bor i garaget. Men nu så är premiärdoppet gjort, och jag har använt mitt årskort för första gången. Simmade 25x6, alltså bara 150 meter, och då kändes d i armarna, att jag är väldigt otränad!
Så d är nog dax att jag börjar träna nu! :)

Förresten... Såg filmen "Hur många lingon finns det i världen?" igår, vilken skön film :) Oxå har vi börjat se den danska kriminalserien "Den som dræber", precis sån serie som jag gillar att se! Synd bara att d inte är svensk text på alla avsnitt, tycker d är lite svårt att förstå danskan.

Nu ska jag hoppa i min "One Piece" och tända värmeljus. Sen sätta mig i soffan och krama på sambon, och hoppas på att d går nått bra på tv:n... Måndagsmys!


Lördag 3 September 2011

Dagens arbetspass avslutades klockan 12.00, gott! Hade varit ännu bättre om inte alarmet ringer 05.00 t morgonen igen. Men börjar bli van att jobba helg nu, snart är fyra av sju jobbhelger gjorda. Tur att jag trivs så bra med mitt jobb :) Sen hoppas jag att jag är ledig minst fredag, lördag och söndag första helgen i oktober, för isf blir d hyttetur! Längtar!


Beställde mig en stegräknare förut, ska satsa på 12000 steg om dagen.
D blir nog inga problem dom dagarna jag jobbar! Men dom dagarna jag är ledig då? :)


Lördagsmys med varm O'boy och tekakor med ost t kvällsmat. Snart "Brottskod: Försvunnen" på tv:n, så jag och vovven bäddar ner oss på soffan :) Sambon är ute och dricker alkohol, så han är inte alls så skötsam som mig, så d så!



Fredag 2 September 2011

Dåligt med uppdatering under veckan, men d känns som d enda jag gör, är att jobba och sova! Jobbat dagpass hela veckan, så iaf två kvällar har jag somnat klockan nio. Jag som brukar somna tidigast tolv, men d är ju skönt att vakna pigg på morgonen, och före alarmet ringer :)

Nu är d höst, och d känns faktiskt skönt! Lite tråkigt med allt regn, men dagarna med sol är ju underbara och perfekta för promenader :)

Men har iaf gjort något mer än att jobba och sova under veckan...


Va nere hos mormor en kväll, och fick några burkar till med äppelmos, så nu blir d havregrynsgröt t frukost. Äter bara havregrynsgröt med äppelmos, och självklart är d ju godast med hemlagat :)


Eftersom mina arbetsskor gick sönder, så har jag äntligen fått mig nya.
D blev ett par Scholl, och dom är super sköna att gå i, alldeles lagom mjuka :) Hade lite beslutsångest mellan Scholl eller Joya (uppföljaren t Mbt), men Joya va alldeles för mjuka för mig!


Igår provade jag dom nya arbetskläderna vi ska få på jobbet. Va väldigt negativ t utseendet på kläderna, när jag såg dom på bilder på Intranätet. Men tyckte inte alls dom va så hemska när jag såg dom igår, dom va faktiskt ganska snygga :) D blir t-shirt/piké-tröja med förkläde eller väst till, i färgerna Carema-grön och vit. Är fortfarande lite negativ till att d blir lager på lager, finns ju inga fickor på t-shirt/pike-tröjorna, så känns som man måste ha ett förkläder eller väst t (iaf jag, som är expert på att stoppa massa saker i fickorna). Och gillar inte att d är tajta modeller, men d är kanske för att vi har så rymliga tröjor nu. Och tycker d är lite trista färger, iaf när vi är vana att ha alla möjliga färger nu. Men tycker ändå dom va snygga, så jag blir nog mer positiv, bara vi fått dom och jag blivit van att använda dom :)


Igår kväll va jag och sambon i Charlottenberg en tur, d va massa rea, och rea är kul! Så jag fick en ny tröja, en mascara, tre trosor och två par strumpor, som han betalade :) Strumporna va mjuka och sköna, så d ska d köpas fler par!


Köpte mig ett årskort på simhallen i Årjäng idag, för mina friskvårdscheckar, så nu är d dax att börja simma!
Och jag har faktiskt 150 kr kvar att spendera oxå, innan början av oktober. Men va jag ska göra för dom, d vet jag inte?

Nu ska jag bädda ner mig på soffan och se på tv en stund, innan d är dax att sova. Alarmet ringer 05.00 för ännu en jobbhelg!