Mjuk Pepparkaka
0kommentarer
Mormors goda mjuka pepparkaka, passar perfekt till adventsfikat =)
1 Ägg
1 glas (2 dl) Socker
1 glas (2 dl) Vispgrädde
2 1/2 glas (ca 3,5 dl) Vetemjöl
drygt 1/2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Bikarbonat
1/2 tsk Kanel
1/2 tsk Ingefära
1/2 tsk Nejlikor

Plocka fram ingredienserna...
Sätt ugnen på 175 grader...

Vispa ägg och socker "pösigt", på lägsta hastighet med elvispen...

Blanda i resten av ingredienserna, visspa ihop till en tjock smet...


Häll i formen...
Grädda längst ner i ugnen, i ca 1 timme, täck över med folie om den börjar brännas på toppen.


Låt den färdiga kakan stå kvar i formen ca 5 minuter, innan du vänder den upp och ner på ett bakplåtspapper...

Färdigt =)
1 Ägg
1 glas (2 dl) Socker
1 glas (2 dl) Vispgrädde
2 1/2 glas (ca 3,5 dl) Vetemjöl
drygt 1/2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Bikarbonat
1/2 tsk Kanel
1/2 tsk Ingefära
1/2 tsk Nejlikor

Plocka fram ingredienserna...
Sätt ugnen på 175 grader...

Vispa ägg och socker "pösigt", på lägsta hastighet med elvispen...

Blanda i resten av ingredienserna, visspa ihop till en tjock smet...


Häll i formen...
Grädda längst ner i ugnen, i ca 1 timme, täck över med folie om den börjar brännas på toppen.


Låt den färdiga kakan stå kvar i formen ca 5 minuter, innan du vänder den upp och ner på ett bakplåtspapper...

Färdigt =)
Kommentera