Tisdag 31 Januari 2012


Idag slutade jag jobba klockan tolv, hem och sov på soffan några timmar och sen åkte jag t Arvika och köpte mig nya skor :)

Nu har jag äntligen lyckats göra adressändring, så nu har sambon fått sig sambo på riktigt, d va kanske på tiden?!


Igår va vi i Karlstad och spanade lite på Bergvik och så, tänkte vi skulle åka inom Gengåvan och Solstareturen oxå, men som vanligt lyckas vi alltid åka dit dom dagarna d är stängt... Typiskt, för loppis är kul!
D blev iaf frukost på Max :)

Längtar verkligen efter ledigt!
Funderar på att söka lite semester och boka in en hotellweekend eller hyttetur, i början av Mars kanske, då kanske solen tittar fram lite mer?!

Våfflor med hallonsylt t kvällsmat, några avsnitt av House och sen sova. Alarmet ringer 05.00 t morgonen!



Lördag 28 Januari 2012

Jobbar helgen (som vanligt!), men d känns som d kvittar när d är så grått, kallt och trist ute... Tråkigt!


Igår kväll hade vi fredagsmys med Kinamat, älskar Kinamat!

Idag somnade jag på soffan när jag kom hem, d är slitsamt att jobba 7-16! Jobbar 7-16 imorgon oxå, så d är snart dax att sova igen (känns som jag inte gör så mycket annat!), hoppas på att vakna pigg och utvilad t morgonen :)

Har iaf satt på en tvättmaskin, eldat i kamin och färgat håret ikväll, så jag har lyckats göra nått mer än att sova! Nu sitter jag med handduken runt håret och väntar på att se resultatet, ska fixa mig varm o'boy och smörgås innan jag kryper ner i sängen :)




Torsdag 26 Januari 2012

Började morgonen med att fixa en brasa i kamin och betala räkningar, för idag har jag fått lön! :)
Sen åkte jag en snabbtur t Charlottenberg och handlade mat. D blev även några småsaker t mig själv såklart, smink, trosor och en t-shirt...

Trött på minusgrader nu, vill ha vår och strålande sol, helst nu! :)

Fixat naglarna, plattat håret och sminkat mig - så nu är jag redo för en kväll på jobbet!


Måndag 23 Januari 2012

Dåligt med uppdatering dom sista dagarna, men jag har mest gjort ingenting... Slappat, sovit och jobbat! D tar lite tid innan man får tebax orken när man varit sjuk, men nu är jag frisk och pigg igen :)


I torsdags hade jag besök av min moster Ylva, fick en sen julklapp av henne, en jättefin ljuslykta :) Tack så mycket, Moster!


Sambon har köpt en systemkamera t mig (jag bidrog med julklappspengar oxå!), så jag är mycket nöjd! :) Vi köpte en begagnad Nikon-kamera, så får vi se om jag använder den så mycket som jag tänkt mig :)







Har iaf testat den lite, och jag tyckte d blev bra kort med tanke på min kunskap! D finns ju hur många inställningar som helst, vet inte hur jag ska lära mig allt?! Någon som har några bra fototips för nybörjare?

-12° när jag gick upp idag, tycker d är lite för kallt, så jag har slappat med datorn i soffan och eldat i kamin hela dagen... Mys!

Men nu har jag iaf plockat ihop lite här hemma och hämtat in ved, så nu ska jag göra mig i ordning för en kväll på jobbet!




Onsdag 18 Januari 2012

Börjar äntligen bli piggare, efter att varit superförkyld i tre dagar! När jag vaknade på söndagsmorgon (med sambon hemma igen, skönt att slippa sova ensam!) kändes d att jag va förkyld, så när jag inte blev piggare under dagen och kvällen så ringde jag jobbet och sjukanmälde mig på kvällen. På måndagsmorgon åkte jag t vårdcentralen i Årjäng och tog blodprover för att kolla att allt är bra med mig. Tycker d är himla tråkigt att vårdcentralen här i Koppom stängdes, för nu måste vi ju åka ett par mil för att komma t närmaste, inte speciellt smart den som bestämde d!


Ja ja... När jag satt där i stolen och sköterskan tog blod från mig, svimmade jag, så när jag "vaknade" efter några minuter stod d fem sköterskor runt mig och frågade hur jag mådde :) Men dom hade iaf fått allt blod, jag har skräck för sprutor, så d va skönt!
Efter en stund kändes d bättre, men hann inte åka från Årjäng innan jag började känna mig illamående och spy, då kändes d inte speciellt kul att behöva köra 30 minuter innan jag va hemma igen! Resten av måndagen låg jag nerbäddad på soffan med hinken bredvid mig :)

Idag sov jag t klockan 11.00, så jag har inte gjort speciellt mycket. Har diffat lite på schemat, ätit frukost, kollat lite på nätet och nu ska jag göra mig i ordning för en kväll på jobbet!

Lördag 14 Januari 2012


Jobbat 6-12, slappat i sängen och sett några avsnitt av Grey's, hämtat in ved, plockat ihop och städat lite här hemma, hälsat på mamma och varit i Norge och handlat lite mat, vissa saker är faktiskt bättre i Norge :)


Nyser, tätt i näsan, öm i halsen, hostar, illamående och känner mig mest slö och orkeslös... Börjar nog bli förkyld, stackars mig!

Jag och vovven har varit ensamma hemma sen i torsdags, men i natt kommer äntligen sambon hem! Han har varit med jobbet i Riga på jobb/nöjesresa :) Så nu ska jag och vovven gå ut en stund, sen fixa en brasa i kamin och bädda ner oss på soffan med kvällsmat, se nått bra på tv:n och vänta på att sambon kommer hem!



Tisdag 10 Januari 2012


Nu är jobbhelgen över och jag har varit ledig idag :)
Tycker d är mysigt med vintervädret ute, så hoppas d inte regnar bort i natt! D va mindre mysigt att vakna t -18° igår morse! Bilen hade fått en "ispropp", så d va iskallt när jag åkte t jobbet, tur man har varma vinterkläder :)


Snön ligger så fint runt "badtônna", synd att den inte är fylld med vatten! D hade varit skönt att sitta där i 45° varmt vatten och se på stjärnorna, med en kall cider i handen :)

Sambon jobbar eftermiddag denna veckan, så jag och vovven har kvällarna för oss själva. Idag har jag solat, man känner sig fräschare när man är har lite mer färg, konstigt!? Oxå har jag gjort lite manikyr och pedikyr på mig själv idag... Mys!

Längtar efter en weekend-resa, hotell, hytta eller va som helst, bara skönt att komma bort en helg. Vet iaf att jag ska t kusten när d är "Räkracet" t sommaren (och campingen ska jag boka snart!), och att jag vill boka en vecka i "Stöten" nästa vinter, d är alltid bra att ha nått att längta efter :) Men nu har vi inget inbokat, d känns lite tråkigt!


Har gått "upp och ner" med mitt "nya sunda liv". Idag har jag fuskat med Red bull, så imorgon börjar mitt "nya" sunda liv igen! Jag har precis kommit hem efter en kvällspromenad, så "träningen" går d bättre med :)

Nu väntar jag på att sambon ska komma hem från jobbet, så blir d kvällsmat. Sen bädda ner oss i sängen och se några avsnitt av House, innan d är dax att sova, alarmet ringer 05.00!



Fredag 6 Januari 2012

Började dagen med en promenad med Maria, 1 timme och 15 minuter. Blåste lite kallt, annars va d nästan så solen värmde lite ibland. D va ändå väldigt skönt att gå, och underbart väder!


Vi gick förbi vår gamla skola, d såg ut som d mesta va likt sig :)

Nu har jag gjort ett litet träningspass med hantlarna, ätit lunch och gjort mig i ordning... Duktiga mig! Så nu åker jag t jobbet, för nu när alla andra tar helgen, börjar jag jobba!



Torsdag 5 Januari 2012

Jag har varit ledig i sex dagar nu, (jag jobbade 7-13 i tisdags, men d räknas ju nästan inte) men imorgon är d dax för ett kvällspass igen!


Varit i Charlottenberg en snabbis idag, köpte en ny sport-bh, underställ och hantlar, så nu ska d tränas :) Annars har jag inte gjort speciellt mycket, grejat lite hemma och eldat i kamin... Mys!
Gick en liten promenad på dagen idag, och nu ikväll blev d en sen promenad t mamma och hälsade på ♥


Min snögubbe som jag gjorde i tisdagskväll när d kom snö, kul med snö! Glömde munnen och hade ingen morot, men visst är den snygg ändå? :) (Sambons mindre snygga bil står bakom!)

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och se nån bra film, eller några avsnitt av House, sovmorgon t morgonen iaf :)


Onsdag 4 Januari 2012


Började morgonen med frukost framför kamin och nyhetsmorgon på tv:n, är ju ledig idag:) Sen blev d en långpromenad med Maria, 1 timme och 30 minuter... Duktiga oss! Underbart gott väder, nästan så man får vårkänslor när vattnet rinner i dikena, gräset är grönt och solen lyser :) Men d va inte lika kul att gå på en grusväg som dom "glömt" grusa, otroligt halkigt!

På eftermiddagen åkte jag t Årjäng och handlade mat, passade på att åka inom jobbet och sola oxå... Varmt och skönt!

Ikväll har jag (som vanligt!) slappat på soffan, för all min energi försvinner efter klockan 16.00, typ! Men nu när jag och Maria fortsätter med promenaderna, så kommer nog all min energi tebax :)

Nu ska jag fixa lite kvällsmat, innan jag bäddar ner mig i sängen och ser några avsnitt av House :)


Tisdag 3 Januari 2012

Städade bort julen igår, är så roligt när d är dax att plocka fram alla tomtar och så, men d är lika skönt när man plockar bort allt igen!

Idag har jag jobbat 7-13 och när jag kom hem blev d en promenad med Maria, nästan 1 timme och 30 minuter i "slasket"... Duktiga oss!


Längtar efter vår, sol och torra vägar!

Hoppas på att sambon snart kommer hem och fixar en brasa, kallt!
Jag har iaf fixat middagen nu, norska fiskbullar med potatis, så snart äta lite mat och sen ska jag slappa på soffan!



Lördag 31 December 2011 - Söndag 1 Januari 2012


Hade en jättebra nyårsafton ihop med Beate och Kenneth! Åt god mat, spelade sällskapsspel, tittade lite på tv:n och sköt fyrverkerier :)


Grabbarna fixade kalkonen, helstekt kalkon och ugnsstekt potatis t middag... Gott!


Hemgjord chokladglass med kolasås och färska hallon t efterrätt, mums! Sambon vispar i glassen, hade varit enklare med en glassmaskin så slipper man allt vispande! Avslutade kvällen med "snittar" med skaldjursröra och olika ostar med kex som tilltugg :)


Igår vaknade vi t fint snöväder, men d försvann ju lika fort :(
Slappade på soffan hela dagen igår, sov och tittade på filmer...


Vovven va oxå glad att d kom snö!

Alltså, vi har haft en jättebra nyårshelg :)