Onsdag 25 juni 2014

Idag började jag och Xander dagen med mysmorgon, kl halv åtta hörde jag han låg och pratade med sina gosedjur i sängen, då hade jag och liten sovit i nästan tolv timmar :)

Kusin Adriana, några vänner t henne och moster Ylva har varit i Koppom idag, så jag och Xander va hos mamma och hälsade på dom :)






Midsommarafton började med att jag fick ett så gulligt sms, med kort på mina grabbar, d gör arbetsdagen bättre :) sen mötte jag upp dom på hembygdsgården  när jag slutat jobba, där va d massa folk, fika och häst med vagn. Kvällen avslutade vi med att grilla ihop med Beate, Kenneth och Sofie, trevligt även om jag mest va trött och sliten!

Midsommardagen började jag med att jobba, Xander började dagen med att äta campingfrukost med tante, onkel och pappa :)



Sambon fixade med lekstugan under dagen, han är duktig min sambo! D kommer bli jättebra när den är klar, och Xander är hur nöjd som helst :) Jag plockade fram symaskinen när jag kom hem, mer byxor och mössor t liten!

Helgen avslutade med fika hos mamma, maräng, glass och jordgubbar, innan jag  åkte t Årjäng för en kväll på jobbet. Jag förstår inte, men söndagar tycker jag d är så tråkigt att va borta från Xander, då ska vi ju ha mamma-Xander-mysdag!



Igår va vi på d nya dagiset och kollade, d kommer bli så bra där, superfint! D va inte helt färdigt ute, men d kanske dom hinner innan dom öppnar i augusti? Dagiset ligger väldigt bra, ingen stor väg i närheten och skog runtom, tror alla barnen kommer trivas jättebra där :)

Nu kom sambon hem med räkor, så d blir "räker me loff" t kvällsmat :)

Go'natt!
//Louise
Fredag 20  juni 2014







Xander blir så väldigt varm när han sover, och nu när d är så varmt ute så är han genomblöt i håret, så vi beställde tid hos Nikita hair i Charlottenberg. Vi fick en superduktig frisör, så nästa gång åker vi t Jennifer på Nikita igen. Jag hade tänkt att spara ut håret på honom, men d va nog väldigt skönt att slippa d, och jag fick direkt en mycket större pojk!? När man varit duktig hos frissan, så blev d snabbmat från Subway som vi åt i garaget med pappa :)

Jag hade 400:- kvar i friskvårdscheckar från jobbet, så då åkte jag t Karina på Handkraft utanför Årjäng, och nu har jag mjuka fötter!


I lördags kväll när jag kom hem efter jobbet, satte jag mig på verandan med en Bacardi Melon och tittade på sambon som klippte gräset :) D är så länge mellan jag dricker, så jag fick inte ens i mig halva innan jag blev trött! Men snart ska jag fixa barnvakt, så ska jag grilla, dricka Bacardi och spela kort :)

Jag jobbar ganska mycket nu, så jag blir så glad när sambon skickar så fina morgonkort t mig, min fina docka!

I onsdags va jag ledig, så jag och Xander började dagen med att greja ute. Sambon har gjort om d påbörjade hundhuset vi har t en lekstuga, han har snickrat och grejat under hela helgen så nu är d nästan klart. D ska upp lister inne, sen är d dax för mitt jobb, att måla inne och ute! Är d nån som har lite att göra och vill bli brun, så är d bara att komma hit en dag så ska jag låna ut en pensel :)
Xander har redan börjat flytta in, och han passade på att prova docksängen ihop med "Timo". Den är sen jag va liten så den är lagad med både lim och tejp, den gick inte i sönder, men d är nog dax att köpa en ny! Så d dom fattas t stugan nu, är ett grönt plastbord t verandan, en docksäng, blommor, några hyllor, en hängare t jackan, dörrmatta och en postlåda :)



I onsdags kväll va vi på sommarfest på dagis, d va trevligt att se och prata med dom andra barnens föräldrar, och med personalen oxå såklart. Vi grillade, blev bjudna på tårta och barnen hade jättekul :) Och dom fick såpbubblor i sommarpresent av "fröknarna", så d va bubblor och barn överallt!

Idag är d Midsommarafton och jag jobbar såklart, d ångrar jag lite nu! Sambon och Xander ska på hembygdsgården och fira sen, jag tänkte jag skulle hinna inom där på vägen hem. Och i em/kväll kommer Beate, Kenneth och Sofie, så ska vi grilla och fira lite hemma :) Jag hoppas jag är ledig nästa år, då vill jag fira hemma med vänner och barn, lr åka t Strömstad på camping!

Nu är d dax för mig att jobba!

//Louise
Onsdag 11 juni 2014









Nationaldagen firade vi i Karlstad på Mariebergsskogen, mycket trevlig dag! Va flera år sen jag va där, så d hade ändrats en del, men d mesta va ju bara bättre. Xander va väldigt fundersam över alla nappar som va hos den stora kanin? Och d va väldigt mycket folk så vi åkte aldrig tåget, men vi ska snart dit igen, då blir d åka tåg, bada och ha med picknick :) 
Nån som vill med?


Lördag t söndag sov Xander hos mamma, han blir så glad när Olivia kommer på besök dit :) Jag jobbade och sambon va full! Jag tycker d är väldigt tomt, tyst och tråkigt när liten inte sover hemma, jag vet ju att han har d jättebra hos mormor, men jag trivs bäst när han är hemma!



I söndags när jag kom hem från jobbet, föreslog sambon att vi skulle åka och bada, så d gjorde vi :) Xander gick i med en gång och han tyckte d va jättekul, och d va faktiskt inte så kallt som jag väntat mig! 



D är inte ofta sambon kommer med såna idéer när han är bakfull? Men han va nog ganska städad när han kom hem, kepsen och solglasögonen va med hem och skorna parkerade fint i hallen!


I måndags fick Xander följa med pappa och titta på brandbilen, d mesta handlar om brandbilar här hemma just nu, böcker, leksaker och Brannman Sam på barne-tv, så d va väldigt spännande!



Igår hade jag och Xander en trevlig förmiddag vid Vadjungen med Maria och Jannike! D kändes inte speciellt kul att åka därifrån till ett infomöte på jobbet! Xander va så trött på vägen hem, så han ville hellre åka t mormor än på dagis :)

Igår blev kvällsbadet ute, d är så skönt att kunna va ute så länge på kvällen och att kunna gå ut så tidigt på morgonen, jag skulle kunna ha sommar året om. Jag älskar sol och värme!

Xander börjar växa ur sin flytväst, så d är dax för en ny! Så jag har såklart läst massa tester på nätet om vilka som är bra och inte? Jag ringde runt t alla butiker som jag kom på i Arvika, Årjäng, Töcksfors, Koppom och Charlottenberg, och d va bara en butik i Charlottenberg som hade den jag ville ha. Så förut idag va vi där och provade den, och nu har jag beställt en Helly Hansen Kid Safe från xxl.se! Där kostade den 399:- och i butiken 599:-, och d va d snyggare färg på den från xxl oxå :)

Nu ikväll va vi och badade med Kenneth, Beate, Sofie och Majken. Sofie va tuffare än Xander och badade nästan hela tiden, han tyckte nog d va lite kallt idag, och d kan jag hålla med om! Men kul hade vi ändå :) Och Xander springer i sin nya badkappa som jag äntligen sytt färdigt, den blev lite trång över magen, men den passar nog den här sommaren iaf! Lr inte om han ska fortsätta äta så mycket glass som han gör nu, han har precis upptäckt va gott d är med glass :)

//Louise
Lördag 31 maj 2014

En vecka sen idag, så kom sambon hem med min nya bil, jag fick den färgen jag ville och är supernöjd!


Xander va med pappa och köpte paket t mig på Mors dag, jag har d bra, både ny bil och ny klocka :)



Jag har plockat fram symaskinen ett par kvällar under veckan oxå, så nu har liten fått nya byxor och en mössa med brandbilar på! D tyget tycker jag verkligen om, snyggt och mjukt, så d vill jag köpa mer av :) Och sy en filt, sängkläder och några fler byxor, och kanske prova mig på att sy en tröja. Xander tyckte oxå om d, d är ju "bannbil" på, "pappa bannbil" :)

Här är vårt projekt som ska bli en lekstuga! Så är d någon som har byggmaterial över, så tar jag gärna emot lr köper billigt :)

Ikväll va Beate, Kenneth och Sofie här och grillade! Jag tycker d är så kul att vi börjat umgås mer igen :) Xander har fått sin första sparkcykel idag, så han, jag, Sofie och Beate tog en "cykeltur"!

D gick jättebra, stolt mamma!

Nu ikväll när jag och sambon satt i soffan hörde han en hund skälla, d lät så nära så han gick och ut och tittade! Då satt Timo på verandan, han hade gått på en kvällspromenad själv :)
Men nu är han hemma hos sig själv igen, och jag ska ta natten! Go'natt!

//Louise