Rabarber- & Jordgubbsrutor!
0kommentarer
Lättlagad rutor som bakas i långpanna, gott t sommarfikat :)
Eftersom jag är så glad i jordgubbar så har jag i mer än d står i receptet, servera gärna med vaniljsås lr glass t :)
300 g Rabarber
1 liter Jordgubbar
200 g Smör lr Margarin
4 dl Socker
2 dl Muscovadosocker (ljust)
4 Ägg
5 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker

Plocka fram ingredienserna och sätt ugnen på 175°.

Rensa och skär rabarbern i långa strimlor, rensa och dela jordgubbarna i lagom stora bitar.


Smält smöret. Rör ihop socker, muscovadosocker och ägg i en stor skål, och rör sen ner vetemjöl och vaniljsocker, tillsätt sist d smälta smöret och rör t en jämn smet.

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, och fördela jordgubbarna och rabarbern över smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Färdigt =)
Eftersom jag är så glad i jordgubbar så har jag i mer än d står i receptet, servera gärna med vaniljsås lr glass t :)
300 g Rabarber
1 liter Jordgubbar
200 g Smör lr Margarin
4 dl Socker
2 dl Muscovadosocker (ljust)
4 Ägg
5 1/2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker

Plocka fram ingredienserna och sätt ugnen på 175°.

Rensa och skär rabarbern i långa strimlor, rensa och dela jordgubbarna i lagom stora bitar.


Smält smöret. Rör ihop socker, muscovadosocker och ägg i en stor skål, och rör sen ner vetemjöl och vaniljsocker, tillsätt sist d smälta smöret och rör t en jämn smet.

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, och fördela jordgubbarna och rabarbern över smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Färdigt =)
Kommentera