Måndag 20 Maj 2013
 
 I torsdags åkte vi t Karlstad för att kolla lite på barnvagnar, vi är inte helt nöjda med den vi har, men ändå så är den jättebra?! Den är väldigt lättkörd och smidigt att gå med överallt! Men... Vi vill ha en som tar mindre plats i bilen, har fler sittlägen och en som har "hel" sufflett. För på den vi har nu sticker han ut armarna på sidorna, och d är så svårt att se, så d känns lite sådär när man går på trånga ställen. Vi har iaf hittat en vi vill ha, en Phil & Teds Explorer!
 
När vi åkte hem från Karlstad va Xander gnällig och inget va bra, och vi stoppade flera gånger och provade med mat, nappen och leka, men han va inte enig med oss. I Sulvik stoppade vi och bytte blöja, och då såg vi att han va väldigt svullen på sidan om snoppen, och hade ont. Så d gjorde ju självklart ännu mer ont när d klämde i bilbarnstolen, så vi ringde rådgivningen och fick komma t akuten i Arvika. Han hade ljumskbråck, så han och pappa blev skickade med ambulans t Csk, d va jobbigt att se liten ha så ont och inte kunna göra nått. Men bara han kom på ambulansbåren så verkade han inte ha ont längre och han hade somnat en stund i ambulansen, även om han inte hann sova så länge (d tog ca 20 minuter t dom va framme), så va d väldigt gott för han!

Jag åkte hem och fixade hundvakt och hämtade grejer. På Csk bedömde dom att vi skulle stanna över natten och få op på fredagsmorgon, så vi sov på patienthotellet.
Så d blev "Max" t kvällsmat och hockey på tv:n!
 
Jag och Xander sov i 80 cm säng, så d blev inte speciellt mycket sömn för mig! Han fick inte äta efter 04.00, så vi jag ville ju inte väcka honom, men d gick riktigt bra :) Han sov t strax efter sex, då gjorde vi oss i ordning och gick t avdelning 12. Vi skulle va där 06.45, och då började om med att lägga bedövning på honom, för dom hade tänkt operera honom runt 07.30.
Men d kom något akut emellan, så vi kom inte iväg förrän 13.30!

Så vi hade fullt upp med att underhålla Xander, d är inte lätt att va liten och hungrig,
och inte förstå varför man inte får mat lr något att dricka! Och förstå varför d kommer "tanter" och försöker sticka honom i armen? Men han somnade ett par gånger, så d underlättade ju :)
 
När d va dax att åka ner t op va han pigg och glad :)
 
Ca 40 minuter efter jag lämnat honom på op, så ringde dom från uppvaket. När jag kom dit va d en väldigt trött, sliten och ledsen kille som mötte mig, stackars liten!
 
När vi kom tebax t avdelning 12, så sov han mest, men när han vaknade igen,
så va d väldigt gott att se att han va som vanligt :)
 
Och han åt nog igen för alla timmar han hade varit utan mat :)
 
Runt halv nio på kvällen kom dom och tittade till honom, han hade kissat och ätit bra, och va pigg annars! Så då tyckte dom att vi fick åka hem :) D känns väldigt bra att allt gått så lätt och smidigt, och all personal har varit jättebra och trevliga!
När vi kom hem släppte jag av Xander och sambon hemma, sen åkte jag t Anne och Trond och hämtade Lexie, som dom hade varit snälla och tagit hand om. Sen sov hela familjen gott! :)
 
I lördags va vi Xander hos mormor en liten stund :)
Sen åkte jag och han in t jourcentralen i Arvika så han fick inhalera lite ventoline och få bricanyl, han va så tät i bröstet eftersom han är förkyld. Innan vi åkte hem passade vi på att säga hej t pappa och Pia en snabbis. På kvällen va vi hos Anne och Trond och blev bjudna på grillmat!
 
Igår gick jag och Xander en promenad i d fina vädret, så gott med sol och värme!
Perfekt på min födelsedag :)
 
D har varit mycket för liten dom sista dagarna, så idag har vi mysdag!
 
 
Onsdag 15 Maj 2013
 
Xander vaknade i natt, snorig och ledsen, så jag har inte sovit så bra!
Men sambon har semester denna veckan, så då fick jag sovmorgon ist :)
 
Idag har vi varit hemma och myst hela dagen, och inte gjort något speciellt!
När man inte är helt pigg, är d gott att mysa med pappa :)
 
Men när inte pappa va hemma, så va d ganska gott hos mamma med :)
 
Igår började vi morgonen med en promenad, hela familjen!
Så vi gick inom Trond så sambon fick sig kaffe,
Xander "gick" på upptäcktsfärd på gräsmattan för första gången, d kändes nog lite konstigt :)
 
Igår kväll va jag och Xander ut och provade hur barnvagnen är att köra i "skogen",
och den fick absolut godkänt! Jag har ju en vagn med tre hjul, så jag provade att låsa framhjulet (och d va bra på så stora sten och ojämnt underlag) men d va ovant att gå med, jag som är van att kunna svänga hur som helst. Så en vagn med fyra hjul är inget för mig!
 
Nu blir d sen middag och "Anna Travis" på tv:n!
 
 
Måndag 13 Maj 2013
 
I tordsags sov Xander hos mormor, d va första gången han sov borta, och d gick jättebra!
D kändes väldigt konstigt att han inte va hemma, för jag känner lite att d är onödigt att lämna bort honom, när vi ändå är hemma!? Men d är ju bra för både honom och oss, att han lär sig sova borta. Jag och sambon hade inget speciellt planerat, men vi åkte en tur på inlines, hälsade på några vänner och slappade hemma. Men d kändes väldigt bra att få hämta honom på fredagen, han blev jätteglad när han såg mig. Då åkte vi t garaget och hälsade på pappa, och han blev lika glad för att se pappa :) Liten börjar bli stor!
 
I fredagskväll somnade han gott med "Kuraffen" hos pappa, d är "pappas pôjk"!
 
I lördags va vi hos Anne och Trond, vi blev bjudna på god mat och spelade kort!
Xander hjälpte farbror Kenneth :)
 
Under helgen har sambon grejat med veden, duktig han!
I söndags va Xander hos mormor igen, så jag va oxå med och hjälpte t lite :)
När vi kom tebax t mamma och hämtade Xander, hade hon lagat middag t oss!
 
På kvällen gick jag och Xander t lekparken och gungade!
 
Vi va i lekparken som jag lekte i när jag va liten,
jag och min mamma bodde i d vita huset när jag växte upp :)
 
Nu är d dax att sova!
 






 
 
 
 
 
 
Onsdag 8 Maj 2013
 
Så dålig och orkeslös som jag kände mig förra veckan, d är d länge sen jag känt mig!
Jag blir på så dåligt humör när jag har så ont oxå, så nu är d gott att känna sig pigg igen :)
 
Denna veckan har vi inte gjort så mycket, gått promenader i d fina vädret. Jag provade mig på att åka in-lines med barnvagnen en dag oxå, men med min dåliga kondis, nya in-lines och ca två år sen jag åkte sist, så kändes d i kroppen! Men skönt med sol och värme!
 
Xander va med pappa och grejade i bilen!
 
Liten go' och gla, mammas pojk!
 
Jag hade tänkt sätta mig i solen ett par timmar idag, jag hade ju planerat lika fint väder som igår, men eftersom d regnade så fick d bli solarium ist! Gott!
 
Nu när jag kom hem så ligger mina pojkar på soffan och sover, så jag fixar varma smörgåsar och ska se lite på tv:n, innan jag tar med mig dom t sängen!
 
 
 
 


 
 
Lördag 4 Maj 2013
 
Dåligt med uppdatering igen!
 
Men jag har inte varit så pigg under veckan, måndag morgon vaknade jag runt 05.00, kräktes och hade otroligt ont i magen! Så sambon fick stanna hemma från jobbet och ta hand om Xander, jag orkade inte bry mig om honom alls, så dom hade "Pappa-Xander-dag" hela dagen. När jag blev lite piggarer på kvällen och försökte prata lite med Xander, så ville han inte "prata" lr umgås med sin mamma alls, men på tisdag morgon passade d liten att mysa med mamma igen :)
Jag har fått ett sånt "anfall" i februari oxå, då åkte jag t akuten, där kom läkaren fram t att d inte va nått fel! Jag hade lite lätt förhöjt leverprov, och jag tål inte pizza? blev hans diagnos...

I torsdags hade jag tid på vårdcentralen i Säffle för ultraljud av magen, där kom läkaren fram t att jag hade gallstensanfall och inflammation, så d är inte konstigt jag haft ont!
Men idag känner jag mig ganska pigg igen :)
 
I lördags hade vi dop då, och d blev jättebra :)
Xander va snäll i kyrkan, god mat och tårtor, massa fina presenter och familjen och vänner va där, en mycket bra och lyckad dag! Oxå hade vi besök av sambons mamma hela helgen, vi hann inte träffa dom så mycket för vi fixade med dopet, men Xander fick träffa farmor! :)
Tusen tack t alla som hjälpt oss med dopet!
 
Här är Xander med gammelmormor :)
Kortet har jag "lånat" av min moster Ylva!
 
Söndag morgon när jag va på väg t jobbet fick jag sms av sambon,
en glad liten kille hade väckt pappa tidigt :)
 
Idag ska jag och Xander ha mysdag, så hans mamma får vila sig :)
 
Vi går nog ut och leker lite oxå, bara d slutar regna!