Tisdag 22 juli 2014

Älskar sol och värme, men dom sista dagarna har d varit otroligt varmt, 30+ då ska man bo vid vattnet!





Jag hade bestämt sagt nej t att köpa en fyrhjuling t Xander innan han va 3 år! Men sambon fick tag på en billig begagnad, Xander tjatar bara om fyrhjulingar och jag ändrade mig. Så nu har han fått en egen fyrhjuling av mamma och pappa, och han är en mycket stolt 2-åring som har egen fyrhjuling precis som pappa :) Sambon har fixat och lackat om den, så den blev riktigt snygg!

Jag och liten sover middag på verandan varje dag, vi har semester :)


Igår hälsade vi på Jannike och vovven, Xander är så glad i Timo så han har en mjukisvovve här hemma som heter Timo. Helst hade han stannat kvar och hoppat studsmatta och kört fyrhjuling, ist för att följa med mamma och pappa hem :)


I söndags började jag virka på en ny uggla, jag tycker d är jättekul, men jag är fortfarande lite osäker på om jag gör rätt? Men d ser ut som en uggla iaf :)

Idag har sambon gått runt i trädgården med trimmern, d blir så bra när allt ogräs blir borta, så nästa år kanske vi har en fin trädgård med blommor, bärbuskar och ett potatisland :) Och jag har plockat lite hallon och igår va jag hos mormor och fick blåbär, så imorgon ska jag prova koka sylt, och lyckas jag blir d våfflor med hemlagad sylt t lunch :)

I lördags började jag och Xander dagen med en morgonpromenad, 5 km i solen va varmt men gott! Tänk om jag bara va lite mer "stönnig" och gick en sån promenad varje dag, jag skulle behöva en personlig tränare, någon?

Nu ska jag och sambon äta sen middag innan d är dax att sova, go'natt!

//Louise 


Fredag 18 juli 2014





Idag har vi varit på Snövit i Arvika och provat en Emmaljunga Scooter Air och en Scooter 3, jag har så svårt att bestämma mig vilken jag vill ha, så då fick sambon testa och säga va han tyckte. Scooter 3 tyckte han va stygg, kändes "billig", och gillade inte att köra den, men han undrade varför vi inte köpt en Scooter Air med en gång? :) D jag tycker verkar bra med Scooter 3, är hjulen och att suffletten går att fälla så långt fram, men jag håller nog med sambon ändå. Så nu ska jag bara bestämma mig om vi ska köpa en sån, lr om jag ska köpa sittdyna, ratt, regnskydd och en organizer t vår Brio Spin, och så har vi bara den?

Xanders största intresse just nu är fyrhjulingar och brandbilar, så d va en mycket lycklig pojk som åkte fyrhjuling med pappa idag! Men mest nöjd är han för att han har en egen hjälm :)

Nu ikväll följde jag med mamma t Charlottenberg på en shoppingtur, va kul att umgås utan Xander, och både jag och mamma hittade oss lite nya saker :) Xander hade egentid med pappa, d tycker han är mycket roligare än att shoppa med mamma! Men han hade ramlat och fått sin första riktiga bula, den är så stor så plåstret sticker ut! D gör ont i mamma, men d va värre för mig att se än va Xander tycker d är, för han va lika glad och busig som han alltid är :)

Nu ska jag städa i ordning på verandan och plocka ihop leksaker, så ska jag sitta på min nystädade veranda och ta en cider imorgon kväll :)

//Louise

Torsdag 17 juli 2014

I fredags va sista arbetsdagen innan semester, så nu är jag hemma och njuter av sommaren i fyra veckor :)






I måndags kom sambons kusin Marius på besök med sin sambo och deras son, d är länge sen vi träffat han så d va väldigt kul att ses igen! Dom stannade t igår, och Xander tyckte d va kul med en lekkompis som va kvar på morgonen när han vaknade :) Jag hoppas vi kan hitta på nått ihop snart igen, så d inte går ett år igen t nästa gång vi ses :)










Igår hade vi födelsedagskalas med paket och tårta nästan hela dagen! Xander fyllde 2 år, mammas stora pojk :) Han är fortfarande mammas docka, även om d är 13 kg skillnad än för två år sen och han är några centimeter längre, så är han fin som en docka! Min älskade  busunge, hans mellannamn Emil passar honom perfekt :) Både Xander och hans föräldrar är jättenöjda med dagen och alla presenter, och liten somnade gott på verandan igår kväll!



Sambon åkte hemifrån redan klockan sex idag, så jag och Xander började dagen med mysmorgon, vi gick faktiskt inte ut från huset före klockan två! Men sen har vi varit ute resten av dagen, Xander fick besök av två kompisar från dagis, så han kommer sova gott i natt :) Dom är syskon och deras föräldrar va med oxå såklart, jag har umgåtts mycket med deras mamma när vi gick i skolan, så d va kul att träffas och prata igen!



Min första semestervecka nu, och jag har googlat och kollat youtube och försökt lära mig virka, d blev en liten uggla, jag vet inte riktigt om jag gjort rätt? Men d ser ut som en uggla iaf, och kul är d :)

Liten sover och jag och sambon är lata, så nu ska vi äta hämtpizza!

//Louise 

Onsdag 9 juli 2014

I helgen hade vi en stuga på Wiggersvik camping, Beate, Kenneth och Sofie va oxå med, en mycket trevlig helg :) Vi gick på Smögenbryggan, i Kungshamn, lekte, grillade, åt glass, spelade minigolf och spelade kort!





















Så nu längtar jag redan t nästa år, när vi ska dit igen :)

//Louise