Chokladtårta
0kommentarer
God och lättlagad chokladtårta :)
(Lagom till en form med diameter 24 cm)
Tårtbotten
150 g Smör (rumsvarmt)
5,5 dl Vetemjöl
5 dl Socker
1 tsk Salt
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
3 dl "Röd" Mjölk
3 Ägg
1,5 dl Kakao
Glasyr (fyllning)
150 g Smör (rumsvarmt)
ca 1,5 dl Vispgrädde
0,5 msk Vaniljsocker
1,75 dl Kakao
ca 10 dl Florsocker
Fyllning/Dekoration
Kiwi
Jordgubbar
Strössel
Eller annan frukt/bär/godis efter smak :)
Sätt ugnen på 190°.

Plocka fram ingredienserna, tänk på att smöret ska vara rumsvarmt!


Blanda alla ingredienserna till tårtbotten, vispa ihop (jag använde elvispen på låg hastighet) till en slät smet.

Häll i en väl smörjd form, och grädda mitt i ugnen i ca 45-50 minuter.
Lägg över aluminiumfolie om kakan börjar brännas på toppen.


Blanda under tiden alla ingredienser till glasyren.
Vispa ihop (använde elvisp här med) till en kräm.

Skala och skär frukten/bären i bitar.

Låt kakan svalna, dela den sen på mitten. Bred på fyllning, efter smak.
Jag använde lite av glasyren och jordgubbar emellan.
Lägg på locket, och bred över glasyren, och dekorera efter smak.

Färdigt =)
(Lagom till en form med diameter 24 cm)
Tårtbotten
150 g Smör (rumsvarmt)
5,5 dl Vetemjöl
5 dl Socker
1 tsk Salt
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
3 dl "Röd" Mjölk
3 Ägg
1,5 dl Kakao
Glasyr (fyllning)
150 g Smör (rumsvarmt)
ca 1,5 dl Vispgrädde
0,5 msk Vaniljsocker
1,75 dl Kakao
ca 10 dl Florsocker
Fyllning/Dekoration
Kiwi
Jordgubbar
Strössel
Eller annan frukt/bär/godis efter smak :)
Sätt ugnen på 190°.

Plocka fram ingredienserna, tänk på att smöret ska vara rumsvarmt!


Blanda alla ingredienserna till tårtbotten, vispa ihop (jag använde elvispen på låg hastighet) till en slät smet.

Häll i en väl smörjd form, och grädda mitt i ugnen i ca 45-50 minuter.
Lägg över aluminiumfolie om kakan börjar brännas på toppen.


Blanda under tiden alla ingredienser till glasyren.
Vispa ihop (använde elvisp här med) till en kräm.

Skala och skär frukten/bären i bitar.

Låt kakan svalna, dela den sen på mitten. Bred på fyllning, efter smak.
Jag använde lite av glasyren och jordgubbar emellan.
Lägg på locket, och bred över glasyren, och dekorera efter smak.

Färdigt =)
Kommentera