Tisdag 26 November 2013
 
Usch nu är d vinter, -12° när jag vaknade igår!
 Så nu letar jag en varm, go' och billig vinterjacka, men vart hittar jag d?
Jag har hittat en supersnygg Helly Hansen parkas som jag vill ha :)
 
Jag behöver nya jogginskor oxå, visst va dom här snygga?
 
Igår hade jag en vab-dag igen, efter nästan två veckor så är Xander fortfarande inte pigg. Vi va på vc i torsdags, läkaren tyckte allt va bra men kanske lite irriterat i halsen, så vi skulle ge alvedon och bricanyl. Han har ju haft feber, hostat slem och är snorig, så d hade vi ju redan gett en vecka men vi fortsatte. Men under helgen kräktes han upp både välling och mat, och fick feber igen. Så vi fick tid på vc igår igen! Vi träffade en trevlig och go' läkare, hon tog prover i halsen och han har Streptokocker, penicillin i 10 dagar! Dom tog prov i fingret på honom oxå, sticket va inte farligt, men plåstret :) Läkaren va verkligen jättebra, henne ska jag be om nästa gång oxå! Penicillinet va inte lätt att få i honom, jag provade med spruta när vi kom, men han kräks upp d igen direkt efter. Tänkte prova att blanda d med sylt, så jag gav honom lite jordgubbssylt och äppelmos (utan penicillin!), men han spottade bara ut d. Då går d nog inte bättre med penicillin i?!
 
Idag är jag ledig och sambon jobbade länge, så då har jag och Xander mysdag!
Vi slappade på soffan nästan hela dagen, nerbäddade under täcket, kramades och lekte :)
D märks att liten inte helt pigg, för han plockade inte ut någon av sina leksaker på hela dagen?! Men han åt både lite middag och kvällsmat, så imorgon är d nog leksaker full golvet här igen :)
 
När Xander sovit idag passade jag på att leta fram julsakerna, så nu har jag fått upp några stjärnor. D är så mysigt med advent och jul, men jag hoppas på en vit jul :) Xander vaknade ju precis när jag stod och hängde upp stjärnorna i köket, så då va mammas dator kul!
 
 
Onsdag 20 November 2013
 
 
 
I fredags när Xander kom hem från dagis, så va han snorig och mer trött än vanligt. Lördag vaknade han med feber, hostade slem och ännu mer snorig, så d va inte konstig han va sliten!
På lördag kväll va han ledsen och hade svårt att somna, men sitta i soffan och mysa med pappa, äta glass och titta på Babar på plattan va helt okey :)
 
39,4° i temp, ändå va liten så här glad och tuff, mammas docka!
 
I söndags hade vi besök av en kompis vi inte träffat på länge :) Han är så lätt att ha med att göra, d spelar inte någon roll om d är flera månader sen vi träffats, d är trevligt ändå!
På kvällen jobbade jag, och då ringde sambon och berättade att Xander hade feber igen, så i måndags hade jag min första VAB-dag! Han va lite trött på dagen, men annars pigg igen, så igår va han på dagis och jag på jobbet. Men då va d min tur att bli snorig, hosta och få feber, och tätt i ena örat är d oxå, så jag hör ingenting! D tycker nog sambon är ganska skönt, för då pratar och tjatar jag inte lika mycket med honom, d är så jobbigt att säga Va? hela tiden!
 
 
I måndags va jag och Xander ute på en promenad, vi gick förbi där d nya dagiset ska byggas här i Koppom, och nu hade dom börjat greja lite där!? Jag tror d blir ett jättebra ställe att ha dagis, långt från "stora" vägen, nära skogen och förhoppningsvis mycket större uteplats för barnen!
 
Idag har vi inte heller gjort så speciellt mycket, slappisdag!
Jag fick tid på vc i Arvika 14.40, så doktorn fick kolla mina öron, nässpray med kortison i 10 dagar sen hör jag igen? Jag ringde dagis och frågade om Xander fick va där under tiden, och d va inte nått problem! D tyckte jag va jättesnällt, för han va ju faktsikt ledig idag :)
Dom andra gångerna jag varit på vc (mina öron är lite "trasiga" då och då) så har dom alltid spolat öronen, och då är d så litet rum så Xander får inte plats att följa med in!? Annars hade jag ju självklart tagit med han, för han brukar va snäll när han är med mamma hos doktorn :)
 
Nu ska jag sova, så jag vaknar pigg och glad t morgonen!
 
 
 
 
 
Tisdag 12 November 2013
 
Idag började jag och Xander dagen med sovmorgon och mys på soffan!
När vi ätit frukost, så klädde vi på oss och gick en promenad i d fina vädret :)
Xander har varit lite slö och "kosig", så vi fortsatte att mysa resten av dagen oxå!
Igår natt så vaknade Xander runt ett och hade ont i magen, så då gick vi ner och bäddade in oss på soffan. Välling, ny blöja och massera magen, men han va ändå ledsen när vi försökte sova.
Kl 04.30 somnade han, kl 05.15 somnade jag och kl 06 ringde alarmet, dax för jobb och dagis!
Jag jobbade ju 16-21 i söndags, sov 45 minuter och 7-16 på jobbet igår,
så d har varit gott med en lugn dag idag :)
 
Ikväll lämnade jag Xander hemma med pappa, så åkte jag t mormor och hälsade på!
Jag fick med mig några burkar av hennes goda äppelmos, d blir gröt t frukost på jobbet imorgon :)
T helgen ska jag ta med mig Xander på en promenad och hälsa på henne!
 
Nu är d dax att sova, så jag är pigg på jobbet imorgon, go'natt!
 
 
Söndag 10 November 2013
 
Idag är d fars dag, sambon fick en liten blomma och en filt av Xander, oxå bakade vi en tårta på fm. D känns som d blir lite mer speciellt när Xander kan välja en present t pappa själv!
Men d är ju alltid kul med fika och presenter ändå :)
Och han hjälpte ju pappa med veden idag, mammas duktiga kille!
 
Vi fick ett paket på posten en dag, d va från sambons mamma, hon hade stickat strumpor t oss!
Jag blev jätteglad för mina fina och sköna strumpor :)
 
Förra helgen passade vi Jannikes lilla hundvalp Timo,han är jättesöt och go'!
Så nu har jag kommit på va mycket jag saknar att ha en hund i huset, som springer runt benen på mig när jag grejar, och håller mig med sällskap på kvällarna. Men d är ju väldigt skönt att kunna resa och göra d jag vill oxå, utan att behöva tänka på hundvakt! Men kanske d blir en liten fransk bulldog, när jag har mer tid och Xander är lite större!
 
Han och Xander leker jättebra ihop!
 
Igår hade Xander (och vi) besök av farfar och Anna-Karin, d är inte så ofta så d va jättetrevligt :)
Dom bor i Vålberg, så d är väldigt sällan vi åker dit oxå, d känns som vi aldrig har tid!
 
Timo kom igår kväll och sov hos oss i natt, så Xander hade mysmorgon med sin kompis idag :)
 
Xander fick en potta av morfar och Pia sist dom va här, så nu har han börjat prova den lite ibland. Men än så länge så är d mest kul att plocka isär den och leka med den :)
 
Jag har fixat i ordning ett träningsschema igen, så nu ska jag börja träna igen!
 
Idag har jag jobbat kvällen, och t morgonen är d dax igen, alarmet ringer 05.00!
Så nu ska jag gå upp t sängen, och hoppas på att jag får bättre plats än igår!