Hemgjorda Hamburgare
0kommentarer
Gott och enkelt recept på hemgjorda Hamburgare =)
Hamburgare med ost (6 st)
600 g Blandfärs lr Nötfärs
Kryddor
Margarin till stekning
Ost
Hamburgerbröd (6st)
25 g Jäst
6 dl Vetemjöl
1 dl Vatten och 1 dl Mjölk
1 msk Socker
1 msk Olja
1 krm Salt
Ägg till pensling
ev. Flingsalt och/lr Vallmofrö
Värm vatten och mjölk till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i lite av den varma vätskan, i ett glas. Häll resten i en skål, blanda sen i jästblandningen. Häll i oljan, tillsätt sen dom torra ingredienserna. Arbeta degen i ca 6 min i assisten lr ca 10 min för hand.
Ta upp degen, och dela den i 6 lika stora delar. Rulla till runda bullar, och lägg på ett bakplåtspapper. Platta till dom lite.
Täck över med en bakduk/handduk, och låt jäsa ca 30 min.
När dom jäst färdigt. Sätt på ugnen på 225 grader. Vispa ett ägg, och pensla bullarna med det. Strö ev. över flingsalt och/lr vallmofrö. Grädda dom mitt i ugnen, i ca 10-12 min.
Börja med hamburgarna under tiden.
Dela blandfärsen/nötfärsen i 6 lika stora delar, rulla till runda bullar. Blöt händerna lite, och platta ut dom till lagom stora burgare. Krydda på båda sidorna. Stek sen på ganska hög värme, tills dom fått färg. Sen på medelvärme i ca 3 min per sida. När dom är färdigstekta, lägg på osten och täck med ett lock, tills osten smält.
Låt bröden svalna på galler. Lättare att dela när om svalnat lite.
Stek ev. lök och bacon under tiden. Och plocka fram tillbehören.
Färdigt =)
Kommentera