Onsdag 30 april 2014

Igår gick jag en kvällspromenad i mina nya skor, supersköna!




Idag gick jag och Xander upp kl 06.45, då bäddade vi ner oss på soffan och hade sovmorgon t kl 11.00! 
När vi ätit frukost gick vi en promenad ner t Nova skogen, vi tittade på vitsipporna och plockade kottar och sten, nöjd busunge!

Idag har jag lyckats tempa rätt med örontempen, duktiga mig!
 
Jag vill köpa mig en sittvagn t Xander, men jag har så svårt att bestämma mig vilken jag vill ha? 
Jag är supernöjd med den Phil & Teds Explorer som vi har, den är perfekt t promenader och enkel att köra! Men jag vill ha en som tar mindre plats i bilen, och med fyra hjul, som vi kan använda som sovvagn när vi är borta. Han sover jättegott i den vi har, men han har lärt sig hur han ska komma ur selen. Så då vågar jag inte lämna honom ensam i den, d är ju en trehjuling så jag är rädd den ska välta om han vaknar och klättrar ur. Oxå tror jag d är bättre när vi ska t hytta att ha med en vagn med fyra hjul, eftersom vi mest går i skogen och på skogsvägar när vi är där. Jag och Xander har varit på Snövit och tittat och provat vagnar, jag hade tänkt mig en Brio Race lr Emmaljunga scooter 2.0. Scooter 2.0 kändes lite rymligare och mer lik en barnvagn, och hade större sufflett med många praktiska fack. Brion kändes mindre och smidigare, och hade många reflexer, och jag tycker den är snyggare! Jag tyckte nog han satt bra i båda, men han ville inte prova speciellt länge så jag är lite osäker. Men scooter 2.0 hade dom bara i svart/rosa kvar på Snövit, och dom trodde inte dom fick in fler heller, kanske t hösten? Så då hade dom den nya Emmaljunga scooter 3 isf, men den skulle va mer lik Brio race än 2.0, dom hade inte packat upp nån än så jag fick aldrig se den live. Dom hade iaf erbjudande nu, 1995 :- för alla scooter-vagnar :) Oavsett vilken jag köper, så ska jag försöka få ihop pengar och köpa en ny, för dom ligger så högt i beg.pris! 

Xander har sovit middag i två timmar nu, så då kanske han orkar va vaken när vi ska på majbrasan med Beate, Kenneth och Sofie ikväll :) 
Han va så ledsen när han vaknade, för när han somnade så va mormor hos honom och nu va hon borta? 
D är inte lätt att va liten!

Liten leker med lego nu, och jag ska städa lite och fixa korvpaj t middag!
Söndag 27 april 2014

Vilken skön helg d varit, sol och ledigt!
Och vi har varit ute mest hela helgen :)

Jag har sytt en klänning t Xanders docka så hon slipper frysa, den blev lite tight så jag ska sy en ny någon dag! Någon som har mönster på muddbyxor och klänning t dockor?


Jag och Xander tvättar, sambon säljer, jag och Xander shoppar :) 

Min fina docka! 


Tante och onkel va på besök unöder helgen, så då fick Xander självklart en snackspåse :) Som vovven Betty gärna delade med honom!

Xander gör som pappa gör och klipper gräset, och dockan får åka med :) 


Xander och Betty har gått promenader!

Middag på gräsklipparen!


Beate och Kenneth va här på grillkväll igår, så då gick Xander promenad med kusin Sofie :)



Idag har liten fått en eldriven mini fyrhjuling, vi köpte den begagnad så den behövde fixas lite innan den startade, och Xander hjälpte gärna onkel och pappa med d! Han va rädd för den när den startade och vågade inte sitta på den, men nu ikväll vågade han köra lite, men bara om mamma gick bakom och låtsades åka med :)


Jag har fått höstaster av Roger och Vivian, så vi har planterat blommor oxå!

Liten i sin nya pyjamas! 
Dom har fått in kläder från märket Bäbis på Bloms i Charlottenberg. Jag tycker d är supersnygga kläder, jag gillar kläder som är färgglada och sköna att leka i, d är bara så tråkigt att d inte finns större än strl 80. Men än så länge passar d Xander :) 
Så nu säger vi natta här!

Måndag 21 April 2014

D har varit en helg med strålande väder och massa godis, glad påsk! Jag har jobbat hela helgen, men nu har jag bara imorgon kväll kvar för på onsdag är jag ledig igen, så då hoppas jag på sol :) 

I fredags va Xander hos mamma när jag jobbade och sambon hade jour, då kom gammelmormor dit med påskägg och raggsockor :) D är tur vi har mormor som ser t så vi inte fryser om fötterna!


På lördag fm va jag ute och kastade påskbrev med denna fina påskgubbe! Xander tyckte d va jättekul att dela ut påskbrev, och nu har han upptäckt att d är gott med godis oxå, iaf choklad :)

På vägen hem hade vi en mycket nöjd men trött påskgubbe!

När jag åkte och jobbade kvällen va d dax för sambon och Xander att åka på påskmiddag, och där hade dom en fyrhjuling, d va lycka för min lilla motorintresserade kille!

Igår natt vaknade jag kl två av att jag hörde sambon och Xander va uppe grejade, då hade liten vaknat och hade ont i örat. Sambon åkte t jourcentralen med honom igår, och han har öroninflammation igen. Så nu har vi en snorig kille, som är slemmig, har feber ibland, hostar och ont i örat! D blev inget penicillin, men alvedon, nässpray och bricanyl i några dagar, så hoppas vi han är pigg sen igen :)

När jag kom hem efter jobbet idag, så gick jag och Xander en promenad på 5 km i d fina vädret, mamma svettades och liten sov gott!

Nu är d snart dax för mig och mina pojkar att ta natten, go'natt!
Tisdag 15 April 2014

När Xander kommer efter dagis så är d bästa han vet, att sätta sig fönstret med mellanmål och tittar efter pappa och traktorer!

I fredags hade vi utvecklingssamtal om Xander på dagis, personalen hade bara positivt att säga om honom. Han funderar en del, och har börjat säga ifrån lite, och än så länge så är ju d bra. Han är självständig och vet va han vill! Jag tror Xander trivs jättebra på sitt dagis, och jag och sambon är oxå jättenöjda med både personal och dagis, så då känns d tryggt och bra att lämna honom där :)

Men jag har såklart nått att klaga på oxå, men d har ju med lagen och inte med dagis i sig att göra! Jag tycker d är helt fel att d är 15 timmar gratis över tre år, men när han är under tre år och vi betalar fullt, får vi inte använda oss av dom!? Jo, om jag är arbetslös får jag använda dom! Jag och sambon ska ändra våra arbetstider efter påsk, sambon ska börja jobba heldagar (han åker 5.30 och kommer hem 21) tre dagar i veckan, han kommer jobba måndag, tisdag, onsdag ena veckan, och onsdag, torsdag, fredag nästa. Och jag ska gå upp t 80% maj-augusti, så jag har lagt schema så vi inte jobbar kväll samtidigt, och så vi får nån ledig dag ihop. Då kommer Xander va på dagis 6-7 dagar i månaden ist 10-15, d känns tråkigt när han tycker d är så kul att gå dit. Personalen på dagis skulle säga t oss om han börjar bli ledsen och inte trivs lika bra, isf skulle vi få några extra timmar, d känns ju bra iaf. Men just nu känns d som d varit bättre och enklare om sambon jobbade dagtid, och jag bytte jobb t industri lr nått där man jobbar dagtid. Men då kommer Xander få va på dagis ca 200 timmar i månaden ist för ca 60-80, så va är bäst? Jag tycker oxå att d är fel att man betalar efter inkomst och inte efter den tid man har behov för, eftersom inte Eda kommun erbjuder kvällsdagis lr nattis så betalar jag ju för tid vi inte använder!
Men men... D viktigaste är ju självklart att Xander trivs och att personalen är bra, och så är d absolut, så nu ska jag sluta klaga! 

I söndags va jag, sambon och Xander i Charlottenberg på nya centret, vi åt på The Corner Café & Buffet, ät så mycket du vill av pizza, tacos och pannkaka för 49:- och halva priset för barn. D va god mat och verkligen värt sitt pris tycker jag, Xander fick äta gratis, och han åt tre pizzabitar så han tyckte nog oxå d va bra :) Sambon va mest lycklig för att gå gå Jula, men han tyckte jag va tråkig som inte ville se på allt onödigt som han  ville, så nu tror jag han förstår hur jag känner när han är med mig på Adriatik och Sportshopen!

Jag hade tänkt vi skulle gå ut och gå efter jobb och dagis idag, men d kändes som vi skulle blåsa bort så vi stannade i sandlådan!



När jag eldar så vi har 24 grader inne och d är sol och ljust ute kl 19.30, är d svårt att förstå att d är natta och dax att sova. Då är d skönt att mysa med mamma på soffan, och där fick liten somna ikväll, och imorgon ska jag köpa en rullgardin t sovrummet!

Nu är d dax att sova, go'natt!

Onsdag 9 April 2014
 
I söndags diskuterade jag och sambon lite saker, och vi va såklart inte eniga,
tänk va onödigt d är att bli irriterade på varann för småsaker!
 Så nu ska jag tänka på d som får mig på gott humör, positiv energi är bra!
Varför ska jag tänka på saker som irriterar mig?
 
Igår va Xander på dagis igen, jag lämnade han kl tolv och började jobba kl fyra, så då hann jag med att plocka och greja lite hemma innan jag åkte. Jag renbäddade sängarna, vi fick nya set i julklapp som vi inte använt än, men jag vet inte va jag tycker om att sova med helt svarta sängkläder? Jag vet att dom är skrynkliga, och jag kommer aldrig stryka mina sängkläder!
Vi fick ett t set i julklapp, 3x så dyrt, d kan torktumlas utan att bli skrynkligt och är supermjukt! Så här blir d dyra sängkläder i fortsättningen :)
Lr om nån vill ge mig en mangel, för d är mycket roligare än att stryka!
 
 
Idag började Xander morgonen med att va superarg för att jag satte mig i soffan med han,
han skulle ju äta välling och mysa med pappa, han tyckte nog jag va så dum som inte förstod d!
Men bara sambon åkt t jobbet, så va d ok att mysa med mamma oxå :)
 
Vi somnade om på soffan och vaknade igen halv nio, då va d en glad pojk som hade bråttom att visa mig att d snöade ute, kändes ju inte speciellt kul men Xander va nöjd!
 
Sen kom Maria på besök, så kul att ses igen!
Xander fick ett påskägg, mycket bra påskägg som d va både choklad, nappar och traktor i :)
Jag saknar när vi tränade ihop, men d känns som jag aldrig hinner d nu?
 
Nu i eftermiddags va Xander, jag och mamma på nya centret som öppnade i Charlottenberg. Hypermat tyckte jag om, en jättefräsch matbutik, så där kommer jag fortsätta handla!
Jula va vi aldrig inne på, och Sportshopen gillade jag ju såklart!
Xander fick nya gummistövlar, han har lite "tjocka" fötter så d är svårt att hitta skor och stövlar som sitter bra, men Tretorn är bra! Dom kan han ta på sig själv, så han är lika nöjd som mig :)
 
Här ligger mina fina pojka och myser ikväll, för när pappa har varit borta hela dagen,
så är pappa väldigt efterlängtad när han kommer hem på kvällen!
 
Jag är ledig imorgon oxå, så då ska jag färga håret om Xander vill som jag vill.
Nu är d dax att sova efter en mycket bra dag, go'natt!
 
 


Måndag 7 April 2014
 
I fredags förra helgen bestämde jag och sambon oss för att åka t Karlstad och sova en natt på hotell, jag jobbade 7-16, så d blev att packa snabbt när jag kom hem och åka t mamma och lämna Xander. Jag fick lite dåligt samvete för att han behövde åka bort nästan direkt efter att han kom hem från dagis, men jag vet ju att han har d jättebra och kul hos mamma!
 
Snabbt planerat och fixat, men vi fick ett väldigt fint rum med ballkong!
 
 
 
Vi började kvällen i relaxen, d blev en cider i jaccuzin :) På övervåningen va d panorama-bastu, men den provade vi inte för vi fick lite bråttom att hinna ut och äta middag, och bastu är inget för sambon. D fanns även ett gym, men så sportiga kände vi oss inte!
 
D blev en cider, popcorn och mycket god mat på O'Learys :)
Jag har aldrig varit där förut, men jag tror d är ett ställe som passar mig!
 
Sen bäddade vi ner oss i den sköna sängen!
 
Sovmorgon? Klockan 07.30 vaknade jag på lördag, pigg och glad!
Sambon va redan vaken, så då gick vi upp och gjorde oss i ordning för hotellfrukost.
D va nog den bästa hotellfrukost jag ätit, och man kunde steka sig våfflor :)
 
 
Sen slappade vi på sängen med varsin mobil i handen, och väntade på att butikerna skulle öppna!
 
Jag saknade liten, men d va väldigt skönt och kul att åka bort och hitta på nått bara med sambon! Hotellet va väldigt fräsch och snyggt, så dit vill jag åka igen :)
 
Nu i lördags hade sambon födelsedag, så då började jag morgonen med att fixa lyxfrukost!
Jag bakade "mormors tårta" oxå, jag fuskade med färdig tårtbotten men d blev god ändå :)
Sen blev d bad och mys för mig och Xander, mammas fina docka!
 
På eftermiddagen fixade sambon sandlåda t Xander, jag blev jättenöjd!
Men liten tyckte inte d va så spännande och kul som mig, d va ju en riktig "taktor" hemma ist :)
 
Xander va så ledsen i lördags kväll och på natten där, jag känner mig så otillräcklig när han inte kan berätta va som är fel. Men han är förkyld, och hade kanske drömt nått dumt, så allt kändes nog bara jobbigt!  När inget annat hjälper så sitter vi vid köksbordet och tittar på bilar, d är mysigt d oxå, mitt i natten :) Vi somnade nån gång efter två, så igår hade vi en lugn hemmadag!
 
Idag har min förkylda pojk varit hos mamma när jag har jobbat, tänk va bra vi har d som har henne! D är slitsamt att leka med mormor, Xander somnade direkt vi kom hem :)

D är ganska varmt ute, annars känns dagen mest grå och tråkig!
Och jag är på dåligt humör, så jag tror Xander vill att jag bäddar ner mig bredvid honom nu!