Räkpaj med Spenat

0kommentarer

Räkpaj med spenat... Servera gärna med någon kall sås :)
Tillagad i matberedare!
Fyllningen kan bytas ut mot korv, skinka, bacon,osv...

Pajskal:
2 1/2 dl Vetemjöl
100 g Smör (delat i kuber)
2 msk Vatten

Äggstanning:
2 dl Mjölk
2 Ägg
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilipulver

Fyllning:
1/2 påse färsk Spenat (ca 30 g)
500 g frysta Räkor med skal
1 dl riven Ost




Häll alla ingredienser till pajskalet i matberedaren, och blanda samman till en deg.



Arbeta ihop degen, och rulla in i plastfolie.
Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.



Sätt ugnen på 200°.
Ta ut degen, och kavla eller tryck ut den i pajformen.
Grädda mitt i ugnen, i ca 10 minuter.



Häll alla ingredienserna till äggstanningen i matberedaren, och blanda samman.
Skala räkorna, riv osten och hacka spenaten.



Fördela spenaten, räkorna och osten i pajskalet, och häll över äggstaningen.
Grädda mitt i ugnen, i ca 30 minuter. Låt stå och svalna en stund, innan servering.



Färdigt =)

Kommentera

Publiceras ej