Lördag 29 Oktober 2011


När jag kom hem efter en natt på jobbet, låg d en present från sambon på bordet, en CK parfym :) Nyhetsmorgon, varm choklad/kaffe och pratade lite med sambon, innan jag somnade på soffan runt nio. Vaknade inte förrän fem, men d va gott att sova, kändes att jag varit på jobbet i 24 timmar!


Så jag har inte gjort speciellt mycket idag, hälsat på mamma en snabbis, handlat mat, diskat och plockat ihop lite här hemma...
Och fixat i ordning nya "kaffehörnan" :)


Sambon är på "grabbtur" idag, så jag och vovven har myskväll...
Pizza, eld i kamin, massa bra serier på tv:n, och lite "Louise tid", noppa ögonbrynen, måla naglar, osv... Mys :)

Torsdag 27 Oktober 2011


Igår somnade jag 18.00 och vaknade 05.00 imorse, så idag har jag varit pigg :) Har jobbat 7-16 i tisdags, igår och idag, men idag tog jag ut två timmar ut timbanken, så jag slutade 14.00 ist, skönt! I eftermiddags har vi har varit en tur på Ikea. Vi visste exakt va vi skulle ha, men när vi kom dit så fanns d så mycket att välja på, så d blev inte alls som vi tänkt oss. Nu blir d att mäta och fundera, så blir d en tur nästa vecka igen!
Men vi fick ju självklart med en massa små saker hem idag oxå :)


När jag har sovit och jobbat under veckan, så har sambon fixat med nya sovrummet, börjar se ut som ett rum nu... Duktiga han! Inte så mycket jag kan hjälpa t med än, väntar på att d är dax att börja måla :)

Sambon är borta, så jag och vovven är ensamma i natt, tråkigt!
Nyduschad, så nu ska jag bädda ner mig på soffan, med ostsmörgås och varm o'boy t kvällsmat, och hoppas jag sover supergott i natt :)
Alarmet ringer 05.00 t morgonen igen, ska jobba 7-16 och 21-07,
så på lördag sover jag!


Måndag 24 Oktober 2011


Idag har jag städat, rensat skåp, putsat fönster och bytt gardiner, så skönt när d är nystädat! Hann med lite shopping oxå, va på Rusta och köpte massa tråkiga saker som diskmedel, skurmedel, osv.  Men hittade nya gardiner oxå, kul när man hittar gardiner billigt! :)


Har satt upp ett nytt väggord oxå, som sambon shoppat på Tradera :)


Efter en tur på sportshoppen och centret, så fick jag med mig en tubhalsduk, ett DC bälte, några tröjor, kalsonger t sambon och självklart hårfärg hem oxå :)


Alltså har jag varit ledig idag, men har jobbat helgen, så d va gott!
När jag kom hem på fredagkvällen blev jag förvånad, sambon och Roger hade börjat med vårt nya sovrum :) Trivs inte i d sovrummet vi har nu, så då är d så lätt att somna på soffan ist. Vi har ju pratat på att vi ska fixa ett större rum, men trodde ju aldrig att han skulle börja så snabbt.
Men så lycklig jag blev, längtar massor!

På morgonen idag va jag på banken, jag ska börja spara i en Kapitalförsäkring, d är vuxenpoäng!

Nu blir d duschen, sen ska vi mysa framför kamin och tv:n, med biff och strips t kvällsmat, gott! Sen hoppas jag jag somnar snabbt, för alarmet ringer 05.00 t morgonen!



Onsdag 19 Oktober 2011


Idag har jag varit i samma hus, som jag och mamma har bott i under hela min uppväxt. Jag har hälsat på Sandrah och hennes lilla Timo, va kul att ses igen! Kul att se lägenheten oxå, även om d inte va exakt den jag och mamma bodde i...


Va en väldigt liten och trött bäbis, men söt va han  :)

Oxå har jag gått en kvällspromenad med Maria, va väldigt skönt, men lite kallt! Nu ska jag ta tag i lite tråkiga "måsten" här hemma, som disken, hämta ved, plocka ihop, dammsuga, tänka ut någon middag, osv.
Och försöka få eld i kamin, 17° inne är lite för kallt för mig, lagomt när d är runt 23-25° :) Sen ska jag mysa ner mig i soffan och se på tv:n, för idag är d fortsättning på "Bron", spännande!




Lördag 15 Oktober 2011

Lördag + Sol + Ledig = Superdag :)

Mysmorgon med sambon och vovven idag, sov länge, en lång varm dusch och slappa på soffan, så kom inte ut ur huset före klockan tre idag!


Nu är äntligen mina "Raggsocker" färdiga :)
Stickade d sista igår, och jag är nöjd med resultatet. Även om d är ett par små fel, och mormor skulle klaga på hur jag fäst tråden :) Men d är mina första sockar som jag stickat själv! Med lite hjälp av mormor såklart, och behöver nog lite mer hjälp innan jag klarar sticka helt själv. För hon kan ju aldrig säga hur mycket eller hur många av nått, "Du gör bara så", "Det ser du på ett ungefär" eller "Du tar lite lagomt"! Men så är d med alla äldre, dom bara vet allt :) Undrar om jag oxå blir sån när jag blir äldre, kan baka allt utan recept eller sticka utan beskrivning?


Har varit i Magnor och handlat lite norsk mat idag, d blev ju såklart fiskbullar, Grandiosa och Peppe's pizza saus, vissa saker är så mycket bättre i Norge! Och sambon beställde ju självklart Sjokomelk, norsk som han är :)


Nu sitter vi i soffan i varsin "Kosedress", eldar i kamin, och väntar på att vår hemgjorda "Peppe's Pizza" ska klar!
Snart blir d lördagsmys med pizza och film :)

Torsdag 13 Oktober 2011


Va skönt med en ledig dag igår, efter att ha jobbat delad tur i tisdags. Igår började vi höststäda ute, plockade in utemöblerna och åkte med massa skräp t tippen... Duktiga oss!

Igår kväll kollade vi på två avsnitt t av kriminalserien "Bron", mycket bra serie, men så tråkigt att man måste vänta en hel vecka innan nästa avsnitt!

Nu ska jag strax åka mot Årjäng, börjar jobba klockan fyra idag. Men tänkte åka inom mormor på vägen dit, hon är hos min kusin, som är utomlands så hon är där och passar katten och huset...
Jag behöver fortsätta vår "stickkurs" lite :)

Tänkte jag skulle hinna med att sola innan jag börjar jobba oxå, är ju så varmt och skönt att ligga i solariet!



Klockan är 22.00, och jag är hemma igen efter en bra kväll på jobbet :)

Men usch va kallt d börjar bli ute, -2°, så vinterkängorna och Fjällräven-mössan är med mig morgon och kväll nu!


Hann inte med att sola innan jobbet, d tog lite längre tid hos mormor än jag trodde. Men vi hade trevligt, satt på varsin sida av bordet och pratade och stickade :) Tantvarning på mig?

Sambon steker våfflor och eldar i kamin, och jag ska ta mig en dusch nu. Sen ska jag värma mig under täcket i soffan, se nått bra på tv:n och äta våfflor med glass... Mums!


Söndag 9 Oktober 2011


Idag har jag inte gjort speciellt mycket mer än att sova och jobba! Jobbade 21-07 i natt, sen åkte jag hem och sov några timmar, innan d va dax att åka tebax för en kväll på jobbet igen. Och alarmet ringer 05.00 t morgonen, då är d dax att jobba 7-16. D har inte blivit så mycket sömn denna helgen, men jag gillar mitt jobb :)
På morgonen idag va d -3°, usch nu närmar sig vintern! Jag fryser redan, men d va en väldigt fint på himlen när solen gick upp :)

Sambon ska jobba natt denna veckan, så jag har bäddat på soffan t mig och vovven. Men nu ringde han, han är på väg hem, för han ska visst på truckutbildning denna veckan ist?
D blev visst något fel med kommunikationen, för d va ingen som hade ringt och berättat d. Så helt plötsligt blir d McDonald's-mat ikväll, och jag slipper sova ensam i natt! Jag klagar inte :)


Nu ska jag fortsätta sticka lite på mina "Raggsocker", innan d är dax att sova igen!




Fredag 7 Oktober 2011

Vaknade t sol på min lediga dag idag :)


Började morgonen med att åka t Charlottenberg, kollade i butikerna inne i centrum. Letade efter trästickor, så jag kan börja sticka på båda sockorna samtidigt. Och d hittade jag på "Huset med det rare i", och där hade dom massa annat fint oxå :)


Åkte inom centret oxå, där hade d öppnat en ny butik. "Enklare liv", där dom hade massa häftiga saker! Som denna speciella tårtskäraren :)


När jag kom hem fortsatte jag med min stickning, började på den andra sockan. Lyckades lägga upp och börja sticka själv, med lite hjälp av Google.se :) På den första sockan, hade jag kommit så d va dax att börja med hälen. Så jag hälsade på mormor ikväll igen, för att få lite mer "kurs" i stickning. Så nu börjar d likna en socka iaf :)

Nu senare ikväll, hälsade jag och sambon på mamma en sväng oxå. Vi löste lite korsord ihop. D är kul, och nyttigt för hjärnan :) Sen åkte vi t Årjäng och köpte pizza, och nu ligger vi här mätta och slöa på soffan!



Onsdag 5 Oktober 2011

Jobbat 7-13, varit en rörig men bra dag på jobbet idag. Är d inte som vanligt, så känns d direkt som man glömt något? Konstigt va fort man vänjer sig med vissa rutiner!


När jag kom hem, åkte jag och hälsade på min älskade mormor.  Hon försökte lära mig att sticka "Raggsocker" :) Hon behövde bara göra om två gånger efter att jag gjort fel, men jag kanske lär mig till slut jag oxå?


Nöjdast! Fick den supersnygga mössan igår av min snälla sambo, så nu slipper jag frysa i vinter :) Tack så jättemycket!


Kollade runt lite på nätet, och hittade en sida med massa häftiga skor! Visst är dom snygga? Tryck på bilden för att komma t Footway.se.

Diskat, dammtorkat, rensat kamin, plockat ihop och börjat med middagen. Så nu ska jag fortsätta sticka lite på mina "Raggsocker", innan d blir nötstek med potatisgratäng och kriminalserien "Bron" på tv:n... Mys!






Måndag 3 Oktober 2011

Hemma igen, efter en minisemester i Norge, utan ström och rinnande vatten. Jag, sambon och vovven har varit på hytta i fem dagar, och d har varit otroligt skönt att va ledig och gjort "ingenting" :)


Efter fem timmar i bilen, med några stopp såklart, så är vi framme!


Hytta!


Morgontrötta :)


Morgonpromenad på torsdag!


Träffade en vilsen ko på vägen...


Blev nästan en timmes promenad varje morgon... Visst är vi sportiga!


Utedasset!


Vovven latar sig efter en slitsam promenad!


Åkte ner t Fagernes på torsdag eftermiddag, kollade lite i affärer och köpte lite mat och så...


Kvällspromenad! D blev mörkt redan klockan åtta, så d va inte så sena promenader, jag vill ju inte träffa på några vilda djur i mörkret!


Kvällsmys! Sambon leker med sin nya leksak, en radiostyrd helikopter, som barn på nytt :)


Frukost på fredagsmorgon...


Sen en promenad ner t vattnet...


Så mycket skönare att gå i skogen och på grusvägar, än asfalt!


Sen åkte vi t ett skogsområde som kallas "Tansberg", och gick en liten promenad där med...


Vovven solar sig!


D spetsiga fjället t vänster gick vi upp på förra gången vi va där...
D runda t höger ska vi gå t våren, för d har sambon lovat!


Älskar solen!


En "sjokolade is" innan vi åkte ner t sambons mamma, och fick oss middag!


Sambon och hans mamma utanför hennes lilla hus :)


Vi blev serverade "Fårikål", en norsk nationalrätt, d va mycket godare än d såg ut som :)


På lördagen åkte vi t Beitostølen, och lite uppåt. Vi stoppade vid "Bitibua" och fikade, "lappar med syltetøy"... Mums!


Mycket fin natur där uppe!


Såg ett litet hus som dom spänt fast, väntas mycket snö kanske?


D blev "Peppes Pizza" t middag på lördag... Mycket gott!


Sambon i sin "kosedress" myser med vovven, man blir sliten av fjäll-luften!


På söndag blev d en liten springtur, sen va vi redo för hemresan...


Några timmar senare är vi hemma, värmeljus, eld i kamin och serien "Bron" på tv:n... Mys!

Saknar att gå långa skogspromenader, stå under ett trä i "kosedressen" och borsta tänderna, hämta vatten i sjön, elda i kamin, värmeljusen, spela kort, laga mat på gasolkök och lugnet :)
Saknar inte utedasset och att va utan dusch och plattång!
Tur att sambon mamma inte bor så långt ifrån hyttan :)

Nu ska jag göra mig i ordning för en kväll på jobbet!