Kantarellpaj
0kommentarer
Krämig kantarellpaj :)
Till kräftkalaset, buffen, picknicken eller som förrätt... Lika god kall :)
Tillagad i matberedare!
Om du inte ska ha något tillbehör, kan du tillsätta lite stekt bacon eller köttfärs i fyllningen :)
Pajskal:
3 dl Vetemjöl
150 g Smör (kallt, delat i kuber)
1 msk Vatten (kallt)
Fyllning:
1 gul Lök
ca 300 g Kantareller
1 msk Smör
Äggstanning:
1 dl Vispgrädde
1,5 dl Mjölk (röd)
2 Äggulor
1 Ägg
150 g riven Ost
Salt, Peppar, eller kryddor efter smak...

Plocka fram ingredienserna, och sätt ugnen på 225°.


Börja med pajskalet. Blanda vetemjöl, smör och vatten i matberedaren, blanda samman till en deg. Packa in i plastfolie, och låt vila i kylskåpet, i ca 30 minuter.

Fortsätt med fyllningen. Hacka löken och dela kantarellerna i lagom stora bitar. Stek i lite smör i stekpannan, tills all vätska från kantarellerna försvunnit. Tillsätt lite mer smör, och stek tills dom blir lite knapriga.

Ta ut pajdegen och tryck ut den (eller kavla) i den smorda formen. Låt vila ca 20 minuter till i kylskåpet.

Gör nu äggstanningen. Börja med att riva osten. Blanda sen ihop grädden, mjölken, ägget och äggulorna, i matberedaren. Rör i osten och kryddorna.

Ta ut pajskalet ur kylskåpet, och nagga med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter. Ta ut pajskalet, och sänk värmen till 175°.

Häll i kantarellerna och löken i pajskalet, och häll sen över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen, i ca 30 minuter (tills pajen "stelnat"). Låt stå och svalna en stund, innan servering.

Färdigt =)
Till kräftkalaset, buffen, picknicken eller som förrätt... Lika god kall :)
Tillagad i matberedare!
Om du inte ska ha något tillbehör, kan du tillsätta lite stekt bacon eller köttfärs i fyllningen :)
Pajskal:
3 dl Vetemjöl
150 g Smör (kallt, delat i kuber)
1 msk Vatten (kallt)
Fyllning:
1 gul Lök
ca 300 g Kantareller
1 msk Smör
Äggstanning:
1 dl Vispgrädde
1,5 dl Mjölk (röd)
2 Äggulor
1 Ägg
150 g riven Ost
Salt, Peppar, eller kryddor efter smak...

Plocka fram ingredienserna, och sätt ugnen på 225°.


Börja med pajskalet. Blanda vetemjöl, smör och vatten i matberedaren, blanda samman till en deg. Packa in i plastfolie, och låt vila i kylskåpet, i ca 30 minuter.

Fortsätt med fyllningen. Hacka löken och dela kantarellerna i lagom stora bitar. Stek i lite smör i stekpannan, tills all vätska från kantarellerna försvunnit. Tillsätt lite mer smör, och stek tills dom blir lite knapriga.

Ta ut pajdegen och tryck ut den (eller kavla) i den smorda formen. Låt vila ca 20 minuter till i kylskåpet.

Gör nu äggstanningen. Börja med att riva osten. Blanda sen ihop grädden, mjölken, ägget och äggulorna, i matberedaren. Rör i osten och kryddorna.

Ta ut pajskalet ur kylskåpet, och nagga med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter. Ta ut pajskalet, och sänk värmen till 175°.

Häll i kantarellerna och löken i pajskalet, och häll sen över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen, i ca 30 minuter (tills pajen "stelnat"). Låt stå och svalna en stund, innan servering.

Färdigt =)
Kommentera